EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea eller kort PNG är ett stort land i Stilla Havet. Landet utgör den självständiga östra delen av den väldiga ön Nya Guinea straxt norr om Australien. Här möts du av leenden och varma välkommenhälsningar från människor. De kan ofta först se blyga och misstänksamt bistra ut först. Men de älskar när du kommer och pratar med dem. Det här är ett land med en miljon olika resor. Landet har en fantastisk kultur och med över 800 olika språk där Pijin english är sammanhållande. Det vanligaste sättet att resa i landet är lokalt med bil och mellan de olika delarna med flyg. Här finns nästan inga vägar som förbinder det här bergiga landet och i varje dal finns en egen by med egen kultur och ofta med ett eget språk.

Har du tur kommer du hit när det är så kallade sing-sings. Det är ofta årliga festivaler där medlemmar från varje stam kommer för att utbyta erfarenheter och visa upp sig. Tidigare byttes varor. mat och till och med döttrar med varandra. Numera är det istället ett allt mer turistbetonat inslag i PNG men upplevelsen är fantastisk och i högsta grad levande och äkta. Med alla traditionella utstyrslar och danser är det väldigt spektakulärt att få uppleva. Det finns ett par riktigt stora festivaler som är väldigt populära och det är i regel fullbokat på boenden lång tid innan.


Dykning

PNG erbjuder också fantastisk dykning med en enorm artrikedom och dykningen är varierande. Dels beroende på vilken tid på året du kommer och dels till vilken del av landet du vill åka. Hajar och stor fisk är vanligt och på många ställen fantastiska rev som sjuder av marint liv. Massturism har inte nått hit ännu och endast cirka 120.000 turister om året kommer hit ännu men man vet att turismen är viktig och särskilt dykturismen. Sakta öppnar allt mer upp men annars är det ett land där tiden ibland känns som den stått still.

Flygen hit till Port Moresby, huvudstaden är få och antalet dykcenter är utspridda och mycket mycket begränsade i antal. I gengäld är upplevelsen desto större. Det finns också några få liveaboarder vilket kanske är det optimala sättet att uppleva Papua Nya Guinea. För dig som har tid och möjlighet så är det här en helt otrolig destination, men missa inte att ta några dagar på land och se annat än dykningen som ett komplement till en fantastisk resa. Det går även att flyga från PNG till Solomon Islands och länderna är starkt förknippade och påminner om varandra. 

Reseinformation Papua Nya Guinea

 • Tidszon: +10 GMT
 • Valuta: Papua New Guinean Kina
 • Språk: Engelska.
 • Vatten: Undvik att dricka kranvatten och is gjord på kranvatten. Drick istället vatten på flaska
 • Visum: Behövs för resenärer från EU-länder, detta går att ordna vid ankomst eller via E-visa. Ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresa
 • Hälsa: Kontakta din lokala vaccinationsklinik för rådgivning. 
 • Tryckkammare: Det finns en tryckkammare som ligger på  sjukhuset i Port Moresby. Behandling i kammare är en dyr historia så se till att ha en försäkring som täcker detta.
 • Landsnummer: +675
 • El: Standard 240 volt och Australiensiska eluttag.
 • Väder: Klimatet är tropiskt. Medeltemperatur i vatten och luft är runt 28 grader. 
 • Klädrekommendationer: S.k. casual clothing är accepterad på båt och resort. Kvinnor bör ikläda sig en något längre kjol eller shorts vid besök i de lokala byarna.
 • Flygplatsskatt: 30 PGK (ca 9 USD) för internationella flyg (kan ändras utan förvarning), gäller ej för transit.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel