PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om den landbaserade dykningen

Dykningen i Truk Lagoon är ett äventyr som du sent kommer att glömma. På en yta av ca 200 kvadratkilometer ligger en enorm mängd vrak från andra världskriget. Vraken sjuder av marint liv med bland annat över 300 olika mjuk- och hårdkorallsarter. 1971 satte Jacques-Yves Cousteau Truk på kartan. Efter hans hemkomst publicerades bilderna över hela världen och sedan dess har dykare besökt Truk för att själva uppleva dessa skatter. Över 40 av Truks vrak går idag att dyka på. Det är allt från fartyg på grunda vatten till vrak som ligger på större djup och lockar den och annan tech-dykare.  

Vrakens last är minst lika fascinerade som fartygen själva. De är packade med olika typer av ammunition och delar till lastbilar och flygplan. Det varma vattnet, vraken, korallerna, de många hajarna, de över 250 olika sorters korallfiskarna och det blomstrande marina livet är anledningar till att dykare återkommer till Truk år efter år.  

På det långsträckta yttre revet sluttar väggarna brant mot djupet och här är det vanligt att se hajar, mantor och havssköldpaddor för att nämna några arter – och det är också här vi gör våra hajdyk. Vattnets medeltemperatur är 28 grader och sikten varierar mellan 10 och 30 meter beroende på var du dyker i lagunen och om det är strömt eller inte den dagen du dyker.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel