PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Carpe Vita Liveaboard

Carpe Vita är det exklusivare systerfartyget till Carpe Diem. Liveaboarden har 10 bekväma hytter i olika kategorier fördelade över de tre däcken. Ombord finns två sviter, två superiorhytter och sex standardhytter. Samtliga hytter har individuellt kontrollerad air condition, safety box, platt-tv samt HD-spelare. Alla hytter har tillhörande privat badrum med dusch varmvatten. Strömstyrkan ombord är 220V och eluttagen är av UK-standard.

Alla utrymmen inne i fartyget är luftkonditionerade. På soldäcket finns en jacuzzi och sköna sittplatser är utplacerad över hela fartyget. Måltiderna intas i aktern på andra däck med härlig utsikt och skön fläkt från havet. Till middag varje kväll ingår två glas vin alt två öl. Dygnet runt finns frukt, läsk, juice, te och kaffe tillgängligt i loungen.

Carpe Vita erbjuder 3-4 dyk om dagen, dessutom finns fyra dedikerade dykguider ombord med målsättning att visa det bästa av vad maldiverna har att erbjuda under en veckas resa. Guiderna är alla maldivier, har många års erfarenhet av dykplatserna runt om i landet och vet precis hur de starka strömmarna beter sig och bör hanteras.

All dykning sker från dhoni (maldivsk dykbåt) som under hela resan följer efter Carpe Vita. Dhonin gör dykningen smidig och enkel både under dyken och efter. All utrustning stannar kvar ombord på dhonin vilket lämnar det stora fartyget fritt från utrustning och oljud från kompressorer. Dykbåten är extra rymlig och skapad för att underlätta för dykare med stora kameror. Badrum med varmvattendusch finns även ombord på dykbåten för maximal komfort.

Tekniska specifikationer:

 • Längd: 38 m
 • Bredd: 10 m
 • Hytter: 10
 • Byggmaterial: Trä
 • Max antal gäster: 20
 • A/C: Ja
 • Guider: 4
 • Nitrox: Ja
 • Rebreather Friendly: Nej
 • Laddningsstation: Ja
 • Tenders: 1
 • El: 3-pin UK kontakter 220 volt

Hytter tillgängliga ombord

#
Svit

De två rymliga sviterna (nr 1 & 2) har Kingsize-sängar som kan delas till två enkesängar. I rummen finns en stor platt-tv, DVD/HD-spelare, skrivbord och två garderober. Fönsterna som går från vägg till vägg ger en otrolig utsikt uppifrån sviten. I badrummet finns två handfat, badkar och duschkabin.

#
Superiorhytt

De två superiorhytterna (nr 3 & 4) befinner sig på huvuddäcket och har även de Kingsize-sängar som kan delas till två enkelsängar. Skrivbord, garderob, stora fönster och privat badrum med duschkabin ingår även i denna rumskategori.

#
Standardhytt

De sex standardhytterna (nr 5 – 10) är belägna på nedre däck. Samtliga rum har en Queensize-säng och en separat enkelsäng. I hytterna finns: skrivbord och tv med HD-spelare. Alla standardhytter har hyttventiler och även de privat badrum med duschkabin.

Safaris

Best of Maldives
Best of Maldives

Detta är safarin "Best of Maldives" och det är precis det som det låter. På denna safari för du uppleva de bästa och mest berömda dyken i Maldiverna.

Sharktastic
Sharktastic

Denna safari är tillgänglig mellan Januari och april när rent havsvatten forsar in från den östra sidan av Maldiverna. Strömmen kommer från Sumatra i Indonesien.

Pelagic Magic
Pelagic Magic

Målet med Pelagic Magic är att få dig stå ansikte mot ansikte med den berömda valhajen vid Ari Atollen. De ena oförglömliga dyket efter det andra görs medan ni tar er från Male genom norra och södra Ari.

Manta Madness
Manta Madness

Safarin går från Male till den norra Baa atollen (Hanifarubukten) och tillbaka. Bortsett från mantor, får du uppleva val-, hammar- och revhajar på riktigt nära håll.

Deep South
Deep South

Dykningen kommer att göras vid Huvadhoo och Laamu Atoll som är en av de sydliagste atollerna i Maldiverna där många hajarterna söker sig till såsom hammarhaj, silkeshaj, tigerhaj, grå revhaj.

South Central
South Central

Safarin ”South Cental” innefattar mycket spännande dykning där ni färdas genom de centrala och sydligare atollerna i landet.

Prisinformation!

Samtliga priser inkluderar vistelse på liveaboard, dykning, transfer samt flyg från Skandinavien. På vissa liveaboards kan det tillkomma avgifter för bränsletillägg och marinparksavgifter. Flygpriserna är estimerade, men ska ge en indikation om var slutpriset på resan hamnar. Flygpriserna är dagsfärska och kan bekräftas först när du har betalat för flygen. Även 1 - 2 hotellnätter innan liveaboard-vistelsen är inkluderat i priset för en del mer avlägsna resmål. Detta för att säkra upp mot ev. flygförseningar. Datumen nedan visar enbart datumen för själva liveaboarden inkluderar inte flygdatumen med evenutella extranätter. När vi har mottagit din förfrågan kommer vi att återkomma med exakt pris och datum för din resa enligt dina önskemål.

Vänligen notera! Tänk på att flygpriserna kan öka en hel del under högtider som jul, påsk, skollov etc. Prisökningen är ej inkluderad i nedan priser.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

 • Flyg
 • Transfers flygplats - båt t/r
 • Del i dubbelhytt med eget badrum
 • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
 • Dykning med 3-4 dives per day och guide
 • 12L-flaska, vikter och viktbälte
 • Alla marinparksavgifter samt skatter

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel