PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Galapagos safari

På grund av de många havsströmmar som möts vid Galapagosöarna är det rikligt med marint liv här. Stim av hundratals hajar är inte helt ovanligt att stöta på. Men det är inte bara hajarna som attraherar dykare på Galapagos. Här har man också chansen att få dyka tillsammans med helt fantastiska djur, så som sjölejon, pingviner och havsleguaner.

Under maj - november ser man ofta många olika sorters valarter som migrerat från Ecuadors kust, de vanligaste arterna är brednosdelfin, knölval och grindval. Den stora planktonätaren, valhajen brukar ofta ses i stora stim, och det är mycket vanligt att stöta på dem under ett dyk. Det är nästan ett måste att besöka dykplatserna Darwin och Wolf när man dyker på Galapagos. Dessa dykplatser ligger 15 timmar norr om huvudöarna och här brukar man se stim av hammarhaj, rockor, valhajar och delfiner. Dessa två öar kommer att vara några av de absoluta höjdpunkterna på din semester.

Andra höjdpunkter är Baltra Island, Seymore Island, Santiago Island, Cousins Islet och Santa Cruz Island. Dykplatserna väljs ut av kaptenen och kan variera beroende av vädret.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Transfers San Cristobal flygplats - båt t/r
  • 10 nätter i del i dubbelhytt med eget badrum
  • Alla måltider och dryck (ej alkohol) ombord
  • Dykning med 3-4 dyk per dag och guide
  • 12L-flaska, vikter och viktbälte
  • 1 st landutflykt

Program

Dag 1 - Du lämnar Skandinavien och tar flyget till Quito, Ecuador. Du får transfer till ett hotell i närheten av flygplatsen där du checkar in och bor under två nätter (rekommenderat) för att säkra upp mot ev. bagage- och flygförseningar (kostnad tillkommer för hotell och transfer). Dagarna i Quito spenderas på egen hand.

Dag 2 - Ledig dag i Quito på egen hand.

Dag 3 - Du checkar ut från hotellet i Quito och får transfer till Quito flygplats för flyget till San Cristobal på Galapagos. Vid San Cristobal flygplats blir du upphämtad av personal från Galapagos Master och får transfer till båten. Båten lämnar hamnen och du får en genomgång av vad som kommer att ske ombord. Du beger dig mot Isla Lobos som är känd för sina sjölejon och gör där ett check-dyk. Du har där även möjlighet att få se havsleguaner och havssköldpaddor.

Dag 4 - Du åker vidare mot Punta Carrion och Baltra North East där du dyker under morgonen. Eftermiddagens plan är en landtur på North Seymour Island innan du på kvällen åker vidare norrut.

Dag 5-7 - Under dessa dagar är planen att dyka vid och runtomkring de två nordligaste öarna, Wolf och Darwin Island. Här kommer du att få dykning av världsklass med bland annat en stor mängd hajar.

Dag 8 - Du beger dig mot ön Isabela och dyker kring Punta Vicente Roca.

Dag 7 - Du dyker vid Cousin’s Rock utanför östra kusten av Santiago (norr om Bartolome) under morgonen och vid Los Gemelos på eftermiddagen. Du besöker även Darwin Station på Puerto Ayora.

Dag 8 - På morgonen planeras ett besök vid Interpretation Centre på San Cristobal och därefter är det tid för check-out och betalning av utrustningshyra, barnota, varor från skeppets souvenirbutik, m. m. Det är också nu du betalar dricks till personalen om du känner att du vill det. Därefter blir du förd iland och vidare med ordnad transport till flyget som tar dig över till Quito på fastlandet i Ecuador (om du inte valt att förlänga med några dagar på land på Galapagos). I Quito får du åter transfer till hotellet i Quito där du spenderar en natt (rekommenderat) innan hemresan (kostnad tillkommer för hotell och transfer).

Dag 9 - Du får transfer till flygplatsen, och lämnar sedan Quito för att flyga tillbaka hem till Skandinavien (om du inte valt att förlänga med några dagar i Ecuador, Peru etc).

Dag 10 - Vid det här laget bör du vara tillbaka i Sverige igen med minnen för livet samt minneskorten fulla av fantastiska bilder.

Vänligen notera - Vårt program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningar som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om så krävs. Vi ber dig att vara flexibel.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel