EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om Sulawesi

Norra Sulawesi är hem till tusentals färggranna, sällsynta marina varelser och historiska vrak. Här kan du utforska det magnifika korallrevet som skyddar de kritvita stränderna och upptäcka en högre koncentration av det marina livet än du finner på platser som Stora Barriärrevet, runt Hawaii eller i Karibien.

Norra Sulawesi är känt som ”The land of waving coconut palms”, och kusten kantas av just kokosnötsplantager och längre in i landet är terrängen bergig med både aktiva vulkaner och fantastiska utsiktsplatser. Mellan kullarna finner du vackra sjöar, varma källor och gröna risfält och i den vackra täta djungeln kan du skymta en och annan apa.

Norra Sulawesi är en av 32 provinser i Indonesien med huvudstaden Manado. I närheten av Manado ligger världsberömda Bunaken Marine National Park som består av fem öar. Detta är ett av de bästa dykvattnen i världen och det varma vattnet är ett dykmecka för både nybörjare och erfarna dykare.

Centrala delarna av Sulawesi har även det mycket att erbjuda och fantastisk dykning. Östra sidan är mest tillgänglig oktober - juni och är normalt blåsigt och inte tillgängligt för dykningen under juli - september normalt. Här hittar du mycket av det fantastiska djurliv som Indonesien är känt för men området är inte så känt ännu även om dykning är möjligt

Västra sidan som ligger mitt emot Borneo har en blandning av marint liv från Sulawesi och Borneo och har mycket fin dykning året runt även om december - februari kan vara rejält regnigt och blåsigt. Inte heller här är det särskilt utbyggt för dykning ännu men dykningen är mycket bra. Till de centrala delarna av Sulawesi kommer du enklast med flyg från Jakarta men även Bali eller Manado är möjligt.

Reseinformation Sulawesi

 • Tidszon: GMT +7
 • Valuta: Rupiah
 • Språk: Officiellt språk är Bahasa indonesiska. Dessutom talas minst 300 olika regionala språk.
 • Vatten: Undvik att dricka kranvatten och is gjord på kranvatten. Köp istället vatten på flaska
 • Visum: Som svensk medborgare får du visum på gränsen och det är giltigt upp till 30 dagar. Visumet kostar 25 USD och ska betalas kontant (kostnaden kan ändras utan förvärning). 
 • Hälsa: Kontakta din närmsta vaccinationsklinik för rådgivning
 • Tryckkammare: Finns på sjukhus i Manado.
 • Landsnummer: +62
 • El: 220 volt. De flesta eluttag motsvarar våra uttag i Norden.
 • Väder: Klimatet är varmt och tropiskt, temperaturen varierar mellan 25-34 grader beroende på säsong. Regnsäsongen pågår oftast mellan november till april *, då korta skurar oftast inträffar på eftermiddagen.
 • Dricks: Ca 10% av notan är vanligt.
 • Klädrekommendationer: Vardaglig klädsel passar i alla lägen, även vid besök i de finare, mer trendiga restaurangerna. Täckande kläder är obligatoriskt vid tempelbesök.

* Östra delarna av centrala Sulawesi har sin blåsiga säsong normalt juli - september och inte särskilt tillgängligt för dykning den tiden.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel