PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Xcalak

Längs den mexikanska kusten, söder om Cancun, ligger Xcalak. Den gamla fiskebyn har vuxit och är idag den sista mexikanska staden innan gränsen mot Belize. Här dyker du i en vacker nationalpark bestående av 20 km skyddat rev som ger dig möjlighet att uppleva helt unika dykplatser. Du kommer exempelvis att kunna dyka ”La Poza” – en dykplats där det på sommaren kommer in hundratals tarpon-fiskar – och även om den är ovanlig i sig så är den på den här platsen så vanligt att du nästan är garanterad denna häftiga dykupplevelse! 

Om dykningen i Xcalak

  • Snorkla med krokodiler vid Chinchorro Banks
  • Dyk i nationalparken
  • Chansen att dyka med sjökor

Du kommer exempelvis att kunna dyka ”La Poza” – en dykplats där det på sommaren kommer in hundratals tarpon-fiskar – och även om den är ovanlig i sig så är den på den här platsen så vanligt att du nästan är garanterad denna häftiga dykupplevelse! I Xcalak har du även möjlighet att få uppleva fantastiska topografiska formationer och chansen att få se sjökor.  

Utanför Xcalak hittar du Mexikos enda atoll – Chinchorro Banks som bland annat är hem för världens största population av amerikanska krokodiler. Det är även den norra hemisfärens största rev med över 100 vrak och 10 kvadratkilometer friska korallrev. Chinchorro Banks är helt enkelt en unik och fantastisk dykupplevelse där du kommer att genomföra två dyk under din heldagsutflykt.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel