-->
SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Blue Lagoon Dive Resort i Mikronesien

Blue Lagoon Dive resort ligger vackert beläget på ön Moen i Chuuk. Här har du en underbar utsikt över den världsberömda lagunen och den passar perfekt som boende för dig som dyker. Här i Mikronesiens kanske mest kända dykparadis Truk Lagoon njuter du av dykning och historia i en härlig mix.  

Hotellet som är byggt i två våningsplan har 54 rymliga och moderna rum med luftkonditionering. Det smälter bra in i öns tropiska atmosfär och du kan njuta av utsikten över lagunen från rummens balkonger. Tar du en kort promenad genom den lummiga trädgården når du den vita sandstranden. Där kan du ta ett uppfriskande dopp i det klara vattnet. Restaurangen på hotellet erbjuder ett urval av havets läckerheter i kombination med rätter från det asiatiska köket. Dykcentret på resorten ligger på bekvämt avstånd inne på hotellområdet. Här kan du dyka med både luft och olika gasblandningar.  

Öarna här som omger den vackra lagunen är präglade av sin historia från andra världskriget. Det har gjort Truk Lagoon till kanske världens mest omtalade dykmål för vrakdykning. Det finns många historiska och kulturella utflyktsmål för både dykare och icke-dykande medresenärer. Platser som du når med taxi eller guidade bussturer. Du kan också boka en utflykt med motorbåt som tar dig till avlägsna små öar. Du kan åka ut på en snorklingsutfärd eller bara för att njuta av en vacker solnedgång. 

En dykresa till Mikronesien med dykning i Truk Lagoon kan såklart kombineras med en dyksafari ombord en liveaboard. Det kommer att ge dig fantastiska upplevelser och minnen. Ett måste för dig som gillar dykning på vrak och historia. Truk Lagoon är perfekt att kombinera med dykning också i YapPalau eller Coron i Filippinerna. Kontakta oss så kan vi ordna dykresor med både liveaboarder eller boende på land.

 

  • 54 rum med privat badrum
  • Restaurang och en bar
  • Dykcenter
  • WiFi
  • Luftkonditionering/ fläkt
  • 24h reception
#
Standard room

Alla rum vetter mot den magnifika bukten och har egen dusch och badrum samt en balkong med havsutsikt.

Dykplatser Truk Lagoon

Aikoku Maru - Ett stort kombinerat frakt -och passagerarfartyg som vilar på rätt köl på bottnen. Lastutrymmen är tomma och mitten av fartyget har kollapsat. Att simma in i fartyget avråder vi starkt ifrån. Det första lastutrymmet i aktern var för militären men är nu tomt. En stor luftvärnskanon finns på toppen av det bakre däckshuset.  

Djup: Överbyggnad 40 m, däck 49 m, botten 64m Storlek: längd 150 m, vikt 10 437 ton  

Amagisan Maru  - Ett kombinerat passagerar- och fraktfartyg som blev skadat av torpeder och bomber. Det ligger på den sluttande bottnen med aktern djupare än fören. Lastutrymme nummer 2 innehåller en bil och annan last och här kan du ta många fina fotografier. Överbyggnaden och i synnerhet lotshuset är intressant att utforska.  

Djup: Överbyggnad 31 m, däck 37 m, botten 61 m Storlek: längd 136 m, vikt 7 620 ton  

Freighter  - Om du såg en affisch av Truk Lagoon för några år sen var troligtvis detta lilla fraktfartyg med på bild. Kanonen i fören är den mest kända delen av vraket och snorklare kan lätt glida under kanonen och posera för bilder. Skeppet blev träffat av två stora bomber och det mesta är förstört.  

Djup: Överbyggnad 1 m, däck 9 m, botten 21 m Storlek: längd 136 m, vikt 7 620 ton  

Fujikawa Maru  - Som det mest populära vraket i Truk Lagoon är detta dyk ett måste oavsett om du är intresserad av vrak eller det marina livet erbjuder. Fuikawa Maru erbjuder både. Här finns en riklig tillväxt av mjuka och hårda koraller, anemoner och crinoider. Kanonerna i fören och aktern är vanliga objekt för undervattensfotografer. Alla lastutrymmen innehåller last, men det som finns i lastutrymme nummer 2 är väldigt speciellt, nämligen en nästan orörd Zero fighter. Maskinrummet är väldigt intressant, men det kräver speciella dykfärdigheter för att få dyka där.  

Djup: Överbyggnad 9 m, däck 18 m, botten 34 m Storlek: längd 132 m, vikt 6 938 ton  

Fujisan Maru - Besöks inte så ofta på grund av dess djup. Där finns inte mycket marint liv förutom några koraller och svampar som växer på relingen och livbåtarna.  

Djup: Överbyggnad 37 m, däck 46 m, botten 52 - 61 m Storlek: längd 149 m, vikt 9 524 ton  

Gosei Maru - Är mer känd som "Stern High Wreck". Djupet sträcker sig från 2,5 m vid aktern till 31 m vid fören. Propellern och rodret på detta fartyg fascinerar undervattensfotografer så mycket att de kan spendera ett helt dyk i det området. Saker funna på detta dyk är ölflaskor tillsammans med vackra porslinbitar. Torpeder och stridsspetsar finns i några av lastutrymmena.  

Djup: Överbyggnad 2,5 m, botten 31 m Storlek: längd 82 m, vikt 1 931 ton  

Hanakawa Maru - Var lastat med flygplansbränsle och sattes i brand av en torped. Spår av brandskadorna kan man se på bryggan. Detta fartyg ligger en bit från stranden nära den sydöstra delen av ön Tol. Här finns många hårda och mjuka koraller samt fan corals. En telegraf kan beskådas nära bryggan och det finns fortfarande ganska många föremål kvar på båten.  

Djup: Överbyggnad 15 m, däck 23 m, botten 34 m Storlek: längd 112 m, vikt 4 739 ton  

Heian Maru -  Detta tidigare lyxpassagerar- och fraktfartyg ligger på babordssidan så dess namn som står både på Kanji och engelska är ett vanligt fotoobjekt. Om du simmar in i det första lastutrymmet via den specialgjorda luckan kan du se flertalet torpeder. Ombord finns många föremål kvar.  

Djup: Skrov 12 m, botten 36 m Storlek: längd 155 m, vikt 11 614 ton. 

Other Hotels in this Location

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel