EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Mexiko

Mexiko är ett land som erbjuder det mesta under ytan. På den karibiska sidan i öst har du som älskar dykning möjlighet till ett riktigt äventyr. Du bor då på hotell på fastlandet. Kombinera sen otroligt vacker dykning på reven i Karibien med spännande och utmanande dykning i grottor, så kallade Cenotes. Eller välj att snorkla med krokodiler, valhaj eller segelfisk. Du kan även dyka med tjurhaj, besöka Maya-ruiner och njuta av stränder . För att inte tala om den fantastisk goda mexikanska maten. Det finns så mycket att upptäcka och vi hjälper dig att sätta samman en resa som kombinerar just det du vill uppleva under din resa till detta fantastiska land!


Liveaboarder på östkusten

Vill du åka ut på en liveaboard ska du istället resa till den västra sidan av landet och dyka i östra Stilla Havet. Drygt 400 kilometer söder om Los Cabos ligger Revillagigedos-öarna, där den mest kända är Socorro. Här dyker du om omsluts av dansande jättemantor och lekande med delfiner. Var observant för du kan få väja undan för upp till sju olika hajarter som lever här och ses frekvent. Om du har tur får uppleva och låta dig hänföras av de migrerande knölvalarna eller rent av passerande svärdfisk eller stim med mobulas.

I augusti och september beger sig liveaboarderna till Guadalupe Island. Den här ön har snabbt har blivit den bästa platsen i världen för att dyka med vithajar i specialbyggda burar. Eftersom det används hookah (slang från ytan) istället för dykflaskor på dessa resor behöver man inte vara certifierad dykare för att njuta av ruset som uppstår när man är öga mot öga med en 5 meters vithaj. Ett verkligt äventyr och som går att kombinera med längre liveaboardturer till San Benitos fantastiska kelpskogar.

Sea of Cortez, den kaliforniska halvöns eget innanhav är känt för valar, hajar och mycket spännande marint liv. Här kan du dyka från såväl liveaboard som från land och bo på resort. Här där öknen möter havet har du tillgång till fantastisk dykning. Mexiko är verkligen som gjort för dykning och spännande variationsrika dykresor.

Reseinformation Mexiko

  • Tidszon: -7 GMT
  • Valuta: Mexican Pesos
  • Språk: Spanska
  • Vatten: Undvik att dricka kranvatten och is gjord på kranvatten. Köp istället vatten på flaska.
  • Visum: Behövs ej för resenärer från EU-länder.
  • Hälsa: Kontakta din närmsta vaccinationsklinik för rådgivning. 
  • Tryckkammare: Det finns en tryckkammare som ligger i Playa del Carmen. Behandling i kammare är en dyr historia så se till att ha en försäkring som täcker detta. 
  • Landsnummer: +52
  • El: Standard 110V och US eluttag

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel