-->
SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Dykresa - Best of Maldives, smakprov på Maldivernas bästa dykning

En av de mest populära safariturerna i Maldiverna upplever du på en dykresa och turen Best of Maldives. Nästan varje liveaboard i Maldiverna kör den här turen under någon del av året. Vissa båtar kör endast den här turen till och med. Eftersom mantor är vanligt i Maldiverna och tack vare de många platser dit de kommer för att bli putsade som Manta Point, Dhonkalo och Madivaru, finns det stor chans till att komma riktigt nära de här stora djuren. Safarin ”Best of Maldives” är idealisk för alla varianter av dykare i Maldiverna. Du bör känna dig bekväm med strömdyk, men det finns inga krav på minsta antal loggade dyk. Besättningen gör sitt bästa för att förbereda dig på de olika förutsättningarna under dyken.

Den här safarin följer ingen exakt rutt eftersom man vill ha flexibilitet att kunna ändra beroende på väder, vindar och säsong. Med ett tropiskt klimat och varma temperaturer både under och ovanför ytan kan man göra den här turen och uppleva Maldivernas bästa dykning året runt. Någa av de atoller och platser som normalt besöks på din dykresa med turen Best of Maldives.

Rasdhoo Atoll: Dyk med Hammarhaj, vackra rev med pelagiska arter
Norra Ari Atoll: Grå revhajar, Maya Thila nattdyk, flera dykplatser med manta
Södra Ari Atoll: Valhaj och vackra pinnacles
Södra Male Atoll: Grå revshaj, örnrockor, andra pelagiska arter, makro
Vaavu Atoll: Grå revhajar, örnrockor, andra pelagiska arter och traditionell maldivisk kanaldykning
North Male Atoll: Vackra pinnacles

Highlights på den här safarituren

Det här är safarin är en dykresa med namnet "Best of Maldives" och det är precis det som det låter. På den här safarin får du uppleva de bästa och mest berömda dykplatserna i Maldiverna. Njut av en veckas dyksemester som levererar allt du kan önska från dykplatser i olika atoller. Norra Male, södra Male och Ari atollerna inklusive Rasdhoo. Under flera härliga dyk i kanaler, strömmar och runt pinnacles har du stor chans att få se mantor, valhajar och ett otrolig marint liv av olika slag. Den här safarin är flexibel för att kunna ge dig det bästa. Oavsett vilken tid på året du besöker Maldiverna. Undervattenvärlden är din att utforska!

Dykresor med den här safarin ger dig en kombination med möten av stora fiskar som hajar och manta. Blandat med flera arter av fisk och olika ryggradslösa djur. Du har möjlighet att komma till de här fantastiska platserna utan att störa djuren som bor där!


Massor av bra platsr för att se hajar, manta och stor fisk.

En av de mest kända och populära dykplatserna är Maya Thila. Den här platsen är en thila på cirka 30 meter i diameter, alltså ganska liten. Här är det oftast god sikt och en stor mängd fiskar här förgyller revet. Här är också känt för grå revhajar. Ett nattdyk här är ett måste och är ofta spektakulärt med haj även på natten! Besättningen gör ständigt sitt bästa för att få syn på valhaj och manta och ropar till dig så att du får chans att snorkla med dem… förutsatt att de stannar tillräckligt länge! En dykresa med turen Best of Maldives gör sällan någon besviken. Det här är en mix av den bästa dykningen i Maldiverna.

Nattdykning på den här turen sker endast på skyddade platser där det inte är så strömt och det är värt att hoppa i om du får chansen. Nattdyk i Maldiverna är nästan ett måste och kommer att ge dig och övriga deltagare en spännande möjlighet att uppleva nattlivet på reven. Eftersom norra och södra Malé atoll och även Ariatollen har så många dykplatser är det många resenärer som återkommer år efter år. Du har alltid möjlighet att uppleva Best of Maldives på din dykresa men du kommer alltid att kunna uppleva nya dykplatser som du aldrig dykt på innan.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Flyg
  • Transfers flygplats - båt t/r
  • Del i dubbelhytt med eget badrum
  • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
  • Dykning med 3-4 dives per day och guide
  • 12L-flaska, vikter och viktbälte
  • Alla marinparksavgifter samt skatter
Vänligen notera:

Vi på Scuba Travel rekommenderar att du har motsvarande PADI Advanced Open Water certifkat för att få ut så mycket som möjligt av den här dykresan. Du bör ha åtminstone cirka 30 loggade dyk även om alla kan åka hit och uppleva Maldiverna. Du bör vara bekväm med strömdyk eftersom strömmarna ibland kan vara starka. Alla dyk sker från så kallade dhonis eller zodiaks för att komma mer exakt på plats för dyket och lättare kunna hjälpa dig upp efter ditt dyk. Erfarna dykare får lov att dyka parvis utan guide. 

Liveaboarder som erbjuder den här dykresan och safarin

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel