EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om Turks & Caicos

Norra Atlantens knölvalspopulation samlas på Silver Bank från januari till april för att para sig och föda sin kalvar. En perfekt plats att förbereda kalven för ett liv i havet innan de lämnar Silver Banks trygga område. Detta reservat är mer känt som “Sanctuary for the Marine Mammals of the Dominican Republic” och det är en unik plats där vi människor tillåts att snorkla med valarna.

När du letar efter val kommer du att befinna dig ute till havs under flera timmar, i gassande solsken. Det är av största vikt att du använder solskydd, keps eller liknande och solglasögon. För dig som är fotointresserade, ta med dig en ”topside” kamera på båten. När du fotograferar från ett båtdäck är det bra om kameran har skydd för vatten, då det kan skvätta en del från vågorna. När du snorklar, rekommenderar vi helfotsfenor samt en 3 mm våtdräkt, gärna med huva som solskydd för nacke och huvud.

För denna resa krävs inget dykcertifikat. Du kommer dock att tillbringa ett stort antal timmar i vattnet, så du bör ha bra snorkelvana samt kunna behärska vågor och små strömmar.

Reseinformation Turks & Caicos

  • Tidszon: -4 GMT
  • Valuta: US dollar
  • Språk: Engelska
  • Vatten: Undvik att dricka kranvatten och is gjord på kranvatten. Köp istället vatten på flaska.
  • Visum: Behövs ej för resenärer från EU-länder.
  • Hälsa: Kontakta din närmsta vaccinationsklinik för rådgivning. 
  • Tryckkammare: Det finns en tryckkammare som ligger i Providenciales. Behandling i kammare är en dyr historia så se till att ha en försäkring som täcker detta. 
  • Landsnummer: +1
  • El: Standard 110 volt och US eluttag.
  • Pass: ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader efter din hemkomst. Flyger du via Guam eller USA måste du ansöka om ESTA senast 72 h innan avresa. Detta görs enkelt via denna länk och kostar ca 17 USD per person: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. ESTA-tillståndet är giltigt under två års tid (förutsatt att ditt pass inte går ut inom denna tid). USA började den 21/1 införandet av nya regler gällande Visa Waiver programmet/ESTA. Svenskar med dubbelt medborgarskap i länderna Syrien, Irak, Iran eller Sudan kan inte längre resa visumfritt till USA. Detta gäller även personer som har besökt något av dessa länder sedan den 1 mars 2011. Alla frågor gällande visum hänvisas till USAs ambassad i Stockholm. Läs mer på: http://sweden.usembassy.gov/vwpchanges.html

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel