EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om Moluckerna

Moluckerna som tidigare kallades för Kryddöarna, (indonesiska: Malukua) är en ögrupp, samt också namnet på en provins, i östra Indonesien. Ögruppen omfattar cirka 1000 öar med en sammanlagd yta på över 74 500 km2.
Moluckerna får räknas som östra Indonesien och utgör öarna mellan den stora mer kända ön Sulawesi, norr om Timor och Nusa Tenggara eller små Sundaöarna och den västra indonesiska delen av Nya Guinea, Papua Barat. Många av de runt 1000 öarna är bergiga och av vulkaniskt ursprung. Regnskogen som täckt öarna har avverkats i stor omfattning. Historisk har öarna anekterats av såväl Portugal som Nederländerna och tillgången till olika exotiska kryddor var den stora anledningen till att man här ockuperade och kontrollerade på ett ofta mycket brutalt sätt produktion och export av kryddor där kanske muskot och kryddnejlikor var de mest kända och som har sitt ursprung här.

Öarna har ett rikt djur- och fågelliv och till och med endemiska arter både i havet och på land. Det var även här Alfred Wallace gjorde sina upptäckter och fick sina tankar om arternas ursprung som han skickade till Charles Darwin som sen publicerade och blev den som blev känd. Alfred Wallace är fortfarande ett mycket stort och respekterat namn i Moluckerna.

Moluckerna var tidigare en enda stor provins men delas numera in i norra Moluckerna som i huvudsak är muslimskt och södra delen, Moluckerna, som är i huvudsak kristen där Ambon är huvudön i den södra delen men ön Seram är den klart största och i norra delen är Ternate huvudön men ön Halmahera den största. Dykningen i området är ännu inte helt utforskad men resorter och liveaboarder har börjat utforska och dyka dessa fantastiska öar. Här hittar du unika epaulettehajar, revhajar, hammarhajarn, mantor och annan stor fisk men även makrolivet är fantastiskt och många helt unika arter, till exempel den psykadeliska frogfishen som endast hittas här kring Ambon.

Du kommer hit endast genom någon av de internationella flygplatserna, Jakarta, Bali eller Manado och sen vidare inrikes. Vi hjälper dig naturligtvis till detta fantastiska paradis.

Reseinformation Moluckerna

 • Tidszon: GMT +9
 • Valuta: Rupiah
 • Språk: Indonesiska är det vanligaste språket.
 • Vatten: Undvik att dricka kranvatten och is gjord på kranvatten. Köp istället vatten på flaska
 • Visum: Som svensk medborgare får du visum på gränsen och det är giltigt upp till 30 dagar.
 • Hälsa: Kontakta din närmsta vaccinationsklinik för rådgivning
 • Tryckkammare: Finns i Denpasar och Manado
 • Landsnummer: +62
 • El: 220 volt. De flesta eluttag motsvarar våra uttag i Norden.
 • Väder: Klimatet är varmt och tropiskt, temperaturen varierar mellan 25-34 grader beroende på säsong. Regnsäsongen pågår oftast mellan december till mars i de norra delarna liksom för övriga Indonesien medan de södra och centrala delarna har sin regnsäsong avvikande med maj till augusti/september som blåsigt och regnigt, då korta skurar oftast inträffar oftast på eftermiddagen och kvällar.
 • Dricks: Ca 10% av notan är vanligt.
 • Klädrekommendationer: Vardaglig klädsel passar i alla lägen. Täckande kläder är obligatoriskt vid tempelbesök och är rekommenderat som skydd mot solen.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel