PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Carpe Diem Liveaboard

Carpe Diem är i Maldiverna en välkänd liveaboard som under 8 år bjudit på dykning i världsklass. Besättningen består i stort sett av samma personer sedan starten vilket verkligen bidrar till upplevelsen av fartyget. Besättningen sitter inne på en otrolig kunskap och erfarenhet kring havet, djurlivet och väderförutsättningarna i Maldiverna.

Liveaboarden har plats för 20 dykare fördelade i 10 hytter på 3 däck. Fartyget är rymligt och välplanerat. Det finns gott om utrymme för både umgänge och avkoppling för den som önskar. Matsalen är placerad ute på däck och erbjuder en fantastisk utsikt som förändras vid varje måltid. 

Carpe Diems hytter är indelade i fyra olika kategorier. Svit (1st), deluxe (1st), hög standard (2st) och standard (6st). Samtliga hytter är individuellt luftkonditionerade och har privata badrum med varmvatten. Strömstyrkan är 220V och uttagen är av brittisk standard (det finns adaptrar ombord).

All dykning sker från en dhoni (maldivsk dykbåt) som under hela resan följer efter Carpe Diem. Dhonin gör dykningen smidig och enkel både under dyken och efter. All utrustning stannar kvar ombord på dhonin vilket lämnar det stora fartyget fritt från utrustning och oljud från kompressorer. Badrum med varmvattendusch finns även ombord på dykbåten för maximal komfort.

De tre guiderna ombord är mycket professionella och anpassar dykningen efter dykarnas förmåga så att alla gäster får möjlighet att uppleva maldivernas undervattensvärld, oavsett tidigare erfarenhet.

Tekniska specifikationer:

 • Längd: 35 m
 • Bredd: 10 m
 • Hytter: 10
 • Byggmaterial: Trä
 • Max antal gäster: 20
 • A/C: Ja
 • Guider: 3
 • Nitrox: Ja
 • Rebreather Friendly: Nej
 • Laddningsstation: Ja
 • Tenders: 1
 • El: 3-pin UK kontakter 220 volt

Hytter tillgängliga ombord

#
Svit

SUN cabin, den största hytten, är belägen på övre däck. Den är mycket rymlig (över 20m2), har fem fönster och en Kingsize-säng. I hytten finns en platt-tv, dvd/mp3-spelare och ett generöst garderobsutrumme.

#
Deluxehytt

Den näst största hytten är också den beläget på övre däck. STAR cabin har en queensize säng, platt-tv och dvd/mp3-spelare samt tre fönster som ger rummet mycket ljus och en härligt utsikt

#
Högstandardhytt

Carpe Diem har två hytter i kategorin hög standard, SEA & SAND, vilka är lite mindre till storleken än Deluxhytten. De är belägna på huvuddäck, har queensize-sängar och tv, dvd/mp3-spelare.

#
Standardhytt

De sex standardhytterna. SMILE, SCUBA, SNORKEL, SKI, SALSA & SURF, är belägna på nedre däck. Fyra av de sex hytterna har en queensize-säng och en överslaf. De två hytterna fram i fören har en enkelsäng och en överslaf vilket gör att de endast lämpar sig för gäster som önskar delade sängar.

Safaris

Best of Maldives
Best of Maldives

Detta är safarin "Best of Maldives" och det är precis det som det låter. På denna safari för du uppleva de bästa och mest berömda dyken i Maldiverna.

Sharktastic
Sharktastic

Denna safari är tillgänglig mellan Januari och april när rent havsvatten forsar in från den östra sidan av Maldiverna. Strömmen kommer från Sumatra i Indonesien.

Pelagic Magic
Pelagic Magic

Målet med Pelagic Magic är att få dig stå ansikte mot ansikte med den berömda valhajen vid Ari Atollen. De ena oförglömliga dyket efter det andra görs medan ni tar er från Male genom norra och södra Ari.

Manta Madness
Manta Madness

Safarin går från Male till den norra Baa atollen (Hanifarubukten) och tillbaka. Bortsett från mantor, får du uppleva val-, hammar- och revhajar på riktigt nära håll.

Deep South
Deep South

Dykningen kommer att göras vid Huvadhoo och Laamu Atoll som är en av de sydliagste atollerna i Maldiverna där många hajarterna söker sig till såsom hammarhaj, silkeshaj, tigerhaj, grå revhaj.

South Central
South Central

Safarin ”South Cental” innefattar mycket spännande dykning där ni färdas genom de centrala och sydligare atollerna i landet.

Prisinformation!

Samtliga priser inkluderar vistelse på liveaboard, dykning, transfer samt flyg från Skandinavien. På vissa liveaboards kan det tillkomma avgifter för bränsletillägg och marinparksavgifter. Flygpriserna är estimerade, men ska ge en indikation om var slutpriset på resan hamnar. Flygpriserna är dagsfärska och kan bekräftas först när du har betalat för flygen. Även 1 - 2 hotellnätter innan liveaboard-vistelsen är inkluderat i priset för en del mer avlägsna resmål. Detta för att säkra upp mot ev. flygförseningar. Datumen nedan visar enbart datumen för själva liveaboarden inkluderar inte flygdatumen med evenutella extranätter. När vi har mottagit din förfrågan kommer vi att återkomma med exakt pris och datum för din resa enligt dina önskemål.

Vänligen notera! Tänk på att flygpriserna kan öka en hel del under högtider som jul, påsk, skollov etc. Prisökningen är ej inkluderad i nedan priser.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

 • Flyg
 • Transfers flygplats - båt t/r
 • Del i dubbelhytt med eget badrum
 • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
 • Dykning med 3-4 dives per day och guide
 • 12L-flaska, vikter och viktbälte
 • Alla marinparksavgifter samt skatter

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel