EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om Filippinerna

Filippinerna består av över 7000 öar så för den som söker stränder där dyk- och snorkelvänligt vatten rullar in är det här ett resmål utöver det vanliga. Filippinerna har länge legat lite i skuggan av andra länder i Asien som resmål för turister men det håller – med rätta - på att ändras. Landet erbjuder storslagna landskap med terrassodlingar, berg och vulkaner, tät djungel och kritvita stränder. Det finns många spännande resmål att välja bland.

Befolkningen är vänlig, priserna är behagliga och maten är god. Filippinerna skiljer sig kulturellt från andra länder i Asien genom sitt tydliga arv från tiden som spansk koloni – vilket bland annat märks i byggnader, namn, religion och att många talar förhållandevis bra engelska.

Här är det säsong året runt, men bäst dykning får du perioden oktober till juni då det inte är lika hett och fuktigt som under sommaren. Livet under ytan erbjuder vackra koraller och ett rikt marint djurliv - delfiner, färgglada småfiskar, sköldpaddor och flera hajarter för att nämna några.

Reseinformation Filippinerna

 • Tidszon: +8 GMT (standard)
 • Valuta: Filippinska peso samt US dollar. Du kan växla utländska valutor på växlingskontor eller banker, tänk på att det är olagligt att växla någon annanstans. De flesta större affärer, restauranger och hotell tar emot de vanliga kreditkorten inklusive American Express.
 • Språk: Tagalog och engelska. Ca 70% talar engelska.
 • Vatten: Kranvattnet i de större städerna anses vara drickbart, men vi rekommenderar ändå att försöka undvika att dricka kranvattnet och istället köpa vatten på flaska. Att borsta tänderna eller tvätta sig i kranvattnet är däremot inget farligt. Tänk på att inte dricka vatten från någonting annat än en flaska med obruten förslutning!
 • Visum: Med automatik 30 dagar vid ankomst (Detta gäller för svenska medborgare) Är du inte svensk medborgare var god kontakta din ambassad och få information om vad som gäller för just dig. Visum går att förlänga på plats med ytterligare 29 dagar.
 • Hälsa: Kontakta din lokala vaccinationsenhet för specifik information om vad som gäller för just dig. Rekommendationer: Bifolac eller liknande (fråga i apoteket), som hjälper att återuppbygga en bra bakteriekultur i magen och Immodium eller Dimor är bra mot turist diarré.
 • Tryckkammare: Finns i Cebu City och i Manila
 • Landsnummer: +63
 • El: 220 volt. Typ A och B (ibland även C).
 • Väder: Klimatet är tropiskt med en genomsnittlig dygnsmedeltemperatur på 26-28 grader, men i bergen kan temperaturen sjunka till 6 grader. Vädret styrs till stor del av monsuner. Den sydvästliga monsunen ger regn i väst under juni till september, medan den nordostliga monsunen ger regn i öst under november till mars.
 • Dricks: Ca 10% av notan är vanligt.
 • Klädrekkomendationer: Här klär man sig efter vädret och dagtid så fungerar tunna sommarkläder bra för både män och kvinnor. Ett tips är att ta med en tröja eller tunn jacka för lite svalare kvällar. Tänk också på att inte klä dig (speciellt kvinnor) för utmanande och undvik att sola topless.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel