Liveaboard Filippinerna Coron och Apo Reef i februari 2026 – “Best of Philippines” med Patrik Jonson
Just nu 3000 SEK rabatt om du bokar senast 30 juni 2024.

Upplev – Liveaboard Filippinerna Coron och Apo Reef. En härlig och speciell dykresa med allt från vrakdykning, liveaboard, makrodykning, stora djur, korallrev. Så kan man lätt beskriva den här dykresa till Filippinerna. Här finns mängder av platser och varje plats har massor att erbjuda, det gör att du kan åka till Filippinerna flera gånger utan att behöva göra och uppleva samma sak igen. På den här dykresan har vi lagt ihop två favoriter, Puerto Galera som kanske är den mest kända platsen i Filippinerna och som blev det första verkliga dykresemålet i landet. Coron är Filippinerna dykmecka för vrakdykning och hit kommer du några dagar under turen för att uppleva historiens vingslag under ytan.

Några dagars härlig avkoppling med massor av blandad dykning i Puerto Galera gör dig redo för att sen åka ut på norra delarna av Suluhavet mot fantastiska Apo Reef. Förväxla det inte med Apo Island som ligger i Dauin, det här är en helt annan typ av dykning. Dramatiska väggar, sluttande rev och korallträdgårdar med ett rikt marint liv och ofta stora fiskar.

Härlig dykning med koraller, stora djur och vrak

Här ser man regelbundet, mantor, örnrockor, stingrockor, revhaj, rävhaj, hammarhaj, valhaj och mycket mer. Här upplever du Suluhavets fantastiska dykning med fantastiska korallväggar, svampdjur, svartkorall och gorgonier som sträcker sig ut från branta klippväggar, tagghudingar, bläckfiskar, kräftdjur och en otrolig mängd fisk färgar och livar upp den här miljön. För att göra din liveaboard och dykresa riktigt spännande fortsätter du sen mot Coron vid norra Palawan där du dyker ett antal dagar på de stora vraken från andra världskriget och har du tur kommer du kunna se dugonger. Efter vraken i Coron går färden tillbaka till Puerto Galera.

Ditt boende – Boendet i Puerto Galera är mycket bra och dykresorten är en härlig oas där du kan koppla av mellan dina dyk. Alla rum är snyggt designade, stora och rymliga, luftkonditionering och självklart egna duscar och toaletter och allt är inbäddat i tropisk grönska. På resorten finns spa och pool för avkoppling och relax. Ombord på liveaboarden njuter du av luftkonditionerade hytter med gott om plats, skönt soldäck med jaccuzzi, rymlig matsal/lounge och ett stort rymligt dykdäck. Maten är mycket bra överlag och håller hög kvalitet på båda ställena.

Ambassadör Patrik Jonson – Ambassadör Patrik Jonson – Din ambassadör på resan är Patrik Jonson som har varit en hel del i Filippinerna och kommer att ta med dig på ett riktigt äventyr som kan passa alla, såväl dykare som icke dykare, nybörjare eller mer erfarna. Han har stor erfarenhet av dykning och resor och har varit i Filippinerna tidigare och kommer att ge dig tips på framtida resor och även hjälpa dig att utveckla dina kunskaper om UV-fotografering. Dykresan med liveaboard till Filippinerna med Coron och Apo reef går endast någon gång per år så passa på.

Features

RESMÅL
APO REEF & CORON + PUERTO GALERA

AVRESEDATUM
09 Feb 2026

HEMRESEDATUM
21 Feb 2026

RESANS LÄNGD
11 NÄTTER

RESANS UPPLÄGG
RESORT OCH LIVEABOARD

BOENDE
ATLANTIS RESORT OCH LIVEABOARD

MÅLGRUPP
DYKARE

GRUPPLEDARE
PATRIK JONSON

MAX ANTAL RESENÄRER
16

PRIS PER PERSON
59 995 SEK exkl flyg

Gör en Förfrågan

KOMPLETT RESEINFORMATION

Puerto Galera, Apo reef och Coron, Filippinerna – “Best of Philippines”

Puerto Galera i Filippinerna ligger vackert beläget vid havet och är omgivet av frodigt beväxta berg. Det anses vara en av de vackraste men också mest utvecklade områdena för dykresorter i landet. Det startade här med enkel turism. Lokalbefolkningen accepterade både lokala och utländska turister som inneboende gäster. Därefter har turismen blomstrat och utvecklats. Med tidens gång har många hotell, resorter, värdshus, barer och restauranger vuxit upp som svampar ur jorden i området. Här hittar du alltjämt bra dykning och vid Verde Island har du fantastiska korallrev med ett mycket rikt marint liv.

Apo Reef och Coron

De fantastiska reven vid Apo Reef är förvånansvärt lite besökta men i den här marinparken hittar du några av Filippinerna bäst bevarade korallrev. Längs med de dramatiska väggarna och korallsluttningarna patrullerar ofta stora fiskar och olika arter av mantor och rockor. Stingrockor,  marble  rays,  spiny  lobster  och  revhajar  är  vanliga.  Angelfish,  butterfly fish, rainbow runners, moorish idols, fusiliers, jacks, snappers och sweetlips följer dig medan du  simmar  kring  reven.

På  en  majoritet  av  dykplatserna  kan  du  även  se  stora  trevallies, tonfisk, barracuda och grå och vitfenad revhaj, medan mantor och eagle rays är flyktiga besökare. Green- och hawkbill sköldpaddor är de vanligaste sköldpaddorna som vistas i nationalparken. Groupers och läppfiskar syns ofta bland reven och vid några tillfällen har gäster bevittnat hammarhajar och silvertip hajar. Vraken vid Coron från andra världskriget är en mäktig upplevelse och här kommer du besöka och dyka flera av dem under din liveaboard och dykresa.

Här hittar du mer info om turen i PDF!

Resplan – Dag för dag

Dag 1
Vi lämnar Skandinavien och flyger till Manila i Filippinerna

Dag 2
Ankomst till Manila och här är det immigration och sen transfer till Atlantis resort i Puerto Galera

Dag 2 – 6
04 nätter boende del i dubbelrum inklusive helpension
Upp till 5 dyk / dag inklusive tank, vikter, guide, båt

Dag 6
Efter frukost tar vi oss till vår liveaboard och nu bär det av mot Apo Reef och sen vidare till Coron

Dag 6 – 13
07 nätters boende del i dubbelhytt inklusive helpension ombord Atlantis Azores, dykning, inklusive tank, vikter, guide, båt

Dag 13
Transfer till flygplats, flyg åter till Manila och vidare till Skandinavien eller för dig som väljer att boka till förlängningsprogram vidare äventyr

Vänligen notera!
Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber dig att vara flexibel.