EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Fury Shoal med St Johns i Egypten, liveaboard i södra Röda havet

En fantastisk dykresa och liveaboard till de södra delarna av Röda havet. Dykning vid Fury Shoal och St Johns i Egypten med en liveaboard är en av flera riktigt bra dykresor. Det här området i södra Egypten har ett mycket stort utbud av dykplatser att besöka. På den här rutten och dyksafarin försöker besättningen på båten alltid göra sitt bästa för att välja de bästa dykplatserna beroende på väder och vind. Kanske rent av hittar de en plats där ingen dykt ännu i det här väldiga revsystemet.

Highlights på din dykresa till södra Röda havet

Den här liveaboarden tar dig till några av de bästa och vackraste dykplatserna som Röda havet har att erbjuda. Dykningen är inte så ansträngande så den passar bra för dig som vill kunna koppla av och njuta av din dykning vid de fascinerande reven. Beroende på väder samt eventuellt spännande observationer av marint liv under de senaste veckorna kanske liveaboarden tar en avstickare. Då beger de sig till de sydligaste öarna Rocky och Zabargad. Alternativt läggs tiden vi det enorma revsystemet i St John's.

Ibland går rutten via Abu Dabbab den första eller sista dagen. På vägen till Fury shoals kan du dyka i Sha'ab Sharm som erbjuder fina väggdyk och ofta vitspetsade revhajar. Årfenshaj och silkeshajar kan ibland ses i det blå. Även sköldpaddor besöker ofta den södra sidan av det här revet på sin väg söderut. Vid Fury Shoals kan du dyka i Sha'ab Claude som har massor av spännande swim throughs i revet. Revet liknas av många som en stor labyrint. Abu Galawa Soraya har en fantastisk korallträdgård och här finns också ett vrak efter en privat segelbåt som numera befolkas av ett stort stim med glasfiskar.

För turen Fury Shoal och St Johns i Egypten med en liveaboard bör du ha Advanced Open water certifikat eller motsvarande. Dykningen är inte svår men det handlar om att du ska få ut det mesta och ibland om man lägger turen till de yttre öarna Rocky och Zabargad kan det krävas lite mer erfarenhet.

Vad är inkluderat?

  • Flyg inklusive måltid
  • Egyptiskt visum
  • Meet and greet-service av ST-personal
  • Transfers från flygplatsen till båten
  • 7 nätter i en delad dubbelhytt med badrum
  • Alla måltider, snacks, dryck (ej alkohol)
  • 6 dagars dykning med 3-4 dyk per dag (sista dagen 1-2 dyk) inklusive guide
  • vikter, bälte och 12L-flaska
  • Alla marinparksavgifter och skatter

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel