PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Guadalupe Island safari

  • Möten med vithajar öga mot öga!
  • Slang från ytan gör att även icke-dykare kan följa med
  • Gott om tid i burarna då antalet dykare är starkt begränsat

I augusti och september följer liveaboardbåtarna med de väldiga rovdjuren till Guadalupeöarna. En plats som snabbt har blivit den bästa i världen för burdykning med vithaj i specialbyggda burar. I burarna sker luftförsörjning från ytan via så kallad hookah. På så vis slipper du väst och flaska i buren. Det betyder också att du faktiskt inte behöver ha dykcertifikat för att delta vid dessa ytbaserade burdyk.

Med avgång från Ensenada i Mexiko är detta ett fantastiskt äventyr utöver det vanliga. Besättningen på liveaboarden har lång erfarenhet av vithajsdyk i Guadalupe och kommer att erbjuda dig en trygg och säker miljö.

Då dykningen vid Guadalupeöarna sker i burar är rutinerna lite annorlunda än vid ett vanligt dyk. En till två av de specialbyggda burarna flyter på ytan bakom båten och en är vanligtvis nedsänkbar och vilar på max 9 meter. Det är inte så många dykare på dessa turer för att maximera stunden med hajarna. Burdykningen pågår under hela dagen och dykarna roterar varje timma.

För certifierade dykare erbjuds burar som sänks ned till cirka 9 meters djup. Det låter kanske inte så mycket, men det ger ett helt annat perspektiv på hajarna. Burarna är konstruerade så att det inte är en mängd galler mellan dykaren och hajen, vilket ger en annan känsla än mer traditionella burar. Perspektivet och den minimala mängden galler gör det betydligt lättare att ta bra bilder. Får du guidernas tillåtelse kan du till och med klättra ut ur buren och slippa galler helt och hållet. Filmare och fotografer brukar därför älska dessa burar. Här är det endast en dykare åt gången som gäller och ca 20 minuter per dyk.

Burdykningen vid Guadalupe är ger oftast en sikt som på mer än 30 meter. Vattentemperaturen varierar från 19 till 21 grader vilket gör detta till den ultimata destinationen för vithaj, särskilt för den kräsne undervattensfotografen.

Vad är inkluderat i ditt liveaboardpaket?

  • Transfers San Diego flygplats - liveaboard t/r
  • 5 nätter i del i dubbelrum med eget badrum
  • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
  • Burdykning, dykarna roterar varje timma (ingen sportdykning)
  • Scuba ID research seminarium

Program

Dag 1 - Du lämnar ditt hem och flyger till San Diego (SAN), troligtvis landar du resan samma dag. Vi rekommenderar här att du spenderar 2 nätter på ett hotell i San Diego, för att säkra upp mot ev. flyg och bagageförseningar. Liveaboarden väntar inte på de som är försenade. Vi kan hjälpa dig att boka in hotell och transfer i San Diego i samband med att vi tar fram flygförslag till dig.

Dag 2 - Du checkar ut från hotellet i San Diego och på kvällen får du och gruppen transfer till liveaboarden Nautilus Explorer, som ligger i Ensenada hamn. Transfern tar ca 2h och väl framme checkar du in och får en genomgång av guider samt besättning angående säkerhet och upplägg ombord. Nu påbörjas din liveaboardfärd mot Guadalupe.

Dag 3 - Du färdas genom Still Havet ombord på din liveaboard mot Guadalupe och anländer till målet ungefär vid middagstid.

Dag 4 - Dessa tre dagar kommer du att burdyka med vithaj i Guadalupe från klockan 07:00 till middag. Efter middagen den tredje dykdagen börjar liveaboardfärden tillbaka mot Ensenada.

Dag 5 - Båten anländer tillbaka till Ensenada vid lunchtid och du får transfer tillbaka till hotellet i San Diego. Du anländer till San Diego på kvällen och vi rekommenderar att du stannar 1 natt extra i San Diego innan ni flyger hem. Detta pga ev. förseningar samt att transfern anländer först kvällstid till San Diego.

Vänligen notera - Vårt gedigna program är en plan som modifieras utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter till andra dagar och i värsta fall ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. Vi ber er att vara flexibla. Vi vill även meddela att även om det är högst troligt, så kan inga garantier kan ges för möten med de olika djuren under ytan.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel