PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om Crikvenica

  • Perfekt för familjen
  • Kanon för att lära sig dyka
  • Vackra nationalparker på land

Ett mångsidigt resmål. Crikvenica riviera i Kroatien är en lugn, mysig by, idealiskt för dykare och familjer samt alla som föredrar en avkopplande semester. Längs kusten hittar du fina stenstränder med flera restauranger. Dyker gör du i klarblått hav på vrak, klippavsatser, grottor, rev och tunnlar.

Crikvenicas riviera ligger norr om den Adriatiska kusten. Staden Crikvenica fått sitt namn efter den stora kyrka som står mitt i staden och har ett fantastiskt klimat och mer än 2500 timmar av sol. Stränderna är steniga och sandiga och längst strandremsan hittar ni flera restauranger och barer. Eftersom det är en relativt lugn stad, är det idealiskt för dykare och grupper samt alla som föredrar en avkopplande semester. Om du vill gå ut på kvällen, finns det ett antal barer att besöka.

I och runt Crikvenicas finns det mycket att hitta på, ni kan ta en tur till den mysiga ön Krk, hyra bil för att titta på omgivningarna, ta en utflykt till den fantastik vackra nationalparken Risnjak. Dykcentret hjälper er gärna med tips samt med att boka in övriga aktiviteter som vandring, klättring, paddla kajak m.m.

Om dykningen kring Crikvenica

  • Dyk på morgonen och vandra på eftermiddagen
  • Stort utbud av tunnlar, rev och marint liv
  • Perfekt för familjeresan

I de klara blå vattnen mellan Crikvenica Riviera och ön Krk hittar man några av de finaste dykplatserna i Adriatiska havet. Dykförutsättningarna i den här delen av norra Adriatiska havet är utmärkta med ett brett urval av intressanta dykplatser, bra sikt, få eller inga strömmar och relativt varma havstemperaturer.


Sikten varierar mellan 5 till 30+ meter, beroende på vädret och dykplatsen. På sommaren kan yttemperaturen nå upp till 27°C och på vintern ligger genomsnittet på 11°C. De mest attraktiva dykplatserna är vrak, klippavsatser, grottor, rev och tunnlar.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel