PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dyk i cenotes

Under Yucatanhalvöns till synes solida kalkstensberggrund finns ett nätverk av grottor som till stor del legat under vatten i tusentals år. För mer än 65 miljoner år sedan låg hela Yucatanhalvön under vatten. Under senaste istiden sjönk havsytan och efterlämnade en enorm platå av mjuk och porös kalksten. Berggrunden i denna platå är ursprungligen vulkanisk, men det är bara det översta lagret av kalksten från forntida korallrev som vi kan utforska.

En cenote är en grotta vars tak kollapsat och öppnat ett fönster till världen ovan mark. Här kan du se ned genom den täta undervegetationen i djungeln i de underjordiska floder som genomborrar hela Yucatanhalvön. För att få dyka i cenotes behöver du ha Open Water certifikat, loggat ca 20 dyk samt ha bra avvägning. Guiden som är med dig under dyket har alltid en “full cave”-utbildning.

Du utgår ifrån Akumal eller Playa del Carmen och har nära till ca 50 olika cenotes och några av dessa kommer du att få dyka och utforska. Förutom att dyka finns det möjlighet att besöka närliggande Maya-ruiner, spela golf, fiska, besöka nöjesparker, titta på sköldpaddor, shoppa, koppla av på stranden m.m.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel