Solomon Islands safari 10 nätter eller fler

 • Spännande dykning och besök på land  
 • Russell islands & Nggela (Florida) islands
 • Marovo Lagoon
 • Vrak och koraller  

En safari till Solomon Islands eller Salomonöarna på 10 nätter eller mer är bland det mest unika du kan uppleva som dykresa. Du kommer att dyka och besöka Russellöarna, Mary Island och Nggelaöarna, även kallade Florida Islands. På en resa på 10 nätter eller längre besöker du även Marovo Lagoon-området i den västra provinsen New Georgia. På de längre resorna stannar Bilikiki vid andra byar för att se de berömda träsniderierna i området. Här har du chansen att se och köpa handgjorda snickerier och andra fantastiska traditionellt tillverkade föremål.  

Upplev Marovo Lagoon

De extra dagarna gör att du når ända nordväst till Marovo Lagoon och New Georgia group. Du kommer att dyka och upplevade fantastiska reven i de här områdena. I resan ingår även besök till några byar. Där kommer du att få se och känna på traditionell sång och dans eller köpa fantastiska träsniderier. Här gör du också en promenad för att se det traditionella livet på nära håll. När det är dags för dykning och din liveaboard ligger still kommer kanoter med kvinnor och barn för att sälja frukt och grönsaker vilket är en upplevelse i sig. 

Den här turen kallas ibland också för “Best of Solomon”. Det här turen går också att göra med mer fokus på vrak och brukar då kallas “Guadalcanal and the western province”. Under andra världskriget stod här slaget vid Guadalcanal i Solomon Islands. Här finns idag oerhört mycket historia och många vrak, inklusive flygplan och ubåtar finns här än idag även om de flesta ligger på mycket stora djup. 

En liveaboard till Solomon någon gång under din dykkarriär kommer att ge nya perspektiv på ditt resande. Det är långt att åka men värt tiden och du kommer att uppleva mycket också ovanför ytan. Kontakta oss för frågor och bokning och vi hjälper dig att sätta ihop din dykresa och äventyr till Solomon Islands eller Salomonöarna eller i kombination med en annan destination.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

 • Transfers flygplats – båt t/r
 • 10 nätter eller fler i del i dubbelhytt med eget badrum
 • Alla måltider ombord
 • 3-5 dyk per dag med guide
 • 12L flaska, vikter och viktbälte

Höjdpunkter

Russell Islands
 • White Beach
  Den här dykplatsen är en före detta amerikansk bas från andra världskriget. Lastbilar, bomber och ammunition dumpades här i havet. Både ett fascinerande historiskt dyk och en fantastisk makroplats i en ovanlig mangroveplats.
   
 • Mirror Pond
  En fantastisk damm som speglar djungeln ovanför. Utanför revet finns en brant vägg där snappers och tonfisk jagar. Här har du också pygmésjöhästar som gömmer sig i underbara gorgonierna. På grunt vatten finns en fantastisk korallträdgård där krokodilfiskar, bläckfiskar och anemoner lever.
   
 • Karumolun Point
  Hövdingen för Karumolun Island har förbjudit allt fiske och all insamling på den här dykplatsen i fem år. Det har skapat ett lokalt marint skyddsområde. Den här dykplatsen har fantastiska mjukkoraller, ett stort stim med jacks, barracudas och massor av hajar. Ofta ses örnrockor här också. Makrolivet på den här dykplatsen är också fantastiskt med disco-musslor (elektric clams), nudingar, bläckfiskar, krokodilfiskar och ghost pipe fish bland de saker som ses.
Mary Island
 • Dykare hänvisar ofta till Mary Island som det “bästa” dyket på sin dykresa. Det är en obebodd ö med en fantastisk mängd hårdkoraller och ett rikt fiskliv. Stimmen av fiskar är fantastiska här, särskilt när de får sällskap av hajar, sköldpaddor och bumphead parrotfish. Här stannar du oftast hela dagen.
Nggela Islands (Florida Islands)
 • Djävulens väg
  Den bästa platsen på Solomons för att dyka med mantor. En kanal mellan två öar leder vattnet till mycket starka strömmar och det här är ett adrenalinfyllt dyk. Du driver längs revtoppen, duckar och simmar snabbt ned under övre delen av revväggen och sen tittar du på när upp till ett dussin mantor simmar nära i formation för att äta. De får ofta sällskap av sweetlips, jacks och bumphead parrotfish.
   
 • Maravagi Bay
  Makrodykarens paradis! Det här är en lugn skyddad vik som erbjuder alla möjliga fantastiska makroobjekt som nudingar, demonstinger, skorpionfiskar, waspfish, olika pipefish, bläckfiskar, unga fladdermusfiskar, olika anemonfiskar, räkor och krabbor. Plus några jättemusslor och ett litet vrak packat med fladdermusfiskar. 
   
 • Japanska Mavis sjöflygplan
  Ett japanskt sjöflygplan som sjönk under andra världskriget och som sitter upprätt på botten på 30 meter. Det är ett imponerande stort, mestadels intakt plan. Den här platsen är också utmärkt för makroobjekt. Här hittar du till exempel olika ghost pipefish, twin spot gobies och spine check anemone fish.
Marovo-lagoon
 • Kicha
  Den här dykplatsen är fantastisk med massor av hårdkoraller och gorgonier och här kryllar det också av marint liv och fisk. Fladdermusfiskar följer dig och övriga dykare runt, stim med jacks och barracudor cirklar runt spetsen. Allt medan jättelika bumphead parrotfish tuggar på korallerna. All den här fantastiska färgen och skönheten passerar förbi och ofta kan du höra ljud från undervattensvulkanen Kavachi som bara ligger 25 km bort. 
   
 • Grottorna i Mbulo
  Det här är en serie sammankopplade grottor och tunnlar där ljuset från solstrålar ger en magisk atmosfär. Det finns också otroligt fina hårdkoraller och massor av tropiska fiskar på revet utanför.
   
 • Wickham Island
  Det finns många fantastiska dykplatser runt den här ön. Här finns något för alla med platser för mjukkoraller, enorma gorgonier och ofta hajar och rockor. Dessutom finns det bra ställen för att leta efter små saker som pygmésjöhästar, bläckfiskar, krokodilfiskar, ormålar och många olika arter av anemonfiskar.
   
 • Japanese Maru nr 2
  Ett japanskt fraktfartyg som sänktes av amerikanska bombplan under andra världskriget. Det här är ett fantastiskt fotogeniskt vrak som är täckt av svartkorall. En däckskanon hänger över fartygssidan och ofta är det full action med trevallies och groupers som jagar mindre fisk kring däcket.