EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Marsa Nakari Eco Lodge, dykresor till Egypten

Marsa Nakari är en eco lodge och perfekt för dykresor till Egypten för dig som vill fokusera på dykning. Boende finns fyra olika former varav några är enkla med boende i tält direkt vid stranden till det mäktiga Röda havet. Det finns också royal tält, små mysiga huts (stugor) och för dig som söker bekvämt boende med luftkonditionering finns flera så kallade deluxe chalet. Här finns också en gemensam matsal och det erbjuds även massage på plats och olika möjligheter till utflykter på land. I priset för din dykrea ingår helpension och fri dykning från land inklusive tankar, vikter och viktbälte. 

Fyra olika boenden erbjuds:

  • Tält – belägna vid stranden 3,5 , X 3,5 m
  • Royal tält – De här tälten är nästan dubbelt så stora som de vanliga tälten
  • Hut – En mindre bungalow liknande stenhus
  • Delux chalet – 24 m2 stort stenhus med rundat tak.

Dykningen görs direkt från land och du kan dyka hur mycket du vill. Du kan även dyka från båt mot tilläggsavgift. Området är indelat i olika zoner beroende på distans från resorten och de här båtdyken bokar och betalar du direkt på plats.

Dykning på Marsa Nakari

  • Landbaserat dykning på eget husrev
  • Båtdykning finns 
  • Havet i området har varit skyddat i över 20 år 
  • Eco Lodge
  • Snorkling och aktiviteter för icke dykare

Husrevet vid Marsa Nakari tillhör några av de rev som är rikast på liv när det kommer till fiskar och koraller. Området har också varit ett skyddat område i många år. Många av de ovanligare arterna i Röda Havet huserar också på husrevet. Revet får också frekventa besök av större pelagiska djur som delfiner och mantor. Fördelen här är att du kan dyka hur mycket du vill från land här. Husrevet startar direkt vid strandkanten här hittar du massor av kul att titta på eller fotografera och filma. För dig som snorklar så är revet fullt av liv redan under ytan innan det droppar nedåt längst ut.

I regionen kring Marsa Alam har du också chans att få se och göra dyk med lite större djur. Har du turen med dig kan du få syn på både delfiner, dugong (sjöko) och stora havssköldpaddor. Tar du en tur till Elpinstone kan du dessutom ha chans att få se flera arter av haj. Marsa Nakari har en mängd olika dykplatser som besöks av dykare.

Den världskända dykplatsen och revet Elphinstone är långt utdraget rev som reser sig i djupet upp mot ytan. Här finns hisnande drop-offs både på västra och östra väggen. Väggarna är täckta av vackra hårda och mjuka koraller och bebodda av ett sjudande marint liv. Vid båda ändarna av väggarna finns platåer som ofta patrulleras av olika hajar varav årfenshaj och hammarhajar kanske är de mest spektakulära. Även manta, valhaj och rävhaj ses här ibland och andra pelagiskt levande varelser. (För att dyka på Elphinstone ska du minst 30 loggade dyk för att få dyka här). Många liveaboarder passerar de här vattnen på väg till de bästa platserna i södra Egypten så det är verkligen bra dykning inpå knuten.

Pictures with © approval from Red Sea Diving Safari, Marsa Nakari, Egypt

Accommodation

#
Tält

Tälten är belägna nära stranden och inuti varje tält, 3,5 x 3,5 meter, finns två sängar med lakan, filtar och en kudde per person. Tälten har el för belysning, till att ladda batterier samt till att använda dator. Tälten har ingen egen toalett utan man använder de gemensamma duscharna och toaletterna med rinnande varmt och kallt vatten.

#
Royal Tält

Dessa är nästan dubbelt så stora som de vanliga tälten och ni kan välja om ni vill ha två enkelsängar eller en dubbelsäng. I Royal tält finns det en fläkt i taket, en liten kyl, garderob och ett bord med stolar. I övrigt gäller samma förutsättningar som de vanliga tälten för el och badrum

#
Hut

Huts är mindre bungalow liknande stenhus. Denna typ av boende har man använt sig av i öknen mycket länge eftersom de håller sin svala även i öknen. Huts har en fläkt i taket, i övrigt gäller samma förutsättningar som tälten med el och badrum.

#
Delux Chalet

Madyafah är ett 24m ² stort stenhus med rundat tak. Huset är i nubisk stil, vilket är mycket effektiv eftersom det håller sig svalt året runt. Här finns ändå luftkonditionering. Det finns två terrasser med bambustolar och den ena av terrasserna har bergsutsikt, medan den andra är vänd mot havet. Stugorna har takfläkt och egna badrum med kall/varm dusch samt toalett. De är inredda med två sängar, garderob, sidobord och toalettbord med spegel. Kylskåp och vattenkokare finns.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel