EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Wadi Lahami, dykresor till Egypten och Röda havet

För dig som gillar att dyka från land och vill komma riktigt långt söderut i Röda havet är det här något för dig. Dykresor till Wadi Lahami i Egypten är nästan så långt det går att komma utan att passerad gränsen till Sudan. Endast knappt 300 kilometer norr om gränsen ligger den här eco-lodgen direkt vid stranden till Röda havet Söder härom finns i princip ingenting och drygt 100 kilometer söderut är det militärt område då gränsdragningen diskuteras mellan länderna.

Det här är en mycket omtyckt plats för dykresor och landbaserad dykning men även för kitesurfing. Här längs stranden växer mangrove och det är ganska rikt på fåglar så platsen är klart annorlunda mot till exempel Marsa Alam 120 kilometer norrut. Dykning i Wadi Lahami och en dykresa hit är avkopplande och bekväm då den mesta dykningen kan göras direkt från land. Även dagsturer där du kan dyka vid fantastiska rev ute i Röda havet finns. Du kan till exempel dyka på platser som Satayah (Dolphin reef), Malahi och Abu Galawa. Även Shaab Maksour som liknar det mer kända Elphinstone och sen Shaab Claudia som är känt för tunnlar och grottor. Reven kring Fury shoals besöks regelbundet och det marina livet är mycket rikt här.

Wadi Lahami ligger precis vid kusten till Röda havet och är en mycket rofylld plats.Både för dig som redan dyker och även för dig som kanske inte har börjat dyka ännu är det en utmärkt plats att vara. Det är också ett mycket bra resmål för dig som vill ta dykcertifkat och lära dig dyka eller vidareutbilda dig. Dykresor till Marsa Alam och vidare till Wadi Lahami lockar årligen såväl nybörjare som mer erfarnda dykare.

Mer om Wadi Lahami

  • Omtyckt dykplats för dykare och kitesurfare samt fågelskådare
  • Rofylld plats som passar hela familjen, dykare och icke dykare
  • Fantastiska dyk på olika rev och goda möjligheter att se stora djur
  • Fury Shoals
  • Tryckkammare i Hamata, 10 kilometer norrut
  • Dykresa med mycket dykning direkt från land

Här erbjuds ett drygt 30-tal olika dykplatser och många av dem ligger i området Fury Shoals som sjuder av marint liv. Fantastiska revformationer med tunnlar, överhäng och grottor. Revet Shaab Malahi kallas till och med playground där du garanterat kan simma vilse om du vill. Några av de bästa dykplatserna i området ligger lite längre ut vilket gör att dykcentren anordnar utflykter med två båtdyk om dagen för då man når dit. I södra Röda Havet dyker du främst på rev och dykplatserna som nås härifrån är otroligt vackra.

Här längs kusten av Wadi Lahami har du goda chanser att få se och dyka med olika stora marina djur. Har du tur kan du få se delfiner, dugong (sjöko) och stora sköldpaddor. Kommer du till Shaab Maksour finns god möjlighet att se flera arter av haj. Oceanic White tip eller årfenshaj, hammarhaj och olika revhajar är vanligt vid reven här. Har du tur kan du också se mantor och valhaj här. Särskilt vissa tider på året är chanserna bra. Även stingrockor, napoleonfiskar, örnrockor, stim med tonfisk och barrakuda går att se här ute i havet. De yttre reven här i södra Egypten erbjuder fantastiska dykplatser och det finns alltid dykning som passar alla.

Här söder om Wadi Gemal nationalpark kan Wadi Lahami och dykresor till söda Egypten verkligen ge ny inspiration till dig som dykt mycket i Röda havet men vill ha lite nytändning. Hit går relativt få liveaboarder så området är mycket lugnt och fantastiskt välmående.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel