PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Malta

  • Vrak för både sportdykare och tekniska dykare 
  • Upptäck en fantastisk kultur, historia och natur på land 
  • Grottor, mjukkorall, unika klippformationer och grym sikt 

Högsäsongen för dykning på Malta är under sommarhalvåret då både luft och vattentemperaturen är behaglig. Malta är välkänt för sin goda sikt på upp till 50 meter samt dess grottor, vrak och vackra klippformationer.  


 
 

Dykning runt Malta

  • Fantastisk sikt i kristallklart vatten och med ett rikt marint liv
  • Många spännande vrak från första och andra världskriget
  • Det välkända Um el Faroud som erbjuder en magisk dykupplevelse

Dykningen på Malta håller europeisk toppklass med sikt som ofta når 25-30 meter och med vattentemperaturer sommartid på 25 grader. Det strategiska läget mitt i Medelhavet innebär att det finns mängder av vrak från både första och andra världskriget – bombplan, jaktplantransportfartyg, ubåtar, minläggare och jagare bland många andra.  

Dykningen runt huvudön Malta erbjuder en blandning av vrak, grottor och väggdyk och det finns dykplatser för såväl nybörjare som tekniska dykare. Förutom vrak från framförallt första och andra världskrigen sänks det kontinuerligt nya vrak för dykare – ett exempel är det berömda Um el Faroud som erbjuder fantastiska dykupplevelser. Det är en 120 meter lång, intakt oljetanker som ligger på mellan 16 till 35 meters djup.  

En av Maltas mest populära dykplaster är Cirkewwa som med sitt klara vatten, rika djurliv och många vrak såsom The Arch, The Madonna, Paradise Bay och Rozi har kommit att bli en favoritplats för många dykare.  Ghar Lapsi är en dykplats som prisats av självaste Jaques Cousteau. Här finns en magiskt vacker grotta och ett fint rev med ett ovanligt marint liv och här kan du bland annat få se ”torpedo rays” och barracudor. Wied iz-Zurrieq är en dykplats som är väl värd ett flertal dyk. Här finns en bra blandning av branta väggar och en grund dal och vid Bell Cave finns stora möjligheter att få se John Doris. Det är inte ovanligt att se delfiner och det är också här som det berömda vraket Um el Faroud ligger. 

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel