EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Rabatt - Erbjudande för jul- och nyårsresor!
20 % rabatt på alla avgångar december 2021 - mars 2022
Boka senast 31 maj 2021

Red Sea Explorer är en av Röda havets idag bästa liveaboarder. Vi kan nu erbjuda dig och alla 20 % rabatt på avgångar december 2021 - mars 2022.
Boka senast 31 maj 2021 - deposition betalas inom 7 dagar. Passa på och maila oss! eller ring oss på 0301-221 00

Tekniska Specifikationer

 • Längd: 43 m
 • Bredd: 9.7 m
 • Hytter: twin och dubbel (12 totalt)
 • Byggmaterial: Stål
 • Gäster: 24
 • A/C: Ja
 • Guider: 2
 • Nitrox: Ja
 • Rebreather: Ja
 • Laddningsstation: Yes
 • RIBS: 2 (6 meter långa och 2,45 meter breda)
 • El: EU eluttag, 230v

MY Red Sea Explorer

Om du vill få den bästa upplevelsen finns det bara en liveaboard i Röda havet som du kan resa med och det är den helt nya MY Red Sea Explorer! Denna liveaboard sätter en ny standard för alla liveaboards i Röda havet och är utformad med maximal utrymme, komfort, kvalitet och säkerhet i åtanke. Liveaboarden kommer att byggas i stål vilket är överlägsen de träkonstruktioner som dominerar Röda havet liveaboard-marknaden.

MY Red Sea Explorer kommer att bli det största liveaboardfartyget i Röda havet, färdigt sommaren 2019. Storleken på liveaboarden kommer till stor nytta för dig som kund när det gäller hytterna som kommer att ha 4 olika kategorier Superior lower deck, Superior upper deck, Master cabin och Royal Suite. Alla hytter är utrustade med panoramafönster, rymliga badrum, stora sängar (enkelsäng eller queen / king size) och en TV.

Denna flytande 5-stjärniga liveaboard är tillägnad dykarna som har höga krav och förväntningar. Det rymliga dykdäcket innehåller inte bara sköljtankar med färskvatten, dusch med färskvatten, gott om förvaringsutrymme för dykutrustning och ett kamerabord - även Nitrox är gratis för dykare som har ett giltigt certifikat! ENOS är också ombord - ett av de bästa dykräddningssystemet världen över.

Smakfulla måltider serveras via buffé tre gånger om dagen. Eftermiddagssnacks samt kaffe, te, vatten och läsk ingår också i priset. För en extra avgift finns lokala viner och öl. Måltiderna börjar med middagen den första dagen och slutar med frukost på den sista dagen.

En safari på MY Red Sea Explorer lämnar inget att önska. Normalt blir det 3 till 4 dyk per dag inklusive nattdyk (första och sista kryssningsdag: 2 till 3 dyk). Före varje dyk kommer en detaljerad briefing att hållas. Normalt finns det 2 erfarna dykguider ombord. Tankar är 12 liter aluminium med DIN och INT ventiler. 15 liter tankar eller hyresutrustning är tillgängliga genom förbokning och mot extra avgift ombord. Nitrox 32 är gratis för certifierade nitroxdykare. På dykdäck och dykplattform finns färskvattenduschar, handfat, toalett, och lådor med förvaringsutrymme för utrustningen och kameror. Dykning görs antingen från en av de två rymliga 6 meter långa och 2,45 meter breda zodiakerna eller från dykplattformen. Dykare behöver som minsta erfarenhet 50 dyk. Generellt är det maximala djupet 40 meter. ENOS används ombord (GPS-baserat nöddetekteringssystem för dykare). Användningen av en dykdator och en SMB är obligatorisk!

Accomodation Options Aboard

#
Superior Lower Deck

Det finns fyra Superior Lower Deck hytter (ca 25m²) med panoramafönster, enkelsängar, badrum med dusch och toalett (inklusive 1 familjehytt för 2 vuxna och 1 barn med dubbelsäng och 3: e sängen som en bäddsoffa). De rymliga och bekväma nedre hytterna är också utrustade med luftkonditionering, TV, badrockar och handdukar.

#
Superior Upper Deck

Det finns fyra Superior upper deck hytter (ca 20m²) med stora fönster, dubbla och enkelsängar, badrum med dusch och toalett. Dessa eleganta Superior upper deck hytter med dubbelsäng och enkelsängar är identiskt inredda som nedre däcks hytter.

#
Master Cabin

Det finns tre Master Cabin hytter (ca 22m²) med stora fönster, dubbelsäng och enkelsängar, badrum med dusch och toalett. Dessa sviter ligger på fartygets huvuddäck och har även ett litet kylskåp.

#
Royal Suite - “The Big-One!”

Beläget på båtens övre däck, erbjuder Royal Suite eller “The Big-One“ (45m²) det allra bästa när det gäller utrymme och komfort. Sviten är utrustad med en stor king size-dubbelsäng, rymlig sittgrupp, dusch och jacuzzi, TV / DVD, minibar och många andra bekvämligheter utöver två privata franska balkonger, ett privat soldäck och nästan 180 ° panoramautsikt.

Safaris

North & Brothers
North & Brothers

Det här är resan för dig som vill kombinera vackra rev med spektakulär vrakdykning.

Wrecks & Reefs
Wrecks & Reefs

Safarin Wrecks & Reefs har något för alla och erbjuder en perfekt kombination av kända vrak samt fantastiska rev. Det är dock framförallt safarin för dig som älskar vrakdykning!

Fury Shoal & St Johns
Fury Shoal & St Johns

Det finns ett stort utbud av dykplatser att besöka på den här rutten och St Johns är en riktigt höjdare.

Daedalus, Rocky & Zabargad
Daedalus, Rocky & Zabargad

Safarins första stora mål är Daedalus, ett isolerat rev som ligger halvvägs till Saudiarabien från Egypten. Härifrån fortsätter rutten söderut till Rocky Island och Zabargad.

Famous five
Famous five

Den här härliga safarin startar i Hurghada och seglar sedan vidare mot Abu Nuhas, Brothers Island och Safaga.

Elphinstone-Brothers-Daedalus
Elphinstone-Brothers-Daedalus

På den här safarirutten är det fokus på dykning i de marina parkerna Brothers Island och Daedalus – två revsystem som ligger i mitten av Röda Havet.

Get Wrecked
Get Wrecked

Det här är en safarirutt som passar dig som vill uppleva vrakdykning. Du kommer att få möjlighet att uppleva några av världens mest kända vrak i kombination med vackra rev och ett rikt undervattensliv.

South & St John's
South & St John's

St John's är ett vackert revsystem ca 20 km söder om Zabargad. Passar dig som vill ha en fantastisk dykupplevelse på många vackra rev och samtidigt njuta av avkopplande dykning.

Om våra Liveaboarder

När du vill uppleva den ultimata dykresan så är det inget som slår en resa med liveaboard! En fantastisk möjlighet att komma åt den bästa dykningen på en destination och samtidigt få vara ute på havet och njuta av det stora blå och fokusera på avkoppling, semester och dykning. Här nedan hittar du ett stort urval av alla de liveaboarder vi arbetar med över hela världen. Schemat visar vilka avgångar som finns just nu och med estimerad prisinformation för hela dykresa. Alltid välkommen / Ditt Scuba Travel Team!

Prisinformation!

Samtliga priser i exemplen här inkluderar vistelse på liveaboard, dykning, transfer samt flyg från Skandinavien. På vissa liveaboards kan det tillkomma avgifter för bränsletillägg och marinparksavgifter. Flygpriserna är estimerade, det vill säga vi har uppskattat priset på var det normalt brukar ligga till den destinationen. Avvikelser kan förekomma men det ska kunna ge dig en indikation om var slutpriset på resan hamnar. Flygpriser är extrem färskvara och kan bekräftas först när du har bokat och betalat för flygen. Valutakurser kan också ändras men vi försöker hålla dem så aktuella som möjligt. 1 - 2 hotellnätter innan din liveaboard-vistelse är inkluderat i priset för en del mer avlägsna resmål. Det är för att säkra upp mot eventuella flygförseningar och undvika att du får problem med anslutning till den drömresa. Notera att datumen nedan enbart visar datum för själva liveaboarden och inkluderar alltså inte flygdagar eller evenutella extranätter. När vi har mottagit din förfrågan kommer vi att återkomma till dig med exakt pris och datum för din resa enligt dina önskemål.

Vänligen notera! Tänk på att flygpriserna kan öka en hel del under högtider som jul, påsk, skollov etc. Prisökningen är ej inkluderad i nedan priser.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

 • Flyg
 • Egyptiskt visum
 • Mötesassistans på flygplatsen i Egypten
 • Transfers flygplats - båt t/r
 • 7 nätter i del i dubbelrum med eget badrum
 • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
 • 6 dagars dykning med 3-4 dives per day och guide
 • 12L-flaska, vikter och viktbälte

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel