Cocos Island safari liveaboard

På en dykresa och en Cocos Island safari liveaboard är de primära attraktionerna de riktigt stora djuren. Vi tänker i första på hammarhajar, rockor, mantor, sköldpaddor, galapagoshaj och silkeshaj. Plus enorma fiskstim med tonfisk, taggmakrill och andra fiskar . Har du tur kan du även få syn på en och annan valhaj, marlin och delfin. Havsbotten vid Cocos Island består av vulkanisk sten. De flesta dykplatser är bäst dykning mellan 15-30 meters djup och erbjuder oftast en sikt på cirka 20-30 meter men kan ibland vara mer eller mindre.

  • Valar, havssköldpaddor, hajar, mantor och delfiner
  • Ett av världens bästa dykmål
  • Ett resmål för den lite mer avancerade dykaren

De flesta dagar kommer du att kunna göra upp till fyra dyk. Observera att nattdyk på Cocos Island inte längre erbjuds av säkerhetsskäl. Du bör känna till att det är en 28-32-timmars båttur för att komma ut till den här mycket avlägsna ön och dykdestinationen. Cocos Island är unik på många sätt och en del kan uppleva båtturen hit som tuff och krävande. Väl ute vid Cocos kan vattnet vara ganska strömt och vi rekommenderar därför att du har ett minst advanced certifikat eller liknade samt att du har gjort minst ca 30 loggade dyk. Du bör känna dig trygg i din dykning och vare ute på havet och ha god kontroll på din avvägning.

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Transfers San Jose flygplats – båt t/r
  • 10-11 nätter i del i dubbelhytt med eget badrum
  • Alla måltider och dryck (ej alkohol)
  • Dykning med 3-4 dyk per dag och guide
  • 12L flaska, vikter och viktbälte
  • 1 st landutflykt

Highlights

Alcyone – är ett 183 meter högt undervattensberg. Toppen av berget ligger 23 meter över ytan. Stim av hammarhaj, mantor, stora fiskstim. Möjlighet att se marlin och sail fish.

Big Dos Amigos – Den här ön har formen av en 14 meter hög båge och har en 18-meters pinnacle att dyka runt vid sin sydöstra sida. Här kan du få syn på Rainbow runners, Yellowtail snapper, storögda jacks och hummer. Även hammarhaj kan dyka upp här då och då.

Bird Island, Chatham Bay – Du dyker ner från Chatham Bay, sydost om Manuelita. Den här dykplatsen är känd för en mängd olika marina arter som frogfish, hummer, muränor, rockor, white tips och hammarhaj. Här finns även en ”cleaning station” dit mantor kommer frekvent.

Dirty Rock – ör en stor ö där du ofta möter stim av marmorrockor och hammarhaj.

Lone Stone – har många gånger stim med marmorrockor och mobulas.

Manuelita – I nordöstra hörnet är det väggdykning med massor av white tips, marmorrockor och creolfisk.

Ubing Rock, Wafer Bay – Det här höga undervattensberget börjar vid 6 meter och fortsätter ner till sandbotten 33 meter ner. Den sydöstra sluttningen lockar ofta till sig stora stim med hammarhaj.

En safari till Cocos Island med en liveaboard erbjuder spännande dykning och dykresor mitt ute i Stilla havet. Du kommer att njuta av din dykresa ombord och med många spännande möten från din dykning. I och med att det tar tid att komma till och från Cocos Island så kan du flyga direkt när du kommer tillbaka till hamn om du önskar. Du kan också förlänga din dykresa och semester såklart och fortsätta i Costa Rica.  Kontakta oss för mer information och bokning

Liveaboards som erbjuder den här safarin


Argo Cocos Island Liveaboard

Argo Cocos Island Liveaboard

Argo är ett 39 meters fartyg för komfort och expeditioner. Säkerhet och bekvämlighet för dykaren i fokus. Cocos Island har ett otroligt marint liv och koncentrerat till liten yta och bjuder på fantastisk dykning.

 


Sea Hunter Cocos Island Liveaboard

Sea Hunter Cocos Island Liveaboard

Sea Hunter Liveaboard är en 36 meters yacht byggd för komfort och med säkerhet och bekvämlighet för dykaren i fokus. Ön Cocos har ett otroligt marint liv och koncentrerat till liten yta och bjuder på fantastisk dykning.

 


Cocos Okeanos Aggressor II Liveaboard

Cocos Okeanos Aggressor II Liveaboard

Cocos Okeanos Aggressor II är en drygt 36-meters yacht byggd för största komfort och med säkerhet och bekvämlighet för dykaren i fokus. Ön har ett otroligt marint liv och koncentrerat till liten yta vilket gör det här till ett fantastiskt resmål.

 


Cocos Okeanos Aggressor Liveaboard

Cocos Okeanos Aggressor Liveaboard

Cocos Okeanos Aggressor Liveaboard är en 33-meters yacht byggd för största komfort och med säkerhet och bekvämlighet för dykaren i fokus. Ön har ett otroligt marint liv och koncentrerat till liten yta och bjuder på fantastisk dykning.