EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Hallaniyat Islands Oman Liveaboard

På vintern är det de södra delarna som gäller för dykning med en liveaboard i Oman. Hallaniyat Islands Oman Liveaboard är en skönt dur som tar dig till ett område i Indiska oceanen som är känt för bland annat knölvalar. Kring de här öarna och södra kusten hittar du också det som kanske är Omans mest varierade dykning. Här finns också en fantastisk marin mångfald och väldigt mycket fisk.  Här dyker du längs kusten och vid de karga öarna är klipporna dramatiska och spännande både ovan och under ytan.


Valar, delfiner, manta och mycket mer

Har du tur här kan du också få se knölvalar här. En grupp knölvalar finns här som är mer eller mindre bofasta i det här området. Det är också en population som till och med är genetiskt olik andra knölvalar i världen.  Här ser du också i regel stora mängder delfiner som lever gott av vad de rika vattnen ger dem här.  Här finns också ett vrak att dyka på som sjuder av marint liv. Även mantor och mobulas kan du stöta på här ibland. Har du tur kan du på rätt grunt vatten också få se den mycket vackra och märkliga twin faced toad fish. En art som upptäcktes så sent som 1994 första gången. Den är vad man vet helt endemisk till Oman. Här finns annars över 1100 olika fiskarter dokumenterade i Omans vatten.

Här finns också ett vrak, "City of Winchester", ett 140 meter långt skepp som sjönk under första världskriget.

Den exakta rutten under din dykresa kring Hallaniyatöarna och kusten i södra Oman med din liveaboard ändras i regel lite från gång till annan. Turen är dels väderberoende men också beroende på alla gästers erfarenhet, intresse och önskemål. Om hamnmyndigheternas skulle ge föreskrifter att dykresor måste ändra rutt så måste de följas strikt. Det kan påverka turens innehåll något. för dig som vill ha ett spännande äventyr med riktigt varierande dykning är Hallaniyat Islands Oman Liveaboard en riktigt bra dyksafari och dykresa.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Transfers flygplats - båt t/r
  • 7 nätter i del i dubbelhytt med eget badrum
  • Alla måltider och dryck ombord
  • 3-5 dyk per dag med guide
  • 12L flaska, vikter och viktbälte

All pictures with © approval from Aggressor Liveaboard Adventures and Extra Divers Worldwide, Oman

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel