EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Carpe Novo Liveaboard

Carpe Novo är den tredje i Carpe Diem Maldives flotta. Hon gjorde sin jungfrufärd i April 2016. Novo är en rymlig och välplanerad liveaboard med plats för 22 dykare fördelade i 12 hytter. Fartyget har ett stort soldäck, bar och restaurang utomhus på andra däck och en trevlig lounge på huvuddäck. Hytterna är väl tilltagna, alla har eget badrum, individuell luftkonditionering samt säkerhetsskåp. Det finns 6 standardhytter, 4 junior-sviter med dubbelsäng alt två enkelsängar samt 2 prisvärda enkelsviter med en queensize-säng, perfekta för den som föredrar att ha en hytt för sig själv.

Carpe Novo erbjuder 3-4 dyk om dagen, dessutom finns fyra dedikerade dykguider ombord med målsättning att visa det bästa av vad maldiverna har att erbjuda under en veckas resa. Guiderna är alla maldivier, har många års erfarenhet av dykplatserna runt om i landet och vet precis hur de starka strömmarna beter sig och bör hanteras.

Eftersom all dykning sker från en dhoni (maldivsk dykbåt) så finns det gott om plats ombord på Carpe Novo. Dhonin förenklar dykningen då det är lättare att komma nära reven med den mindre båten. Dessutom stannar all dykutrustning på dhonin vilket gör tillvaron på fartyget avkopplande och tyst då kompressorerna är på dykbåten. Personalen tar hand om din utrustning och spolar av saltvattnet i slutet av varje dag. Du kommer uppleva att dykning har sällan varit så bekvämt.

Tekniska specifikationer:

 • Längd: 43 m
 • Bredd: 10 m
 • Hytter: 12
 • Byggmaterial: Trä
 • Max antal gäster: 22
 • A/C: Ja
 • Guider: 4
 • Nitrox: Ja
 • Rebreather Friendly: Nej
 • Laddningsstation: Ja
 • Tenders: 1
 • El: 3-pin UK kontakter 220 volt

Hytter tillgängliga ombord

#
Juniorsvit

Det finns 4 junior-sviter ombord. Hytterna har fått namnen; Whale Shark, Hammerhead, Tiger shark och Thresher shark. Alla hytter är utrustade med en king size dubbelsäng, TV med mediasystem, skrivbord, garderob, fönster längs ena sidan av hytten, eget badrum med handfat, skåp och en rymlig dusch. I hytterna Whale Shark och Tiger Shark kan dubbelsängen separeras till två enkelsängar, medan den i de andra två hytterna är en ej delbar dubbelsäng.

#
Enkelsvit

Det finns två enkel-sviter ombord på båten. Hytterna har fått namnen Eagle Ray och Manta Ray. Bägge ligger på huvuddäck och är utrustade med en queen-size säng, skrivbord, TV med media system, garderob, fönster, eget badrum och dusch.

#
Standardhytt

Ombord på båten finns det totalt 6 standard-hytter. Hytterna har fått namnen Turtle, Dolphin, Barracuda, Octopus, Frog fish och Napoleon. Hytterna hittar du på nedre däck. 4 av hytterna (Turtle, Dolphin, Barracuda och Napoleon) är utrustade med en Queen-size säng samt en enkelsäng. De övriga två (Frog fish och Octopus) är utrustade med två separata enkelsängar. Alla hytter har TV med mediasystem, skrivbord, eget badrum med dusch och mindre ventiler istället för fönster.

Safaris

Best of Maldives
Best of Maldives

Detta är safarin "Best of Maldives" och det är precis det som det låter. På denna safari för du uppleva de bästa och mest berömda dyken i Maldiverna.

Sharktastic
Sharktastic

Denna safari är tillgänglig mellan Januari och april när rent havsvatten forsar in från den östra sidan av Maldiverna. Strömmen kommer från Sumatra i Indonesien.

Pelagic Magic
Pelagic Magic

Målet med Pelagic Magic är att få dig stå ansikte mot ansikte med den berömda valhajen vid Ari Atollen. De ena oförglömliga dyket efter det andra görs medan ni tar er från Male genom norra och södra Ari.

Manta Madness
Manta Madness

Safarin går från Male till den norra Baa atollen (Hanifarubukten) och tillbaka. Bortsett från mantor, får du uppleva val-, hammar- och revhajar på riktigt nära håll.

Deep South
Deep South

Dykningen kommer att göras vid Huvadhoo och Laamu Atoll som är en av de sydliagste atollerna i Maldiverna där många hajarterna söker sig till såsom hammarhaj, silkeshaj, tigerhaj, grå revhaj.

South Central
South Central

Safarin ”South Cental” innefattar mycket spännande dykning där ni färdas genom de centrala och sydligare atollerna i landet.

Prisinformation!

Samtliga priser inkluderar vistelse på liveaboard, dykning, transfer samt flyg från Skandinavien. På vissa liveaboards kan det tillkomma avgifter för bränsletillägg och marinparksavgifter. Flygpriserna är estimerade, men ska ge en indikation om var slutpriset på resan hamnar. Flygpriserna är dagsfärska och kan bekräftas först när du har betalat för flygen. Även 1 - 2 hotellnätter innan liveaboard-vistelsen är inkluderat i priset för en del mer avlägsna resmål. Detta för att säkra upp mot ev. flygförseningar. Datumen nedan visar enbart datumen för själva liveaboarden inkluderar inte flygdatumen med evenutella extranätter. När vi har mottagit din förfrågan kommer vi att återkomma med exakt pris och datum för din resa enligt dina önskemål.

Vänligen notera! Tänk på att flygpriserna kan öka en hel del under högtider som jul, påsk, skollov etc. Prisökningen är ej inkluderad i nedan priser.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

 • Flyg
 • Transfers flygplats - båt t/r
 • Del i dubbelhytt med eget badrum
 • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
 • Dykning med 3-4 dives per day och guide
 • 12L-flaska, vikter och viktbälte
 • Alla marinparksavgifter samt skatter

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel