EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Raja Ampat safari

Mycket få platser kan konkurrera med Raja Ampats enastående miljöer, undervattensgrottor, mangroveträsk, regnskogar och fjordar som bebos av de mest otroliga marina varelser. Med 3–4 dyk om dagen kommer du att få vara med om många unika upplevelser.

Raja Ampat består av 1 500 mestadels obebodda öar och dessa omges av de fyra största öarna Misool, Salawati, Batanta och Waigeo. Utanför nordvästra spetsen av Bird's Head Peninsula utgör Raja Ampat en av de sista utposterna för den indonesiska övärlden.

I Raja Ampat råder det extremt liten mänsklig närvaro och minimal industriell utveckling. Denna geografiska isolering har bidragit till att Raja Ampat är i stort sett orört och här finns idag den största biologiska mångfalden på jorden.

Raja Ampat-området håller just nu världsrekord i flest olika arter som hittats under ett enda dyk; hela 284 marina arter registrerades under ett dyk av Dr Gerry Allen på Kofiau Island 2002. Dessutom har man funnit hela 64 % av alla världens kända korallarter i vattnen vid just Raja Ampat. Här finns också 75 % av världens totala arter av hårdkoraller.

Korallreven i Raja Ampat är även kända för att vara hem till den annorlunda wobbegonghajen samt den sällsynta epåletthajen.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Transfers flygplats - boat t/r
  • 7-12 nätter i del i dubbelhytt med eget badrum
  • Alla måltider och dryck (ej alkohol) ombord
  • 3-4 dyk per dag med guide
  • 12L flaska, vikter och viktbälte
  • Gratis nitrox

Exempel på program för kryssning i Raja Ampat

Dag 1
Du lämnar Skandinavien och flyger till Jakarta i Indonesien. Kan hända att vi hittar ett flyg som går via annan stad, men oftast brukar det bli via Jakarta.
  
Dag 2-3
Du landar på Jakarta flygplats och får transfer till ett hotell i närheten av flygplatsen där du checkar in och bor under två nätter, rekommenderat för att säkra upp mot ev. bagage- och flygförseningar (kostnad tillkommer för flyg, hotell och transfer). Dagarna i Jakarta spenderar du eller gruppen på egen hand.  

Dag 4
Vid Sorongs flygplats blir du upphämtad av personal från Indo Siren och får transfer till liveaboarden. Du får en genomgång av säkerheten ombord samt får visa upp dina dykcertifikat och dylikt och fylla i papper om att du är i form för dykning. Du kommer även att få en preliminär plan om hur upplägget under vistelsen ombord kommer att se ut och platser som planeras att besökas.

Dag 5
Idag är det dags för första dykdagen. Du kommer att börja med ett enkelt check-dyk för att se så att all utrustning fungerar bra samt att kameror och dylikt är på sin plats. Efter första check-dyket kommer du att genomföra ytterligare två dagsdyk och om vädret tillåter gör du även ett kvälls- eller nattdyk.
Hela dykdagar! Du är ute med liveaboarden och åker till olika dykplatser runtom Raja Ampat. Dagarna ser vanligtvis ut på följande vis: du vaknar och om du önskar äter du en väldigt lätt frukost. Därefter får du en genomgång av första dykplatsen och hoppar i för att dyka. Du kommer upp ur havet och äter en ordentlig frukost, kopplar av en stund och får därefter en genomgång av dagens andra dyk och hoppar därefter i plurret. Sedan är det dags lunch. Efteråt kan du koppla av, sedan får du en genomgång av dagens tredje dyk och genomför även detta dyk. Här blir det sedan återigen tid för avkoppling och lite mellanmål.

Till kvällen är det dags för den fjärde dykgenomgången och därefter gör du ett kvällsdyk eller nattdyk. Dagen avslutas med middag i trevligt sällskap. Dykplatser du kan komma att besöka under denna safari är Bastanta Island, Misool Islands, Gam och Yangeffo Island, Mansuar Island och the Dampier Strait. Vilka platser det blir i slutänden bestäms av  kaptenen beroende på väder och vind.

Dag 12
Detta är din sista dykdag och du kommer därför att göra endast två morgondyk för att lämna tillräckligt med utrymme mellan sista dyk och flyg. 

Dag 13-14
Idag checkar du ut från liveaboarden och får transfer till Sorongs flygplats för att resa tillbaka till Jakarta. Väl i Jakarta får du transfer till samma hotell som sist, där du bor en natt. Rekommenderat för att säkra upp mot eventuella förseningar. Dagen därpå får du transfer tillbaka till Jakarta flygplats och sätter dig på planet hem till Skandinavien.

Dag 15
Vid det här laget bör du vara tillbaka i Skandinavien igen med minnen för livet samt minneskortet fullt av fantastiska bilder.

Vänligen notera 
Vårt gedigna program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Din expeditionsledare finns med för att se till att du får ut maximalt av just din expedition.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel