EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Maldiverna, härliga dykresor.

Det är lätt att förstå varför dykare anser att Maldiverna är en av de bästa destinationerna för en dykresa. Landet består av en serie atoller och öar som knappt sticker upp över havsytan. De olika öarna som likt små smaragder lyfter sig max ett par meter ur det djupblå havet kan du besöka året runt. Här kan du uppleva skinande sol, vita sandstränder samt fascinerande tropisk dykning både på resort eller liveaboard.

Den avslappnade atmosfären i Maldiverna innebär att du helt och hållet kan ge efter för frestelser och avkoppling. Här väntar dig fantastisk dykning och behagligt boende. I det här paradiset kan du uppleva valhajar, som är relativt vanliga här, glida förbi utmed korallreven. Den grå revhajen kan du få syn på året runt. Har du tur kan även svärdfisk, hammarhajar eller tigerhaj glida förbi i det blå. Den majestätiska och närmast UFO-liknande mantan eller djävulsrockan är vanligt förekommande. Några av världens bästa platser för att se de här fantastiska djuren hittar du här i Maldiverna.

De stora stimmen med olika färgglada vackra fiskar som simmar fram längs hisnande korallbeväxtraväggar är fantastiska att se. Tänk dig sen allt det här i en symfoni och blandning av färger och former så har du en bild av paradiset. Ett paradis som lockar dykare från hela världen och har gjort i många år. Här i Maldiverna kan du också hitta flera vrak faktiskt och de ligger väl utspridda bland de olika atollerna. Dykningen i de olika delarna av arkipelagen kommer inte att göra dig besviken och du kan göra flera resor hit under din dykkarriär.


Kombinera din resa

Kombinera dykresor som du önskar med liveaboard, guesthouse, resort eller kanske ett besök på vägen i Sri Lanka eller gör ett annat stopover. De här underbara tropiska öarna erbjuder varje resenär en smak av paradiset och ger dig en verklig känsla av semester. Här kan du gå barfota från att du stiger ombord på dykbåten eller sjöflygplanet. Lämna all stress hemma och unna dig en kombination för din egen unika upplevelse. Maldiverna är ett verkligt paradis som erbjuder avkoppling och skön dykning. Ett måste att ha besökt någon gång i din dykkarriär.

Reseinformation Maldiverna

 • Tidzon: GMT +5
 • Valuta: Rufiyaa
 • Språk: Divehi men de flesta talar och förstår engelska
 • Vatten: Undvik att dricka kranvatten och is gjord på kranvatten. Köp istället vatten på flaska.
 • Visum: Behövs ej för resenärer från EU-länder, du får 30 dagar med automatik vid ankomst
 • Hälsa: Kontakta din närmsta vaccinationsklinik för rådgivning
 • Tryckkammare: Det finns tre tryckkammare i Maldiverna. Bandos i Kaafu Atoll, Kuramathi i Ari Atoll och Kuredui i Lhaviyani Atoll.
 • Landsnummer: +960
 • El: 230 volt, 50 Hz. De flesta uttag är samma som i Europa men kan avvika på vissa resorter eller liveaboarder.
 • Väder: Tack vare närheten till ekvatorn har Maldiverna ett tropiskt monsunklimat med varmt väder året runt. Temperaturen ligger i genomsnitt mellan 26 °C och 31 °C under hela året, med de varmaste temperaturerna normalt mellan mars och april. Januari till april är de normalt torraste månaderna, med lite regn och låg luftfuktighet, vilket gör att det är högsäsong.
 • Aktuell Vattentemperatur och medeltemperatur i havet per månad
 • Dricks: På Maldiverna läggs normalt en serviceavgift på 10 % på dina inköp på en resort, så det är inte nödvändigt att ge dricks utöver detta. Om du verkligen vill visa din uppskattning för bra service tas det naturligtvis tacksamt emot. Dricks på Maldiverna liveaboarder är helt frivilliga. Det betyder att du inte behöver ge dricks till besättningen i slutet av dykresan. Trots de låga lönerna för den maldiviska personalen är servicenivån i allmänhet utmärkt. Det är därför en trevlig gest att hjälpa besättningen på båten att tjäna lite extra pengar.
 • Klädrekommendationer: Maldiverna är ett muslimskt land, så du rekommenderas att bära konservativa kläder när du besöker de lokala öarna. Om du planerar att besöka en moské eller en religiös plats måste du bära kläder som täcker knän och axlar, och kvinnor kan tvingas täcka huvudet, så ha en halsduk till hands också. På turistresorterna är det mer vardaglig och fri klädsel. Vissa lyxresorter har klädkod i restauranger.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel