EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Röda havet

Dykningen och reven i Röda Havet är vida omtalade och hem till en häpnadsväckande mångfald av marina djur. Några av de stora fiskar du kan träffa på här är otroliga. Till exemperl mantor, valhaj, revhajar, hammarhaj, årfenshaj är några av de arter som årligen lockar till sig massor med dykare. I Röda havet finns förutom det rika marina livet också fantastiska och välbevarade vrak. Som exempel Thistlegorm från andra världskriget, ett vrak som finns med på mångas ”måste-uppleva-lista”. Thistlegorm är idag ett av världens mest kända och omtalade vrak. Här hittar du också vraken vid Abu Nuhas och flera andra väl värda att uppleva. Ute till havs ligger flera fantastiska marinparker. Brothers Islands, Rocky Island, Zabargad, Daedalus med flera.

Egyptens rika historia reflekteras i den otroliga skönhet som gömmer sig under Röda Havets vågor. Egyptens dykning har något för alla, från liveaboards och lyxigare resorter i Makadi Bay och Hurghada. Här hittar du också  enklare "dive camps" som Marsa Shagra i södra Egypten. Hit åker varje år mängder av dykare och upplever skönheten i det korallhav vi har närmast i världen.
Missa inte att kombinera dykningen med några sköna och upplevelserika dagar på land. Landet har oerhört mycket historia som är värd att upptäcka.


Sudan

Som dykdestination är Sudan legendariskt och ligger ofta högt upp på listan för många dykare. Landet är inte helt lätt att komma till och det mest normala idag är att åka med en liveaboard från Egypten. Du bor mycket bekvämt ombord på båten och som tar dig på ett äventyr. Genom södra egyptiska och sudanesiska Röda Havet. Där hittar vi till exempel Sha’ab Rumi som blev känt genom Cousteau’s Conshelf II projekt år 1963. På revet ser man idag kvarlämningar från boendet och arbetsstationerna från denna tid, som nuförtiden förstås täcks av hårda och mjuka koraller. 


Jordanien

En semestervecka i Jordanien är perfekt för dig som vill kombinera dykningen med landaktiviteter såsom Wadi Rum, Döda Havet och självklart det mytomspunna Petra. Jordanien har oerhört mycket att erbjuda och en veckas dykresa till den här delen av Röda havet är fantastisk och väl värd att upptäcka.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel