EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om dykning i Röda havet

Reven i Röda Havet är hem till en häpnadsväckande mångfald av marina djur och några av de stora fiskar man kan träffa på här är otroliga. Dessutom finns här fantastiska och välbevarade vrak som till exempel Thistlegorm från andra världskriget, ett vrak som finns med på mångas ”måste-uppleva-lista”.

Egyptens rika historia reflekteras i den otroliga skönhet som gömmer sig under Röda Havets vågor. Egypten har något för alla, från liveaboards och lyxigare resorter i Makadi Bay och Hurghada till enklare "dive camps" som Marsa Shagra i södra Egypten. 

Som dykdestination är Sudan legendarisk och ligger ofta högst upp på listan för många dykare. Du bor mycket bekvämt ombord på liveaboarden som utgår från Egypten och tar dig på ett äventyr genom södra egyptiska och sudanesiska Röda Havet. Där hittar vi Sha’ab Rumi som blev känt genom Cousteau’s Conshelf II projekt år 1963. På revet ser man idag kvarlämningar från boendet och arbetsstationerna från denna tid, som nuförtiden förstås täcks av hårda och mjuka koraller. 

En semestervecka i Jordanien är perfekt för dig som vill kombinera dykningen med landaktiviteter såsom Wadi Rum, Döda Havet och självklart den mytomspunna Petra. 

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel