PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om den landbaserade dykningen i Komodo

Komodo har en enorm mångfald av marint liv och dykplatser. Med så många små öar utspridda över ett stort område, kan man bara föreställa sig den rikedom som finns under havsytan. Mellan Bali och Komodo finner du detta fantastiska lilla dykparadis, Sumbawa Island. Väster om det berömda dykresmålet Komodo Island finns denna lilla pärla som hittills inte upptäckts av majoriteten av dykresenärerna. Ön ligger ganska avlägset, och det finns begränsat med transport hit. Av detta skäl så behöver vi planera din resa på ett sätt så att du inte riskerar att missa din transfer till ön. Vi rekommenderar att du gör ett 1-5 nättersstopp på Bali. Här kan du antingen uppleva stimmet I Denpasar, eller resa norrut när du kan njuta av den vackra naturen och den bra dykningen. Vi rekommenderar detta stopp på Bali innan du reser vidare till Sumbawa Island eftersom det minimerar risken att du missar din transfer till ön som bara avgår en gång i veckan.


Högsäsongen för dykning vid Sumbawa Island är juni-oktober. Mellansäsong i maj och november, och sedan lågsäsong december-april. Resorten är öppen året runt, men det regnar mer under lågsäsongen. Under högsäsongen är sikten som bäst, och havet brukar vara lugnt med få vågor.


Dykning vid Sumbawa Islands östkust

Husrevet vid Kalimaya erbjuder riktigt bra "muck diving". Här hittar du många intressanta små varelser, bland andra Bumblebee Shrimp, Paddleflap Rhinopia, Lacy Rhinopia, Candy Crabs, Starry Night Octopus och Bobtail squid. Sangean-vulkanen är en bra plats för alla möjliga sorters nakensnäckor att lägga sina ägg (mer än 30 arter har räknats vid ett och samma dyk), och även för Wunderpus, Frogfish och många fler. Vi rekommenderar dykningen vid Kalimayas husrev, och även andra dykplatser så som Lapponia, Pipefish City, Disco Doris och alla dykplatser vid Sangean-vulkanen.

Komodo National Park och Gili Banta är särskilt kända för sin strömdykning. Detta sätt att dyka inkluderar driftdyk där du kan utforska stora revområden genom att låta strömmen föra dig framåt, och pinnacle-dyk, där du stannar kvar på samma plats i skydd av revet och låter vattnet strömma förbi och ta med sig näring och stora fiskstim. Vid dessa dykplatser kan du även se stora pelagiska arter såsom svartfenad, vitfenad och grå revhaj, mantor, mobulor, örnrockor, tonfisk i stim och taggmackriller för att nämna några. Höjdpunkter inkluderar Galley Rock, Mexican Hat, Rollercoaster, Pannetonne Wall och The Waterfalls.

Korallrevsdykning är ett oerhört avkopplande sätt att utforska de vackra korallerna och undervattensträdgårdarna vid Kalimaya Dive Resort. Här kan du ta tid på dig att upptäcka de sluttande reven, väggarna, revtinnarna och grottorna som finns i närheten och njuta av djur- och växtlivet i dessa "undervattensjungler". Var beredd på att bli förundrad över några av världens mest välmående koraller och de vackra fiskar och sköldpaddor som lever vid dessa rev. Kalimaya Canyon, Roger’s Reef, Easter Island och J’s Dream är höjdpunkter för den här sortens dykning.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel