EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Solomon Islands

Solomon Islands är en stor arkipelag och består av sex större öar och drygt 900 mindre. Utspridda över en stor yta nordöst om Australien blev landet självständigt först 1976. Landet har mycket historia från andra världskriget där slaget vid Guadalcanal blev en vändpunkt i kriget och här finns än idag många lämningar från kriget. Här finns vrak från ytan och ner till flera tusen meters djup och även på land finns lämningar från kriget. Hit kommer du med flyg till huvudstaden Honiara från Papua Nya Guinea, (PNG), Fiji, Australien eller Vanuatu där den mest frekventa sträckan är från Brisbane i Australien.

Övernattning på vägen kommer att vara nödvändigt oavsett vilken rutt du kommer.
Inrikes i Solomonöarna går det sen att ta sig med Solomon Air.
 
Turism saknas i stort sett i landet men det finns liveaboarder och dykresorter. Med knappt 30.000 turister per år så är det ändå ett av världens minst besökta länder. Öarnas dykning har mycket att erbjuda, fantastiska koraller, vrak, grottor, stor och smått, väggdykning med gorgonier och svartkorall som få platser i världen kan konkurrera med. Hajar är vanligt liksom rockor och stim med barracudor, tonfisk, fladdermusfiskar och även sköldpaddor är vanligt liksom delfiner. Åker du med liveaboard har du möjlighet att se större variation av dykplatser men oavsett vart du väljer att åka så kommer du få fantastisk dykning och där det verkligen är långt mellan turisterna. 

Flera bra dykresorter finns och några av dem kan erbjuda dykning i absolut yppersta världsklass. Vad sägs till exempel om att ha möjlighet att se olika revhajar och hammarhajar ibland på husrevet??

Det här är en väldigt speciell destination för dig som har dykt ett tag och vill uppleva något nytt. Det tar några dagar bara att komma hit och dykningen kan ibland vara utmanande med kraftiga strömmar väggdyk som kräver god avvägning. Upplevelsen att vara här och möten med lokalbefolkningen och kulturen är dock minst lika spännande och fascinerande som dykningen.

Reseinformation Solomon Islands

  • Tidszon: +11 GMT
  • Valuta: Solomon Islands-Dollar
  • Språk: Engelska är officiellt huvudspråk, det finns ett 60-tal språk men gemensamt är Pijin (lingua franca) som sammanhållande språk.
  • Vatten: Det går att dricka kranvatten och is gjord på kranvatten men vatten på flaskan finns att köpa.
  • Visum: Behövs ej för resenärer från EU-länder.
  • Hälsa: Kontakta din närmsta vaccinationsklinik för rådgivning. 
  • Tryckkammare: Det finns tryckkammare i Honiara och Port Moresby (PNG) men de drivs på frivillig basis. Närmaste pålitliga tryckkammare finns i Townsville, Australien. Helikopter kostar dig minst USD$ 30.000 så det är en dyr historia, se till att ha en försäkring som täcker detta. 
  • Landsnummer: +677
  • El: Standard 220V / 50 Hz, australiensiska vägguttag, ta med adapter.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel