EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

North and Brothers Egypten, liveaboard och dykresa till Röda havet

North and Brothers är en dyksafari i Egypten som verkligen passar dig som vill gillar att uppleva vrakdykning. Du kommer att få möjlighet att dyka på några av världens mest kända vrak i kombination med vackra rev och ett rikt undervattensliv. Precis som turen låter så är det dykning i norra Röda havet som gäller här och turen utgår från Hurghada. Få liveaboardturer och dykresor till Egypten är nog så kända som just den här dyksafarin

Beroende på väder och vindar kan turen se lite olika ut men i regel är din första dykplats det hästskoformade revet Shaab El Erg. Det är typiskt för de rev du kommer att dyka på och uppleva under din liveaboardresa. Revet har en underbar korallträdgård och delfiner simmar ofta förbi här. Delfinerna kan du oftast se ovan ytan från din båt men ibland även under ytan. Gubal Island lämpar sig också bra för nattdyk då ön erbjuder en bra och skyddad miljö.  

Efter en kort kryssning genom Gubalsundet kommer du fram till det mest kända vraket i Röda Havet, Thistlegorm. Ett av världens kanske mest kända vrak som av många dykare rankas på 10 i topp listan över världens vrak som bara måste upplevas. Det här är ett dyk du inte vill missa. Har du riktig tur kan till och med delfiner komma förbi här.

Thistlegorm är ett riktigt imponerande brittiskt fartyg från andra världskriget med en last full av ammunition och fordon. Hon skulle leverera material till de brittiska trupperna i norra Afrika. Hon sänktes dock av tyskarnas Luftwaffe och ligger nu på 30 meters djup. Förhoppningsvis är det möjligt att göra ett nattdyk här lite beror på strömmar, väder och dykarnas erfarenhet.


Vidare mot Brothers Islands

Nationalparken Brothers Islands ligger ca 95 km från El Quesir och består av två undervattensberg som reser sig ur havsdjupet. Brothers Islands erbjuder fantastisk väggdykning. Med sina branta väggar som är täckta av färgglada mjuka koraller är det en magisk upplevelse och kanske Röda havets bästa dykplats i Egypten. Hit attraheras en stor mängd och variation av marina och pelagiska arter. Stora tonfiskar, barrakudor och snappers ses ofta simma längs väggarna. Ibland får de sällskap av hammarhaj, silkeshaj, årfenshaj och mantor som hovrar runt undervattensbergen. Har du riktig tur kan du även få se den mer ovanliga rävhajen och valhaj.

För dig som älskar vrak erbjuder Big Brother fartyget Aida II samt fraktfartyget Numidia. Båda de här vraken är täckta av både hårda och mjuka koraller och här finns det gott om grå revhaj som cirklar kring dem. Efter ditt besök till Brothers vänder båten tillbaka mot Hurghada.

Notera: Eftersom Brothers Islands är en marinpark har de egyptiska myndigheterna ställt krav på att alla dykare ska ha minst 50 loggade dyk och vara PADI Advanced Open Water dykare eller motsvarande. Nattdykning är förbjuden inom marinparken, I kombination med starka strömmar i området gör det att det sällan blir mer än tre dyk per dag vid Brothers. North and Brothers är en av Egyptens bästa liveaboardturer för dig som gillar vrak som sagt men även för dig som gillar att fotografera och uppleva stora fiskar.

Vad ingår?

  • Flyg inklusive måltid (ej dryck)
  • Egyptiskt visum
  • Meet & greet service av ST staff
  • Transfers från flygplatsen till båten t/r
  • 7 nätter i dubbelhytt med eget badrum
  • Alla måltider, snacks, drycker (ej alkohol) ombord på båten
  • 6 dagars dykning @ 3-4 dyk per dag inkl guide
  • Vikter, viktbälte & 12L flaska
  • Marinparksavgifter och skatter

Liveaboarder som erbjuder den här turen

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel