PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Truk Lagoon safari

Både våra 7 nätter och 10 nätter liveaboard dykresor avgår från Weno och tar dig direkt till stället där den huvudsakliga koncentrationen av vrak finns i bukten. Båten kommer att ankra över de djupare vraken, så att du lätt kan komma ner längs linjen direkt till vraket. Tech-dykare kommer att dra nytta av stöd från båten medan 2 ribbåtar kan transportera mindre erfarna dykare till de grundare platserna och erbjuda revdykning som ett alternativ till vrak. 

Många av vraket är "Maru" eller handelsfartyg som hade lämnats för ankare, vissa hade befästs med vapen mot flygplan och många hade viktig armétillförsel, inklusive Zero Fighter-flygplan, tankar, torpederskal, lastbilar och vägförsörjning. Flaskor, köksredskap, föremål från vardagslivet och personliga tillhörigheter finns i flera av vraken och de ger en högst konkret påminnelse till de besökande dykarna om de som förlorade sina liv under striden. De mer grymma påminnelserna om konflikten, såsom mänskliga kvarlevor, har tagits bort och ses idag sällan och bara i vrakens djupare räckvidd. 

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Transfers Chuuk flygplats - båt t/r
  • 7 eller 10 nätter i del i dubbelytt med eget badrum
  • Alla måltider och dryck (ej alkohol) ombord
  • 3-4 dyk per dag och guide
  • 12L flaska,vikter och viktbälte

Höjdpunkter

En typisk dag har du upp till fyra dyk men det fjärde dyket kan ibland bytas mot ett nattdyk när båten är ankrad i lagunen En sjunätters tur erbjuder 18-20 dyk medan under en tionätters tur kan upp till 30 dyk vara möjligt.

Flera av vraken är inom dykbart djup för vanlig rekreationsdykning men Truk Master erbjuder även möjlighet till teknisk dykning.

Dyk och upplev de fantastiska vraken från den japanska kejserliga andra världskrigsflottan som ligger utspridd kring Truk Lagoon på varierande djup. Programmen över sju eller tio nätter ger dig möjlighet att upptäcka inte bara flera av de kända vraken utan även möjlighet att uppleva fantastisk revdykning också. Här finns flera kanaler som skär genom atollens rev och erbjuder jaktplatser för revhajar, och stim av fisk som alltihop tillsammans utgör den magiska dykningen vid Truk Lagoon.

För mer information om safarin i Truk Lagoon klicka här (eng text)!

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel