EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Sulawesi Bunaken Lembeh Indonesien

Norra Sulawesi är hem till tusentals färggranna, sällsynta och märkliga marina varelser och även historiska vrak. Norra Sulawesi är känt som ”The land of waving coconut palms”. Kusten här kantas verkligen av just kokosnötsplantager. Längre in i landet är terrängen bergig. Här finns både aktiva vulkaner och fantastiska utsiktsplatser. Mellan kullarna finner du vackra sjöar, varma källor och gröna risfält. I den vackra täta djungeln kan du ibland skymta en och annan apa. Prova på dykning i Sulawesi Bunaken Lembeh Indonesien är nog ett måste för varje dykare någon gång i livet. Dykningen här är verkligen fantastisk.


Norra Sulawesi

Norra Sulawesi är en av totalt 32 provinser i Indonesien och provinshuvudstaden här heter Manado. Manado har en egen internationell flygplats så det är lätt att ta dig hit. Straxt utanför Manado stad ligger den världsberömda Bunaken Marine National Park som består av fem öar. Marinparken anses vara en av de bästa platserna för dykning i världen. Det varma vattnet gör att det här området verkligen är ett dykmecka för både nybörjare och erfarna dykare. I  den nordöstra delen hittar du ett paradis för muckdiving - Lembeh Straits.

Lembeh är ett sund som löper mellan huvudön Sulawesi och den lilla ön Lembeh. Lembeh är känt för sina märkliga och underliga fiskar och många andra djur. Här hittadu också Bläckfiskar, nudingar eller nakensnäckor, kräftdjur och mycket annat. Lembeh är därför ett måste att besöka någon gång för varje undervattensfotograf.


Centrala Sulawesi

De centrala delarna av Sulawesi har även de mycket att erbjuda och här finns också fantastisk dykning. Östra sidan är mest tillgänglig oktober - juni och. Det är normalt blåsigt och sällan tillgängligt för dykning under juli - september normalt mer än på enstaka dykplatser. Här hittar du mycket av det fantastiska djurliv som Indonesien är känt för men området är inte så känt ännu. Ändå är dykning här möjligt vid enstaka dykresorter.


Västra Sulawesi

Västra sidan av Sulawesi, som ligger mitt emot Borneo, har en härlig blandning av marint liv från Sulawesi och Borneo och erbjuder mycket fin dykning året runt. Även om perioden december - februari kan vara rejält regnig och blåsig. Inte heller den här delen av Sulawesi är särskilt utbyggd för dykning ännu men dykningen är mycket bra. Till de centrala delarna av Sulawesi kommer du enklast med flyg från Jakarta men även Bali eller Manado är möjligt.

Södra delen av Sulawesi har vi valt att lägga på en egen sida, Wakatobi som bjuder på helt sagolikt vackra korallrev och ett gytter av marint liv.

Sulawesi är en stor ö och hit kan du åka på dykresa många gånger i din dykkarriär och det är ett säkert kort för att uppleva mycket bra dykning.

Reseinformation Sulawesi

 • Tidszon: GMT +7
 • Valuta: Rupiah
 • Språk: Officiellt språk är Bahasa indonesiska. Dessutom talas minst 300 olika regionala språk.
 • Vatten: Undvik att dricka kranvatten och is gjord på kranvatten. Köp istället vatten på flaska
 • Visum: Som svensk medborgare får du visum på gränsen och det är giltigt upp till 30 dagar. Visumet kostar 25 USD och ska betalas kontant (kostnaden kan ändras utan förvärning). 
 • Hälsa: Kontakta din närmsta vaccinationsklinik för rådgivning
 • Tryckkammare: Finns på sjukhus i Manado.
 • Landsnummer: +62
 • El: 220 volt. De flesta eluttag motsvarar våra uttag i Norden.
 • Väder: Klimatet är varmt och tropiskt, temperaturen varierar mellan 25-34 grader beroende på säsong. Regnsäsongen pågår oftast mellan november till april *, då korta skurar oftast inträffar på eftermiddagen.
 • Dricks: Ca 10% av notan är vanligt.
 • Klädrekommendationer: Vardaglig klädsel passar i alla lägen, även vid besök i de finare, mer trendiga restaurangerna. Täckande kläder är obligatoriskt vid tempelbesök.

* Östra delarna av centrala Sulawesi har sin blåsiga säsong normalt juli - september och inte särskilt tillgängligt för dykning den tiden.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel