EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Egypten

Det är lätt att förstå varför många dykare anser att Egypten och Röda Havet är en av de bästa dykplatserna. Det ligger nära oss i Europa och det går relativt snabbt och enkelt att ta sig hit. Reven erbjuder ett rikt marint liv och med både vrak och stora fiskar och hajar. Det är därför dykare fortsätter att återvända år efter år. Röda Havet erbjuder dykning i världsklass på många platser. Med bara timmars resa bort för oss i norra Europa är det ett perfekt resmål för en veckas skön semester, avkoppling och härlig dykning. Året runt kan du här uppleva skinande sol och fascinerande tropisk dykning.

Reven i Röda Havet är hem till en häpnadsväckande mångfald av marina djur och några av de stora fiskar du kan träffa på här är otroliga. Den vackra men ibland lite väl närgångna årfenshajar lockar till sig många fotografer. Hammarhaj ses regelbundet men även valhaj, rävhaj, revhajar och andra kan ibland visa upp sig. Här i Egypten finns också många fantastiska och välbevarade vrak som till exempel Thistlegorm från andra Världskriget, ett vrak som finns med på mångas ”måste-uppleva-lista”.


Marinparker

Egypten har många fantastiska rev ute i havet och de flesta är idag marinparker. Hit kommer du endast genom att åka på någon av våra populära liveaboarder eller dykkryssningar. Det är det absolut populäraste och bästa sättet att uppleva den fantastiska dykningen du kan få här.

Egypten och Röda Havet erbjuder också spännande upplevelser för dig som är historiskt och kulturellt intresserad. Utnyttja gärna möjligheten att upptäcka Konungarnas dal i Luxor genom att kombinera din dykresa med en eller ett par dagsutflykter från Hurghada eller varför inte en guidad utfärd i öknen.

Egypten är ett av våra mest populära resmål för dykresor; Röda Havet slutar aldrig att förvåna och många dykare återvänder hit år efter år. Med både landbaserade alternativ och liveaboards finns här något för allas smak och budget, dykare som icke-dykare eller blivande dykare.

Reseinformation Egypten

 • Tidszon: +2 GMT (standard), +3 GMT (summer)
 • Valuta: Egyptian pound, US dollar eller Euro
 • Språk: Arabiska är det officiella språket och Engelska
 • Vatten: Undvik att dricka kranvatten och is gjord på kranvatten. Köp istället vatten på flaska.
 • Visum: Maximum 30 dagar för turister (oftast inkluderat i Scuba Travel dykpaketer).
 • Hälsa: Tänk på att du tar med de mediciner du kan tänkas behöva t.ex. mot förkylning och sjösjuka eller om du har receptbelagd medicin.
  Rekommendationer: Bifolac eller liknande (fråga på apoteket), som hjälper till att återuppbygga en bra bakteriekultur i magen. Immodium eller Dimor är bra mot turistdiarré. Huvudvärkstabletter och nässpray som inte torkar ut slemhinnorna. Tänk på att inte dricka vatten från någonting annat än en flaska med obruten förslutning!
 • Tryckkammare: Det finns en i Sharm El Sheikh, Hurghada, El Gouna och Marsa Alam
 • Landsnummer: +20
 • El: 2-pin EU kontakt med 220 volt.
 • Väder: Egypten är ganska soligt året om med ett varmt och torrt ökenklimat med stora skillnader på dag och natt temperaturer.
 • Aktuell Vattentemperatur och medeltemperatur i havet per månad
 • Dricks: 10% är rekommenderat.
 • Klädrekommendationer: Vardaglig klädsel passar i alla lägen. Täckande kläder är obligatoriskt vid tempelbesök och är rekommenderat som skydd mot solen. Tänk på att ha långbyxor och en fleece under vinterhalvåret. 

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel