Norra Andamanerna Similan Surin Liveaboard i Thailand

Thailands mest klassiska dykning får du när du bokar safarin och dykresan Norra Andamanerna Similan Surin i Thailand. Med utgångspunkt Kao Lak ett par timmars bilfärd från Phuket avgår liveaboarderna till de här öarna utanför den thailändska västkusten. Här har många gjort sin första dykresa och liveaboard genom åren. För dig som väljer att ta dykcertifkat i Thailand och sen vill ut och dyka och få den bästa dykningen i Thailand är det den här turen du ska göra.

Chanserna att se valhaj och manta är goda. Även  andra typer av broskfiskar såsom sköterskehaj, sebrahaj eller rockor ses ofta också. Sikten är i regel minst 20 meter. I enstaka fall gå ned till 10 meter men lika gärna +40 meter. Beroende på tid på året så kan det vara regnigt och blåsigt och dykkryssningen anpassas efter rådande förhållanden.

Similan Islands och Surin

De här smaragdgröna av växtlighet klädda klippöarna ute i Indiska oceanens ljusblå hav erbjuder Thailands mest kända dykning. Dykresor har gjorts under mycket lång tid. Richelieu rock känt för strömt vatten, vackra koraller och ofta valhaj eller manta. Öarna Koh Bon och Koh Tachai erbjuder också bra dykning och besöks i regel under turerna. Vid Surinöarna eller Surin Islands hittar du vackert klädda klippor som färgas av svampdjur och mjukkoraller. Några av dykplatserna här är kända för fantastiska klippformationer med stora stenbumlingar. De skapar möjlighet att simma igenom och ofta ser man valhaj och manta i de här vattnen. Även den vackra sebrahajen, sköterskhajar och olika revhajar ses regelbundet.

För dig som vill resa till Thailand och göra en liveaboard som en del av din semester är Similan och Surin Liveaboard den turen du ska sikta på. Du kommer behöva ett antal nätter på land innan och efter turen för att kunna göra den här turen och vi ordnar så klart de nätterna till dig också.

Läs mer om dykplatserna här ( PDF)

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Transfers flygplats – båt t/r
  • 7 nätter i del i dubbelhytt med eget badrum
  • Alla måltider och dryck (inkl lokal alkohol) ombord
  • 4-5 dyk per dag med guide
  • 12L flaska, vikter och viktbälte

Liveaboards som erbjuder den här safarin


Thailand Aggressor Liveaboard

Thailand Aggressor Liveaboard

Thailand Aggressor Liveaboard är en av båtarna med högst standard i Thailand. Ombord har du komfort och all inclusive och du dyker upp till fem gånger per dag inklusive nattdyk. Upplev de bästa platserna i Thailand. De kör olika turer beroende på årstid