PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Elphinstone, Brothers & Daedalus

På den här safarirutten är det fokus på dykning i de marina parkerna Brothers Island och Daedalus – två revsystem som ligger i mitten av Röda Havet. Brothers Island är en översättning av arabiskans ”El Akhawein” som betyder de två bröderna och består av två undervattensberg. Deras karaktäristiska fyrtorn har under åren varnat många passerande skepp för de faror som lurar under ytan.

Genom att dyka här kombinerar du magnifika väggdyk med vrakdyk. Väggarna är täckta med anemoner och mängder av färgglada mjuka och hårda koraller och Brothers attraherar en stor mängd marina pelagiska arter. Safarin avslutas med ett besök vid revet Elphinstone som ligger utanför Marsa Alams kust. 

Lokala myndigheter kräver att du har minst ett 50-tal loggade dyk för att få dyka här och nattdykning inom nationalparken är inte tillåten. Detta i kombination med att det ofta kan vara starka strömmar i området gör att det ofta enbart erbjuds tre dyk per dag under den här safarirutten.

Vad är inkluderat?

  • Flyg inklusive måltid
  • Egyptiskt visum
  • Meet and greet-service av ST-personal
  • Transfers från flygplatsen till båten
  • 7 nätter i en delad dubbelhytt med badrum
  • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
  • 6 dagars dykning med 3-4 dyk per dag (sista dagen 1-2 dyk) inklusive guide
  • vikter, bälte och 12L-flaska
  • Alla marinparksavgifter och skatter

Highlights

The Brothers är en marinpark som består av två undervattensberg som sticker upp ur havsdjupet. Brothers erbjuder fantastiks väggdykning utmed branta väggar som täcks av färgglada mjuka koraller. Brothers attraherar en stor mängd marina pelagiska arter såsom stora tonfiskar, baracudor och snappers och de får ibland sällskap av hammarhajar, silkeshaj, vitfenad haj och ibland även mantor. Även den mer ovanliga rävhajen finns det möjlighet att se här. 

Big Brother – med sina 400 meter erbjuder magnefika väggdyk med en rik variation av koraller samt anemoner. Här finns stora möjligheter att se stora tonfiskar, baracudor och snappers och de får ibland sällskap av hammarhajar, silkeshaj, vitfenad haj och ibland även mantor. Även den mer ovanliga rävhajen finns det möjlighet att se här.  

På revets norra platå ligger fraktfartyget Numidia – hon ligger nästan helt vertikalt med fören in i revet och efter sina många år på botten har hon nästan blivit en del av revet och mängder av revfiskar och mjuka koraller har skaffat sin boplats i detta nästan hundraåriga vrak.  
Ett annat vrak du kan uppleva här är Aida – hon vilar på mellan 25 och 60 m och sjönk för ca 40 år sedan. Även här har mängder av revfisk och mjuka koraller flyttat in.  

Även om Little Brother i storlek är betydligt mindre än sin storebror är dykupplevelsen här minst lika härlig. Här finns en fantastisk gorgonian forest som ligger på ca 30 m och den mindre ön är helt täckt av mjuka färgglada koraller koraller och fullkomligt bubblar av marint liv.  

Att dyka Elphinstone är en riktig adrenalinhöjare då strömmarna ofta är mycket starka. För att ta dig till den norra platån behöver du electric fins men när du väl är på plats kommer du att befinna dig där tillsammans med white tips, gråa revhajar och har du tur finns även möjlighet att se hammarhaj. Den södra platån ligger på ca 55 m och här finns ett rikt utbud av pelagiska arter. 

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel