EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

MY Red Sea Explorer, Dykresor i Röda havet, Egypten

För dig som vill uppleva fantastiska dykresor i Röda havet och Egypten från en liveaboard så är en dykresa med Red Sea Explorer verkligen att rekommendera. Den här liveaboarden har satt en ny standard och ny nivå för liveaboarder i Röda havet. Red Sea Explorer är utformad för att ge maximalt utrymme, komfort, kvalitet och säkerhet. Liveaboarden är byggd i stål vilket är överlägset de träkonstruktioner som annars dominerar dykresor i Röda havets och Egyptens liveaboardmarknad.

Storleken på liveaboarden kommer du som kund märka av när du ser hytterna. Ombord finns det  fyra olika typer av hytter.  Superior lower deck, Superior upper deck, Master cabin och Royal Suite. Alla hytter är utrustade med panoramafönster, rymliga badrum, stora sängar (enkelsäng eller queen / king size) samt TV.


Härliga dagar ombord och hög standard

Den här flytande 5-stjärniga liveaboarden är för dig som har höga krav och förväntningar. Ombord Red Sea Explorer serveras det tre härliga buffeter och måltider om dagen. Snacks på eftermiddagen samt kaffe, te, vatten och läsk ingår också. Mot avgift finns det lokala viner och öl redo att serveras också. Måltiderna under din dykresa börjar med middag första dagen och slutar med frukost på din sista dag ombord.

En safari med MY Red Sea Explorer lämnar knappt något att önska. Normalt blir det tre till fyra dyk per dag inklusive nattdyk. Första och sista kryssningsdagen görs två till tre dyk.
Före varje dyk kommer det att hållas en detaljerad briefing. Normalt finns det två erfarna guider ombord. Ombord ingår 12 liters aluminiumflaskor och vikter med viktbälten. Flaskorna finns med både DIN och INT kranar. För dig som önskar 15 liters tankar eller hyresutrustning finns det tillgängligt om du förbokar. Nitrox 32% finns ombord och det är gratis för dig som är certifierad nitroxdykare.

På dykdäcket och dykplattformen finns duschar med färskvatten, handfat, toalett, och lådor med utrymme för förvaring av utrustning och kameror. Här finns också flera sköljkar med färskvatten. Dykningen görs antingen från en av de två rymliga 6 meter långa och 2,45 meter breda zodiakerna eller direkt från dykplattformen. Dykare behöver som minsta erfarenhet 50 dyk för att åka med på de dykresor i Röda havet och Egypten som erbjuds. Generellt är det maximala djupet 40 meter.

Ombord används ENOS används ombord. ENOS är ett GPS-baserat nöddetekteringssystem för dykare. Du kan se video här nedan. Användning av dykdator och en SMB när du dyker är obligatorisk! Dykresor till Röda Havet och Egypten med Red Sea Explorer är en fantastisk dykresa med en liveaboard som tar dig till den bästa dykningen i Egypten.

Tekniska Specifikationer

 • Längd: 43 m
 • Bredd: 9.7 m
 • Hytter: twin och dubbel (12 totalt)
 • Byggmaterial: Stål
 • Gäster: 24
 • A/C: Ja
 • Guider: 2
 • Nitrox: Ja
 • Rebreather: Ja
 • Laddningsstation: Yes
 • RIBS: 2 (6 meter långa och 2,45 meter breda)
 • El: EU eluttag, 230v

Boendealternativ ombord

#
Superior Lower Deck

Det finns fyra Superior Lower Deck hytter (ca 25m²) med panoramafönster, enkelsängar, badrum med dusch och toalett (inklusive 1 familjehytt för 2 vuxna och 1 barn med dubbelsäng och 3: e sängen som en bäddsoffa). De rymliga och bekväma nedre hytterna är också utrustade med luftkonditionering, TV, badrockar och handdukar.

#
Superior Upper Deck

Det finns fyra Superior upper deck hytter (ca 20m²) med stora fönster, dubbla och enkelsängar, badrum med dusch och toalett. Dessa eleganta Superior upper deck hytter med dubbelsäng och enkelsängar är identiskt inredda som nedre däcks hytter.

#
Master Cabin

Det finns tre Master Cabin hytter (ca 22m²) med stora fönster, dubbelsäng och enkelsängar, badrum med dusch och toalett. Dessa sviter ligger på fartygets huvuddäck och har även ett litet kylskåp.

#
Royal Suite - “The Big-One!”

Beläget på båtens övre däck, erbjuder Royal Suite eller “The Big-One“ (45m²) det allra bästa när det gäller utrymme och komfort. Sviten är utrustad med en stor king size-dubbelsäng, rymlig sittgrupp, dusch och jacuzzi, TV / DVD, minibar och många andra bekvämligheter utöver två privata franska balkonger, ett privat soldäck och nästan 180 ° panoramautsikt.

Safaris

North and Brothers Egypten, liveaboard
North and Brothers Egypten, liveaboard

North and Brothers är en fantastisk dyktur i norra Röda havet som kombinerar vrakdykning med otroliga rev och dykplatser med massor av marint liv och ofta stora hajar. Upplev Thistlegorm, ett av världens mest kända vrak och till det olika arter av haj

Wrecks and Reefs Egypten, Liveaboard
Wrecks and Reefs Egypten, Liveaboard

Safarin Wrecks and Reefs i Egypten med din liveaboard har något för alla och erbjuder en perfekt kombination av kända vrak samt fantastiska rev. Det är dock framförallt safarin för dig som älskar vrakdykning. Thistlegorm är kanske det mest kända men det finns många fler att uppleva.

Fury Shoal och St Johns, Egypten liveaboard
Fury Shoal och St Johns, Egypten liveaboard

Fury Shoals St Johns är några av de rev som ligger allra längst söderut i den egyptiska delen av Röda havet. Fantastiskt marint liv och ofta väldigt bra sikt. Spännande revformationer och gott om stora djur. En riktigt härlig liveaboardtur

Daedalus, Rocky och Zabargad, liveaboard Egypten
Daedalus, Rocky och Zabargad, liveaboard Egypten

Daedalus Rocky och Zabargad liveaboard safarins första stora mål är revet Daedalus. Ett isolerat rev som ligger halvvägs till Saudiarabien från Egypten och fungerar som en magnet till pelagiskt marint liv. Härifrån fortsätter rutten söderut till Rocky Island och Zabargad.

Famous Five dykresor Egypten
Famous Five dykresor Egypten

Famous Five dykresor i Egypten blandar dykning på fantastiska vrak med otroliga rev och stora fiskar. Liveaboarden startar i Hurghada och kör sedan vidare mot vraken vid Abu Nuhas, fantasitiska Brothers Islands och sen via Safaga på resan åter..

Simply the Best Egypten, dykning Elphinstone Brothers Daedalus
Simply the Best Egypten, dykning Elphinstone Brothers Daedalus

Simply the Best i Egypten är allmänt känt som en av de absolut bästa liveaboardturer som går att göra i Röda havet. På den här safarirutten är det fokus på dykning i de marina parkerna Brothers Island och Daedalus med Elphinstone reef.

Get Wrecked dykresa till Egypten
Get Wrecked dykresa till Egypten

Get wrecked är en skön liveaboard och dykresa till Egypten som passar dig som vill uppleva vrakdykning. Du kommer att få uppleva de flesta av egyptens mest kända vrak i kombination med vackra rev och ett rikt undervattensliv.

Saint Johns, dykning i södra Egypten, liveaboard i Röda havet
Saint Johns, dykning i södra Egypten, liveaboard i Röda havet

Saitn John's revsystem är riktigt fantastiskt. Det ligger ca 20 km söder om Zabargad i södra Röda havet. Passar dig som vill ha en fantastisk dykupplevelse på många vackra rev och samtidigt njuta av avkopplande dykning.

Om våra Liveaboarder

När du vill uppleva den ultimata dykresan så är det inget som slår en resa med liveaboard! En fantastisk möjlighet att komma åt den bästa dykningen på en destination och samtidigt få vara ute på havet och njuta av det stora blå och fokusera på avkoppling, semester och dykning. Här nedan hittar du ett stort urval av alla de liveaboarder vi arbetar med över hela världen. Schemat visar vilka avgångar som finns just nu och med estimerad prisinformation för hela dykresa. Alltid välkommen / Ditt Scuba Travel Team!

Prisinformation!

Samtliga priser i exemplen här inkluderar vistelse på liveaboard, dykning, transfer samt flyg från Skandinavien. På vissa liveaboards kan det tillkomma avgifter för bränsletillägg och marinparksavgifter. Flygpriserna är estimerade, det vill säga vi har uppskattat priset på var det normalt brukar ligga till den destinationen. Avvikelser kan förekomma men det ska kunna ge dig en indikation om var slutpriset på resan hamnar. Flygpriser är extrem färskvara och kan bekräftas först när du har bokat och betalat för flygen. Valutakurser kan också ändras men vi försöker hålla dem så aktuella som möjligt. 1 - 2 hotellnätter innan din liveaboard-vistelse är inkluderat i priset för en del mer avlägsna resmål. Det är för att säkra upp mot eventuella flygförseningar och undvika att du får problem med anslutning till den drömresa. Notera att datumen nedan enbart visar datum för själva liveaboarden och inkluderar alltså inte flygdagar eller evenutella extranätter. När vi har mottagit din förfrågan kommer vi att återkomma till dig med exakt pris och datum för din resa enligt dina önskemål.

Vänligen notera! Tänk på att flygpriserna kan öka en hel del under högtider som jul, påsk, skollov etc. Prisökningen är ej inkluderad i nedan priser.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

 • Flyg
 • Egyptiskt visum
 • Mötesassistans på flygplatsen i Egypten
 • Transfers flygplats - båt t/r
 • 7 nätter i del i dubbelrum med eget badrum
 • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
 • 6 dagars dykning med 3-4 dives per day och guide
 • 12L-flaska, vikter och viktbälte

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel