PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

South & St John's

St John's är ett vackert revsystem ca 40 km norr om den sudanesiska gränsen och ca 20 km söder om Zabargad. Revsystemet består av mer än 10 kända dykplatser och många fler som ännu inte utforskats. Detta är en safari för dig som vill ha en fantastisk dykupplevelse på många vackra rev och samtidigt njuta av en avkopplande dykning. Eftersom vattentemperaturen i söder är varmare än i norra Röda Havet är det inte ovanligt att få se pelagiska arter simma förbi!

Efter starten i Marsa Ghalib går färden sedan vidare mot Fury Shoals och St Johns. Ibland kan man lyckas få in ett dyk första dagen på Abu Dabab. Guiderna väljer de dykplatser som är bäst för säsongen. Skulle vädret ändras snabbt och påverka den vanliga rutten kan de oftast hitta fantastiska alternativa dykplatser. Även om det är långa sträckor att ta sig mellan reven, försöker man få in så många dyk som möjligt och närhelst det går. Båten seglar nattetid för att du ska vakna vid en ny dykplats tidigt på morgonen. Här nedan finner du några höjdpunkter för denna safari.

Vad är inkluderat?

  • Flyg inklusive måltid
  • Egyptiskt visum
  • Meet and greet-service av ST-personal
  • Transfers från flygplatsen till båten
  • 7 nätter i en delad dubbelhytt med badrum
  • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
  • 6 dagars dykning med 3-4 dyk per dag (sista dagen 1-2 dyk) inklusive guide
  • vikter, bälte och 12L-flaska
  • Alla marinparksavgifter och skatter

Highlights

Safarin startar i Marsa Ghalib, och härifrån beger man sig mot Fury Shoals och St John's.

På väg mot Fury Shoals dyker man på Shaab Sharm, en dykplats med branta väggar och möjlighet att se vitfenad revhaj, silkeshaj och sköldpaddor.

Väl framme i Fury Shoals hittar man dykplatsen Shaab Claudio med sina populära tunnlar i korallrevet och storslagna koraller. Här är det vanligt att få se vitfenad revhaj samt flera anemoner med clownfiskar. Abu Galawa Soraya är en annan spännande dykplats med en otrolig korallträdgård och ett vrak från en privat segelbåt fylld med glasfisk

St John’s är en stor samling av små rev med mycket att utforska. Detta underbart vackra rev ligger som sagt inte långt från gränsen till Sudan och täcker upp ett stort område. En av dykplatserna här är Habili Gafaar, en plats med massor av svartkoraller, hornkoraller och mjukkoraller. Här trivs fiskar som snapper, fjärilsfisk, barracuda och har man lite tur kan man även få se grå revhaj, silverfenad haj, hammarhaj och manta.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel