EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Filippinerna

Filippinerna är något större än Sverige och består av drygt 7600 öar. För dig som söker stränder där dyk- och snorkelvänliga vatten in är det här ett resmål utöver det vanliga. Landet har länge legat lite i skuggan av andra länder i Asien som resmål för turister. Men det håller – med rätta - på att ändras. Landet erbjuder förutom fantastisk dykning också storslagna landskap med terrassodlingar, berg och vulkaner, tät djungel och kritvita stränder. Det finns många spännande resmål att välja bland och dykningen är varierad. Beroende på vilken del av landet du besöker har du möjlighet att uppleva olika typer av dykning.

Befolkningen är vänlig, priserna är behagliga och maten är god. Matkulturen utvecklas och blir mer och mer internationell men ofta med en filippinsk prägel. Filippinerna skiljer sig kulturellt från andra länder i Asien genom sitt tydliga arv från tiden som spansk koloni. Det märks bland annat i byggnader, namn, religion och i språket. Många talar förhållandevis bra eller mycket bra engelska. Det finns drygt 100 olika språk och ännu fler dialekter som kan skilja sig kraftigt mellan olika delar av landet. Tagalog är det gemensamma språket i Filippinerna.


Säsong och mycket att uppleva

Här är det säsong året runt, men bäst dykning anses du få normalt perioden oktober till juni då det inte är lika hett och fuktigt som under sommaren. Viss förskjutning av vädret och säsongerna kan ske ibland. Livet under ytan erbjuder vackra koraller och ett rikt marint djurliv. Allt från delfiner, valhajar, mantor, färgglada småfiskar, nudingar, bläckfisk, kräftdjur, sköldpaddor och flera hajarter för att nämna några. Vissa delar av landet är hårt ansatta av de kraftiga vädersystem och vindar som förekommer. De bör eller kan endast besökas valda delar av året. Andra platser är året runt destinationer och erbjuder alltid bra dykning. 

De olika regionerna varierar i såväl kultur, språk och dykning och det finns alltid områden som går bra att dyka i. Filippinerna är ett utpräglat land för landbaserad dykning även om det är fullt möjligt att åka på liveaboarder också. Vissa platser går endast att uppleva med liveaboard.

Aktuellt om Filippinerna, specialerbjudanden, gruppresor, resebloggar och annat

Reseinformation Filippinerna

 • Tidszon: +8 GMT (standard)
 • Valuta: Filippinska peso samt US dollar. Du kan växla utländska valutor på växlingskontor eller banker, tänk på att det är olagligt att växla någon annanstans. De flesta större affärer, restauranger och hotell tar emot de vanliga kreditkorten inklusive American Express.
 • Språk: Tagalog och engelska. Ca 70% talar engelska.
 • Vatten: Kranvattnet i de större städerna anses vara drickbart, men vi rekommenderar ändå att försöka undvika att dricka kranvattnet och istället köpa vatten på flaska. Att borsta tänderna eller tvätta sig i kranvattnet är däremot inget farligt. Tänk på att inte dricka vatten från någonting annat än en flaska med obruten förslutning!
 • Visum: Med automatik 30 dagar vid ankomst (Detta gäller för svenska medborgare) Är du inte svensk medborgare var god kontakta din ambassad och få information om vad som gäller för just dig. Visum går att förlänga på plats med ytterligare 29 dagar.
 • Hälsa: Kontakta din lokala vaccinationsenhet för specifik information om vad som gäller för just dig. Rekommendationer: Bifolac eller liknande (fråga i apoteket), som hjälper att återuppbygga en bra bakteriekultur i magen och Immodium eller Dimor är bra mot turist diarré.
 • Tryckkammare: Finns i Cebu City, Puerto Princesa och i Manila
 • Landsnummer: +63
 • El: 220 volt. Typ A och B (ibland även C).
 • Väder: Klimatet är tropiskt med en genomsnittlig dygnsmedeltemperatur på 27-30 grader, men i bergen kan temperaturen sjunka till 6 grader. Vädret styrs till stor del av monsuner. Den sydvästliga monsunen ger regn i väst under juni till september, medan den nordostliga monsunen ger regn i öst under november till mars.
 • Dricks: Ca 10% av notan är vanligt.
 • Klädrekkomendationer: Här klär man sig efter vädret och dagtid så fungerar tunna sommarkläder bra för både män och kvinnor. Ett tips är att ta med en tröja eller tunn jacka för lite svalare kvällar. Tänk också på att inte klä dig (speciellt kvinnor) för utmanande och undvik att sola topless.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel