EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Socorro safari

  • Massor med mantor och haj mellan november och maj 
  • Möten med knölval från slutet av januari till början av april
  • Hela sju hajarter på resan, bland annat hammarhaj, galapagoshaj och tigerhaj

Revillagigedos, mer känt som Socorro ligger i östra Stilla havet ungefär 400 km utanför Cabo San Lucas, Mexiko vid Bajahalvöns södra udde. Dessa öar har jämförts med Galapagos i Ecuador och Cocos i Costa Rica tack vare den mängd möten med stora djur som äger rum här.

Revillagigedos består av 4 öar – San Benedicto Island, Socorro Island, Roca Partida och Clarion, men kallas helt enkelt för Socorro. Dessa öar är exotiska, oberäkneliga och brukar ofta få komplimangen av att kallas för det mexikanska Galapagos.

Området är berömt för nära och personliga möten med Giant Pacific manta ray, jättemanta, vilka kan bli över sex meter långa från vingspets till vingspets. Båtens besättning har varit bekanta med dessa vänliga jättar och som ett resultat av att ha arbetat med flera mantaforskare genom åren har de kunnat identifiera de flesta och skapat mycket nära relationer med dem.

Det är absolut förbjudet att jaga eller rida på mantorna och samspelet med dem måste inledas av mantorna själva. Anledningen till att de är så pass närgångna är på grund av den respekt som de har fått under åren. San Benedicto är helt klart den bästa platsen i världen för att uppleva och fotografera dessa häftiga djur.

Det finns gott om hajar vid Socorro – stim med hammarhajar, vitspetsad haj, silverspetsad haj, silkeshaj, "duskies", Galapagoshaj samt en och annan tigerhaj. Det har faktiskt hänt att dykare har träffat på 7 olika hajarter under ett och samma dyk. Vi besöker flera putsarstationer för hammarhajar så länge vädret tillåter. En extra bonus vid öarna är valhajen, som man kan stöta på i november/december och slutet av april/maj.

Här leker stim av flasknosdelfiner med jämna mellanrum och från januari till mars är dessa öar hem för väldigt många knölvalar som kommer hit för att föröka sig. Flera nyfödda knölvalar har kunnat beskådas genom åren. 

De forskare som varje år besöker Socorro för att studera valar har sagt att deras tolv år på havet har gjort att valarna börjat känna igen båten och medfört till fler och fler spännande undervattensmöten. Lägg därtill extremt stora tonfiskar, stim med jacks och många andra stora djur tillsammans med endemiska tropiska fiskar, så får du något av den mest spännande och bästa dykningen med stora djur i hela världen!

När du besöker Sea of Cortez eller Socorro sker dykningen från pangas (mindre dykbåt) eller från båtens dykplattform, beroende på plats och förhållanden. En divemaster kommer klargöra upplägget med en genomgång för varje ny dykplats och svara på frågor från dykarna.

Vanligtvis är dykarna uppdelade i två grupper, som båda har sin egen panga. Den som kör pangan stannar inom synhåll under hela dyket. Varje panga har en stadig stege, så att du kan ta på utrustningen i vattnet och enkelt klättra upp efter dyket.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Transfers Cabo San Lucas - båt t/r
  • 8 nätter i delat hytt med eget badrum
  • Alla måltider och dryck (ej alkohol) ombord
  • 2-4 dyk om dagen med guide
  • 12L flaska, vikter och viktbälte
  • Manta ID och andra marinseminarier

Program

Dag 1 - Du lämnar Skandinavien för att flyga mot Cabo San Lucas i Mexiko. Troligtvis anländer du samma dag till Cabo San Lucas flygplats. På plats väntar en transfer som tar dig till hotellet (vi rekommenderar dig att bo minst 1 natt på hotell innan avresa för att säkra upp mot ev. flyg- samt bagageförseningar.

Dag 2 - Nu är det dags att stiga ombord på liveaboarden Nautilus Explorer. Alla dykare kommer att mötas på Tesoro Resort vid Cabo San Lucas marina kl 20 och därifrån bli guidade till båten. Båten avgår från hamnen kl 21.

Dag 3 - Dagen spenderas ute till havs och till kvällen kommer du fram till San Benedicto. Under dagen går man igenom säkerhet samt upplägg för dykveckan. Man går igenom grupperna som dyker ihop. Manta 101, en presentation om San Benedictos gigantiska Mantor. Kvällen avslutas med Cocktail hour!

Dag 4 - Dykning vid San Benedicto. Här finns världens trevligaste gigantiska mantor som Soccoro är känt för. Det blir totalt 4 dyk denna dagen, som avslutas med identifiering av mantorna vi sett under dagen. Mexikansk taco fest på kvällen.

Dag 5-6 - Under dessa dagar dyker du vid Socorro Island. Nattsnorkeling med Silkeshajar dag 5. Dag 6 avslutas med en presentation om hajars beteenden.

Dag 7-8 - Dykdagar vid Roca Partida. Manta identifiering efter varje dykdag.

Dag 9 - Nu vänder båten hemåt med Los Cabos. Resan hem består av god mat, slideshows av resan hittills, cocktail hour.

Dag 10 - Utcheckning från båten vid 08:30 och transfer till flygplatsen.

Vänligen notera - Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel