PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Aqaba 


Aqaba är en liten hamnstad som ligger vid Aquba-vikens nordligaste spets och det är en perfekt plats för en avkopplande semester. Staden har trots sin litenhet massor att erbjuda i form av livliga marknader, butiker, mysiga caféer och restauranger men också arkeologiska sevärdheter, vattensporter och härliga stränder.  

Aqubas marinpark ligger ca 10 km söder om det centrala Aquba och sträcker sig hela vägen till gränsen mot Saudiarabien – vilket är en kuststräcka på totalt 26 km. Havet är väldigt lugnt och vattentemperaturen är behagliga 27 grader under sommaren för att på vintern krypa ner mot 20 grader. Det är ofta god sikt uppåt 30 meter. Det lugna vattnet gör Aquba till en utmärkt dykplats för den som vill börja dyka eller för undervattensfotografen.  

Då alla dykplatser ligger nära land är landbaserad dykning det bästa alternativet. Det finns nästan inga rev längre ut till havs vilket gör dykbåtar ganska överflödiga för att utforska Aqubas vrak och vackra korallrev. Korallerna och det marina livet under ytan är imponerande – i Röda Havet har man identifierat över 1000 arter och nya tillkommer fortfarande på den listan. Av dessa är ett hundratal arter unika för Röda Havet och återfinns ingen annanstans i världen.  

Något att tänka på när du reser till Jordanien för att dyka är att det är ganska stora höjdskillnader på land – något som du bör ta med i din reseplanering. Efter dyk bör du exempelvis vänta 6 timmar innan du ger dig ut på en utflykt till exempelvis Petra just på grund av de avsevärda höjdskillnaderna. 

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel