Belize Liveaboard Safari

Bästa sättet att uppleva den härliga dykningen i Belize är helt klart en liveaboard safari. Du kommer att kunna göra fyra-fem dyk per dag under flera dagar och få se de allra bästa platserna. Dagsturer är också möjliga men det är långa båtturer. Du får inte heller lika många få dyk och det är tyvärr inte direkt billigt att åka från Ambergris caye vid kusten. Räkna med cirka $USD 300 för en dagstur med tre dyk för att få se till exempel The Blue hole. Belize Liveaboard safari blir klart mer prisvärt då du kan dyka flera dyk. Dessutom ingår ju all inclusive och boendet ombord.

Under din liveaboard kommer du att uppleva de bästa platserna vid de olika atoller som ligger utanför barriärrevet utanför Belizes kust. Turneffe reef, Glovers reef och Lighthouse reef är alla mycket omtalade platser. Tre atoller som bjuder på väldigt bra dykning. Längs med reven har du goda chanser att se olika arter av haj, till exempel sköterskehaj, tjurhaj, karibisk revhaj, black tips, citronhaj och hammarhaj är alla möjliga att se.

Valhaj och splendid toadfish

Den hajart som tilldrar sig mest intresse är kanske ändå valhajen. Världens största fisk passerar här regelbundet och särskilt under månaderna april och maj. Någon eller ett par dagar före fullmåne och fram till tio dagar efter är det vanligt att se dessa väldiga planktonätarna. Även mars, särskilt om fullmånen infaller sent och juni är ofta bra månader för att få se valhaj. De liveaboarder som kör kring dessa datumen bokas oftast upp tidigt så planera och boka i tid. Oavsett när du dyker i Belize så kommer du att få uppleva den del av karibiens bästa dykning oavsett.

En annan mycket spektakulär art du kan få se här och vid Glovers reef är splendid toadfish. Det är i stort sett bara här och vid Cozumel i Mexiko som du hittar den här fantastiskt vackra fisken. Den lär finnas längs Belizes och Mexikos kust men det anses vara just dessa två platserna det är “säkrast” att kunna få se den. Men det krävs ändå god tur. Ta chansen att uppleva dykning i Belize och ska du åka och dyka så är det en dykresa med liveaboard som är klart bäst och mest värde för pengarna.

Läs mer om de olika platserna i Belize (Engelsk PDF)

Vad är inkluderat i ett liveaboardpaket?

  • Transfers flygplats – båt t/r
  • 7 – 10 nätter i del i dubbelhytt (beroende på val av tur) med eget badrum
  • Alla måltider och dryck (inkl lokalt öl och vin) ombord
  • 4-5 dyk per dag med guide
  • 12L flaska, vikter och viktbälte

All pictures with © approval from Aggressor Liveaboard Adventures, Belize

Liveaboards som erbjuder den här safarin


Belize Aggressor IV Liveaboard

Belize Aggressor IV Liveaboard

Belize Aggressor IV Liveaboard är en av två båtar som kör liveaboarder längs med världens näst största barriärrev. Ombord har du bra service och fantastisk mat. Upplev de bästa och mesta av dykplatserna i Belize och varför itne avsluta dagen med jaccuzzi och en svalkande drink.

 


Belize Aggressor III Liveaboard

Belize Aggressor III Liveaboard

Belize Aggressor III Liveaboard är en av två båtar som kör liveaboarder längs med världens näst största barriärrev. Ombord har du bra service och fantastisk mat. Upplev de bästa och mesta av dykplatserna i Belize och varför itne avsluta dagen med jaccuzzi och en svalkande drink.