EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

MV Bilikiki

Bilikiki är en stor båt som gjorts om till liveaboard och ofta är rankad som en av de bästa liveaboarderna i världen. Båten var den första liveaboarden i Solomons och började köra redan 1989. Namnet Bilikiki kommer från en av öns mest speciella fåglar, "Beach Thick Knee", eller som lokalbefolkningen kallar den - Bilikiki-fågeln. MV Bilikiki har 10 hytter totalt, åtta med dubbelsängar och en enkelsäng (våning) och två med två enkelsängar Alla hytter är luftkonditionerade och har egen dusch och toalett. Det finns ett stort soldäck, bekväm lounge och kameraområde och ett rymligt dykdäck. Storleken och ett skrov som byggdes för haven i södra Stilla havet är två huvudskäl till varför gäster från hela världen fortfarande säger att "Bilikiki" är ett av de mest rymliga och bekväma fartygen som de har rest på. Besättningen är mycket erfaren och nästan alla ombord har jobbat i minst 10 år och det är allt från kapten till kökspersonal och dykguider.

Bilikiki Cruises jobbar mycket nära befolkningen och vill ha ett positivt samarbete med människorna i landet. Det här görs på flera sätt och vissa helt unika, från att genomföra miljöanpassade dykpraxis till att göra allt de kan för att säkerställa att lokalbefolkningen ser fördelarna med liveaboarden. Sedan man började med liveaboarder har företaget delat ut frön till grönsaker, frukt och rotfrukter och sedan köpt tillbaka produkter från de lokala byborna. Detta skapar inte bara en inkomstkälla i byar med mycket liten ekonomisk aktivitet, det betyder också att ombord har man alltid färsk frukt och grönsaker under sina resor. Den mängd frön man delar ut betyder att inte bara personal och gästers utan även lokalbefolkningens dieter är mer varierande än de skulle ha varit annars.

Dessutom samarbetar man med Loloma Foundation som tillhandahåller sjuksköterskor, läkare, tandläkare och förnödenheter så att Bilikiki kan förvandlas till ett flytande sjukhus i en vecka eller två varje år.  Det är en fantastisk möjlighet för människor i de områden där vi dyker för att få vård som de normalt sett inte skulle ha tillgång till.

Många gäster tar ofta med saker att dela ut i byarna som skolmaterial och fotbollar, det kan göra en stor skillnad för människor i byar utan mycket kontantekonomi eller butiker. Liveaboarden ger gärna råd om vad du kan ta med om du har ledigt utrymme i bagaget, eller vill köpa saker i Honiara, är det ett bra sätt att hjälpa till. All dykning betalas också för för att dyka på de rev man besöker.
Traditionellt ägs all mark och det angränsande revet av stammarna i området och kontrolleras av den lokala hövdingen.
Att betala för att dykningen innebär att Bilikiki alltid är välkommen och ger incitament för revägarna att skydda sina rev så mycket som möjligt. Du besöker också byar under din resa för att se traditionell sång och dans som ger dig och övriga gäster en fantastisk upplevelse och byn med lite efterfrågad inkomst och en chans att visa upp sitt kulturarv. Detsamma gäller för snidbyarna du besöker, snidning är den viktigaste ekonomiska aktiviteten för många människor i Marovo Lagoon och att få möjligheten att köpa denna handgjorda konst är en höjdpunkt för många gäster, det är en vinst för alla inblandade!

Tekniska Specifikationer:

 • Längd: 38 m
 • Bredd: 7 m
 • Hytter: 10
 • Byggmaterial: Stål
 • Max antal gäster: 20
 • Hastighet: 7-8 knop
 • Guider: 2-3
 • Nitrox: Ja
 • Laddningsstation: Ja
 • Tenders: 2

Hytter tillgängliga ombord

#
Twin cabin

Totalt 10 hytter med dubbla sängar och 8 st har också en enkelsäng (våning), alla erbjuder egen dusch / toalett, luftkonditionering, garderob

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

 • Transfers flygplats - boat t/r
 • 7 - 10 nätter i del i dubbelhytt med eget badrum
 • Alla måltider samt, kaffe, te vatten, övrig dryck mot tillägg
 • 4 dyk per dag + 1 nattdyk med guide
 • 12L flaska, vikter och viktbälte
 • Nitrox mot tillägg

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel