PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om Trogir

Trogir är en förtjusande hamnstad, byggd på en ö mellan fastlandet och ön Ciovo längre ut och är förbunden med broar, det ligger 27 km väster om Split. Den gamla stadskärnan i Trogir finns med på Unescos världsarvslista och kan erbjuda ett stort utbud av mysiga restauranger, butiker och även en liten marknad där man kan hitta det mesta.

Man kan lätt slå ihjäl ett par timmar med att bara njuta av gamla byggnader och kloster som ligger inklämda längs trånga kullerstensgator. Nere längs med hamnpromenaden trängs turister och båtfolk. Folkliv och musik råder så gott som dygnet runt.

På morgonen ersätts krogvimlet av marknadsvimmel. Det gäller att vara ute i god tid om man tar bilen till marknaden, köerna blir snabbt långa och långsamma. Många väljer att göra sina inköp tidigt på morgonen för att slippa köer men också för att undvika den värsta värmen. Priserna är något lägre än hemma i Sverige på grönsaker och frukt. Rakt över gatan mitt emot den stora marknaden i Trogir ligger fiskmarknaden som erbjuder nattens fångst.

Om dykningen kring Trogir

  • Över 30 olika dykplatser i närområdet
  • Här finns den mycket ovanliga röda gorgonian
  • Utmärkt sikt
  • Perfekt för familjen

Det finns över 30 dykplatser som ligger mellan 15 - 80 minuter från dykcentret med båt. Kustremsan är också som vackrast i centrala Dalmatia, speciellt området kring ön Solta och södra sidan av ön Ciovo.

Området kring ön Solta var länge skyddat av militären vilket gjorde att det tidigare var förbjudet att dyka här. Detta gör att området har varit orört under en lång tid. Det är framförallt många dyk på väggar med stora överhäng av svampar, koraller, gorgonia (både gul och den mycket ovanliga röda gorgonian). Du kan även njuta av grottor, vrak och en rik undervattensflora och fauna i det mycket klara vattnet i det Adriatiska havet.

När det kommer till fisklivet så kan du få se allt som Medelhavet har att erbjuda: sjöhästar, kattfisk, havsabborre, hummer, bläckfiskar och andra varianter av mollusker, conger-ål, stenfisk och många varianter av nakensnäckor.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel