PL EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Om den landbaserade dykningen

Curacao har något för alla dykare oavsett om du är nybörjare eller har lång erfarenhet och dykningen är mycket lik den som finns runt systerön Bonaire som också är välkänd bland dykare. De bästa dykplatserna finns väster om ön och en majoritet av dykplatserna ligger nära land vilket gör dykningen lättillgänglig– och på ön erbjuds både landbaserad och båtdyk.  

En av öns mest kända dykplatser är vraket Superior Producer, ett 70meter långt skepp som har vilat på botten i 30 år. Tillsammans med Double Reef är den med på topp 10 över Curacao´s bästa dykplaster och nås både från land och med båt. Här kan du se groupers, barracudor, vackra anemoner och färgglada koraler.  

För den mer avancerade dykaren som söker en utmaning är Hells Corner en perfekt dykplats. Platsen ligger oskyddad från det öppna havet och stora vågor slår mot klipporna längs stranden. Här finns bland annat hjärnkoraller, tube sponges, gorgonians, jacks, barracudor, havssköldpaddor och muränor.  

Light Tower är en utmanande dykplats och ett spännande dykäventyr - här bör du som dykare vara van vid starka strömmar, tuffa vågor och svåra i och uppgångar från båt - men i utbyte får du en rejäl adrenalinkick! Kabayé och Small Wall är platser i undervattenparken som skiljer sig från de annars mer lugna dykplatserna på västsidan. Platsen är mindre skyddad och väggarna är lite mer dramatiska och täckta med frodig växtlighet tack vare att det ständigt kommer in nytt och näringsrikt vatten.  

Men de allra vackraste reven runt Curacao finns nog ändå vid Kabes di Baranka Beacon Point och Caracasbaai Lost Anchor som är den revälskande dykarens dröm. 

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel