-->
SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Bilikiki Liveaboard i Solomon Islands

Bilikiki Liveaboard i Solomon Islands är en stor båt som ofta är rankad som en av de bästa liveaboarderna i världen. Båten var den första liveaboarden i Salomonöarna och började köra redan 1989. Namnet Bilikiki kommer från en av öns mest speciella fåglar, "Beach Thick Knee", eller som lokalbefolkningen kallar den - Bilikiki-fågeln. Bilikiki har 10 hytter totalt varav åtta med dubbelsängar och en enkelsäng (våning). Två hyttar har två enkelsängar Alla hytter är luftkonditionerade och har egen dusch och toalett.

Det finns ett stort soldäck, bekväm lounge och kameraområde och ett rymligt dykdäck. Storleken och ett skrov som byggdes för haven i södra Stilla havet är två huvudskäl till varför gäster från hela världen fortfarande säger att "Bilikiki" är ett av de mest rymliga och bekväma fartygen som de har rest på. Besättningen är mycket erfaren och nästan alla ombord har jobbat i minst 10 år. Allt från kapten till kökspersonal och dykguider har varit med länge.

Bilikiki Cruises jobbar mycket nära befolkningen och vill ha ett positivt samarbete med människorna i landet. Det här görs på flera sätt och vissa helt unika. Från att genomföra miljöanpassade dykpraxis till att göra allt de kan för att säkerställa att lokalbefolkningen ser fördelar med liveaboarden. Sedan man började med liveaboarder har företaget delat ut frön till grönsaker, frukt och rotfrukter och sedan köpt tillbaka produkter från de lokala byborna. 

Viktigt att jobba med lokalbefolkningen

Det här skapar inte bara en inkomstkälla i byar med mycket liten ekonomisk aktivitet. Det betyder också att ombord har man alltid färsk frukt och grönsaker under sina resor. Den mängd frön man delar ut betyder att inte bara personal och gästers utan även lokalbefolkningens dieter är mer varierande än de skulle ha varit annars.

Dessutom samarbetar man med Loloma Foundation. De tillhandahåller sjuksköterskor, läkare, tandläkare och förnödenheter. Då förvandlas Bilikiki till ett flytande sjukhus i en vecka eller två varje år.  Det är en fantastisk möjlighet för människor i de områden där vi dyker för att få vård som de normalt sett inte skulle ha tillgång till.

Många gäster tar ofta med saker att dela ut i byarna. Från skolmaterial till fotbollar. Det kan göra en stor skillnad för människor i byar utan mycket kontantekonomi eller butiker. Liveaboarden ger gärna råd om vad du kan ta med. Om du har ledigt utrymme i bagaget, eller vill köpa saker i Honiara, är det ett bra sätt att hjälpa till. All dykning betalas också för för att dyka på de rev man besöker.

Besök i land

Traditionellt ägs all mark och det angränsande revet av stammarna i området och kontrolleras av den lokala hövdingen. Genom att betala för att dykningen innebär att Bilikiki alltid är välkommen. Det ger incitament för ägarna av korallreven att skydda sina rev så mycket som möjligt. Du besöker också byar under din resa för att se traditionell sång och dans. Det ger dig och övriga gäster en fantastisk upplevelse och byn med lite inkomst ges en chans att visa upp sitt kulturarv. Detsamma gäller för byarna som gör sniderier i trä som du besöker. Snidning är den viktigaste ekonomiska aktiviteten för många människor i Marovo Lagoon. Möjligheten att kunna köpa den här handgjorda konsten är en höjdpunkt för många gäster, det är en vinst för alla inblandade! Alla besök till land med Bilikiki planeras så du hinner med dem mellan din dykning och påverkar inte antalet dyk du kan göra.

Den här delen av Stilla havet har inte många turister och upplevelsen här är mycket speciell. De stora minnena kommer troligen från möten med människor lika mycket som din dykning. Det här är en dykresa som är helt unik och här finns också mycket historia. Dykresor till Solomon Islands kräver lite planering och stopp på vägen är nödvändigt för att få ihop dina flyg från Skandinavien. Det är för att inte riskera att bli av med bagage på vägen.

Tekniska Specifikationer:

 • Längd: 38 m
 • Bredd: 7 m
 • Hytter: 10
 • Byggmaterial: Stål
 • Max antal gäster: 20
 • Hastighet: 7-8 knop
 • Guider: 2-3
 • Nitrox: Ja
 • Laddningsstation: Ja
 • Tenders: 2

Hytter tillgängliga ombord

#
Twin cabin

Totalt 10 hytter med dubbla sängar och 8 st har också en enkelsäng (våning), alla erbjuder egen dusch / toalett, luftkonditionering, garderob

Safaris

Solomon Islands safari 7 nätter
Solomon Islands safari 7 nätter

Solomon Islands safari under 7 nätter på en liveaboard är en magisk upplevelse. Här dyker du på vackra rev men en blandning av grottor och krigshistoria inklusive vrak. Stora och små fiskar och massor av marint liv. De här turerna går ibland också under "Best of Solomon" eller när det är mer fokus på vrak "WW II Wrecks week"

Solomon Islands safari 10 nätter eller fler
Solomon Islands safari 10 nätter eller fler

Solomon Islands safari under 10 nätter på en liveaboard är en magisk upplevelse. Här dyker du på vackra rev men en blandning av grottor och krigshistoria inklusive vrak. Stora och små fiskar och massor av marint liv. De här turerna går ibland också under "Best of Solomon" eller när det är mer fokus på vrak "Guadalcanal and the western province"

Om våra Liveaboarder

Här ovan söker och hittar ett stort urval av alla de liveaboarder vi arbetar med över hela världen. Schemat visar vilka avgångar som finns just nu och med estimerad prisinformation för en dykresa. Fyll i och använd sökfunktionen i fälten med destination eller period och antal platser så hittar du tillgängliga platser lättare. När du vill uppleva den ultimata dykresan så är det många gånger inget som slår en resa med liveaboard! En fantastisk möjlighet att komma åt den bästa dykningen på en destination och samtidigt få vara ute på havet och njuta av det stora blå och fokusera på avkoppling, semester och dykning. Alltid välkommen / Ditt Scuba Travel Team!

Prisinformation!

Samtliga priser i exemplen här är inklusive vistelse på liveaboard med dykning och transfers när liveaboarder så erbjuder det i sina priser. Prisexemplen är också inklusive internationella flyg från Skandinavien.

På vissa liveaboarder kan det tillkomma avgifter för bränsletillägg och hamn- och marinparksavgifter som ibland betalas i förväg och ibland ombord på båten. Flygpriserna är uppskattade baserat på ungefärliga priser som normalt är tillgängliga till respektive destination. Avvikelser i flygpriser kan förekomma beroende på avreseort, tillgång till platser och tid på året.

Med den här sidan vill vi ge dig en indikation om var slutpriset på din dykresa med liveaboard hamnar för att du lättare ska kunna besluta dig inför din resa.

NOTERA!

Flygpriser är extrem färskvara och kan bekräftas först när du har bokat och betalat för dina flyg. Valutakurser ändras dagligen men vi försöker hålla dem så aktuella som möjligt. För många liveaboarder kan en till två hotellnätter innan eller efter din liveaboard vara nödvändigt. Dessa nätter ingår ej i priserna här utan tillkommer. De här nätterna är ibland helt nödvändiga för att säkra upp mot eventuella flygförseningar och undvika att du får problem med anslutningar på flyg vidare till din drömresa. Notera att datumen nedan enbart visar datum för själva liveaboarden om inte annat sägs. De inkluderar alltså inte flygdagar eller evenutella extranätter. När vi har mottagit din förfrågan kommer vi att återkomma till dig med en offert om pris och datum för din resa enligt dina önskemål.

Vänligen notera! Tänk på att flygpriserna kan öka en hel del under högtider som jul, påsk, skollov etc. Prisökningen är ej inkluderad i nedan priser.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

 • Transfers flygplats - boat t/r
 • 7 - 14 nätter i del i dubbelhytt med eget badrum
 • Alla måltider samt, kaffe, te vatten, övrig dryck mot tillägg
 • 4 dyk per dag + 1 nattdyk med guide
 • 12L flaska, vikter och viktbälte
 • Nitrox mot tillägg

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel