EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea eller kort PNG är ett stort land och utgör den självständiga östra delen av den väldiga ön Nya Guinea straxt norr om Australien. Här möts du av leenden och varma välkommenhälsningar från människor som ofta är blyga och kan se misstänksamt bistra ut först men som älskar när du kommer och pratar med dem. Det här är ett land med en miljon olika resor och landet har en fantastisk kultur och med över 800 olika språk där Pijin english är sammanhållande. Det vanligaste sättet att resa i landet är lokalt med bil och mellan de olika delarna med flyg. Här finns nästan inga vägar som förbinder det här bergiga landet och i varje dal finns en egen by med egen kultur och ofta med ett eget språk.

Har du tur kommer du hit när det är så kallade sing-sings, en årlig festival där medlemmar från varje stam kommer för att utbyta erfarenheter och visa upp sig. Tidigare byttes varor. mat och till och med döttrar men det är numera ett allt mer turistbetonat inslag i PNG men upplevelsen är fantastisk och i högsta grad levande och äkta och med alla traditionella utstyrslar och danser är det väldigt spektakulärt att få uppleva.
Det finns ett par riktigt stora festivaler som är väldigt populära och det är i regel fullbokat på boenden lång tid innan.
PNG erbjuder också fantastisk dykning med en enorm artrikedom och dykningen är varierande beroende på vilken tid på året du kommer och till vilken del av landet du vill åka. Massturism har inte nått hit ännu och endast cirka 120.000 turister om året kommer hit ännu men man vet att turismen är viktig och sakta öppnar allt mer upp men annars är det ett land där tiden ibland känns som den stått still.

Flygen hit är få och antalet dykcenter mycket mycket begränsat men upplevelsen är desto större. För dig som har tid och möjlighet så är det här en helt otrolig destination, men missa inte att ta några dagar på land och se annat än dykningen som ett komplement till en fantastisk resa.   

Reseinformation Papua Nya Guinea

 • Tidszon: +10 GMT
 • Valuta: Papua New Guinean Kina
 • Språk: Engelska.
 • Vatten: Undvik att dricka kranvatten och is gjord på kranvatten. Drick istället vatten på flaska
 • Visum: Behövs för resenärer från EU-länder, detta går att ordna vid ankomst eller via E-visa. Ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresa
 • Hälsa: Kontakta din lokala vaccinationsklinik för rådgivning. 
 • Tryckkammare: Det finns en tryckkammare som ligger på  sjukhuset i Port Moresby. Behandling i kammare är en dyr historia så se till att ha en försäkring som täcker detta.
 • Landsnummer: +675
 • El: Standard 240 volt och Australiensiska eluttag.
 • Väder: Klimatet är tropiskt. Medeltemperatur i vatten och luft är runt 28 grader. 
 • Klädrekommendationer: S.k. casual clothing är accepterad på båt och resort. Kvinnor bör ikläda sig en något längre kjol eller shorts vid besök i de lokala byarna.
 • Flygplatsskatt: 30 PGK (ca 9 USD) för internationella flyg (kan ändras utan förvarning), gäller ej för transit.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel