PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Gozo

  • En liten ö med en stor och varm själ  
  • Ett fantastiskt undervattenlandskap som av många rankas bland det bästa i världen  
  • Perfekt resmål för den som vill utforska ett vackert landskap på dykfria dagar med en blandning av äventyr, historia och god mat i en avslappnad miljö

Den lilla ön Gozo tillhör Malta och har totalt ca 52 km kustlinje. Ön är välkänd för sin undervattenstypografi och anses av många vara en av de bästa dykplatserna i världen. Men den lilla ön erbjuder mycket även ovanför ytan – ett vackert landskap med dramatiska klippformationer, pittoreska små byar och en skön och avslappnad atmosfär.  

Somrarna är långa, varma och torra men vintern är regnig och ofta mycket blåsig. Vattentemperaturen sommartid kan nå 28 grader och är som kallast i mars då den kryper ner mot 13-14 grader.  

Det finns mycket annat att göra på Gozo än att dyka. Ön är perfekt för vandring, klättring och det finns många förhistoriska platser att besöka. Det finns också möjlighet att gå på vinprovning eller varför inte bara slappna av och njuta av den sköna atmosfären. Det finns alltså ett brett utbud av aktiviteter för dykfria dagar eller för ett resesällskap som inte dyker.

Dykning runt Gozo

  • Härliga drop-offs och grottstrukturer  
  • Den legendariska dykplatsen Blue Hole
  • Dramatiska grottor och fantastiks sikt  

Ön Gozo är Maltas lillasyster och erbjuder framförallt härliga drop-offs och grottstrukturer. Här finns legendariska dykplatser som Blue Hole, Inland Sea och Reqqa point. Mellan Malta och Gozo ligger den mindre ön Comino som kompletterar de två större öarna med sina vackra grottor och gångar.  

Gozos kanske mest kända dykplats är Blue Hole och är belägen där Azur Window en gång stod. Du går ner i en naturbassäng och fortsätter ut i det öppna vattnet på ungefär 8 meters djup. Här kommer du till dramatiska klippor som sträcker sig ner till 50 meter och sikten är ofta mycket bra. En annan av Gozos mest kända dykplatser är The Inland Sea – dyket börjar i grönaktigt vatten och efter att ha simmat genom en 80 meter lång tunnel genom berget kommer du ut i glasklart vatten i en fantastisk djupblå färg.

Reqqa Point är en annan välkänd dykplats som erbjuder branta väggar, fantastisk sikt och där Billinghurst Cave är en av höjdpunkterna. Grottan är en av de största på Malta/Gozo och sträcker sig 130 meter in i berget. Dykplatsen nås bara när vädret så tillåter.  

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel