EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Rundresa Bali, safari 9 dagar (Opt 1)
Från 28 995 SEK - Dykare eller
från 23 495 SEK - icke dykare

En rundresa på Bali med dyksafari 9 dagar för dig som letar efter en avkopplande resa. Vill du upplev häftiga dyk utan att behöva kämpa med strömmen så är det här en bra kombination. Den här dyksafarin är gjord för att visa det mesta av vad Bali har att erbjuda.

Vi kommer att ordna allt från dig från din ankomst till din sista dag med oss. Under den här safarin kommer d att dyka på de två vackra destinationerna Pemuteran och Tulamben.
Alla priser är frånpriser och baserade på tillgängliga flyg 18 november 2022. 

Internationellt flyg ingår i priset

Safari och rundresa Bali, för dykare och icke dykare, 14 dagar. Resor med dykning och snorkling Indonesien

Den här Bali-safarin är gjord för att visa det mesta av vad Bali har att erbjuda. Du kommer att passera Ubud, Munduk-sjöarna, Sidemen och till och med kawah ijen om du är sugen på att vandra. Det finns många saker att se runt Pemuteran och Tulamben.

Mer om dykningen

Pemuteran i nordvästra Bali är hisnande, nära Menjangan National Marine Park är det lätt att dyka där och sikten är otrolig. Du kan beundra mångfalden av de exceptionella korallerna med många gorgonier i alla tänkbara färger och storlekar och som ibland överstiger 2 meter. Du kommer säkert att stöta på sköldpaddor, stim av trevally, revhajar, sjöhästar och frogfish.

Det här området har också mycket att erbjuda på land. Landskapet är underbart med utsikt över vulkanerna, det är ingen brådska och livsstilen är långsam, så du har tid att uppskatta varje minut. Inte ens 30 minuter kusten ligger nationalparken Menjangan med sitt orörda vatten som passar väldigt bra för såväl snorklare och dykare på alla nivåer.

Tulamben i nordöstra Bali är hemvist åt ett av de mest kända vraken i Sydostasien, USAT Liberty. Ett 120 meter långt vrak som är ett fantastiskt konstgjort rev efter alla dessa år under vattnet. Den biologiska mångfalden är otrolig i det här området. De flesta dyk är från land och den svarta sanden ger fantastiska kontraster jämfört med vit sand. Dessutom är det ett litet paradis för makroälskare.

Tulamben- och Amedområdet påminner om det traditionella Bali. De här fiskebyarna ligger långt från massturismen på södra Bali och ger dig möjlighet att upptäcka överraskande landskap med svarta sandstränder längs kusten. Tradition och balinesisk kultur är ledande i livsstilen. Du kan snorkla nästan överallt i det här området.

Gör en Rundresa Bali dyksafari på 9 dagar och du får prova på en del av Balis bästa dykning. Vi skräddarsyr din resa och semester om du vill dyka mer och vill du dyka mer eller rent av komplettera din dykresa med en liveaboard ordnar vi det också.

All pictures with © approval from Dive Concepts, Bali, Indonesia

Datum för den här safarin, priser inkl flyg från: Dykare / icke dykare

Dec 03 - Dec 12 34 995 SEK / 29 495 SEK

Jan 08 - Jan 17 2023 35 295 SEK / 29 695 SEK

Feb 18 - Feb 27 31 495 SEK / 26 095 SEK

Mar 18 - Mar 27 30 995 SEK / 25 495 SEK

Apr 22 - Maj 01 31 095 SEK / 25 595 SEK

Maj 06 - Maj 15 28 995 SEK / 23 495 SEK

Jun 03 - Jun 12 29 195 SEK / 23 695 SEK

Jun 24 - Jul 03 31 895 SEK / 26 395 SEK

Sep 01 - Sep 10 29 895 SEK / 24 395 SEK

Sep 16 - Sep 25 28 995 SEK / 23 495 SEK

Sep 30 - Okt 09 28 995 SEK / 23 495 SEK

Okt 14 - Okt 23 29 395 SEK / 23 895 SEK

Okt 21 - Okt 30 32 395 SEK / 26 895 SEK

Nov 04 - Nov 13 TBA

Dec 02 - Dec 11 TBA

Gör en Förfrågan

Din dykresa och safariresa - för dykare

Dag 1
Vi hämtar dig på flygplatsen eller på din nuvarande plats i södra Bali och kör dig till hotellet i Ubud. När du väl är framme erbjuds du en välkomstdrink och du checkar in. Beroende på när du anländer på Bali och blir upphämtad kommer du under eftermiddagen att ha tillräckligt med tid för att åka till Bali Pulina där du kan vila och njuta av ett utmärkt Luwak-kaffe med en otrolig utsikt över dalen.

Dag 2
Du återhämtar dig från eventuell jetlag med en "Lazy Morning" på hotellet och checkar sen ut vid 10-tiden. På vägen stannar du för lunch med en fantastisk utsikt över sjöarna och Mt Agung. Du gör ett andra snabbt stopp vid Munduk-sjöarna för att ta bilder och tar sedan vägen till Pemuteran. Väl framme får du en välkomstdrink och beroende på datumet för ditt senaste loggade dyk kommer du att göra ditt uppfräschningsdyk eller check-updyk i Pemuteranbukten vid Biowreck.

Dag 3
På morgonen kommer du att njuta av dina 2 första dyk i västra delen av Menjangan National Marine Park. Den första platsen, Eel Garden, då du dyker i Pos1, är en vacker sluttning med färgglada koraller. Båda dessa två första dyk är lätta dyk, idealiska för att komma igång och återfå cykkänslan. Efter lunch på Menjangan Island åker ni tillbaka till hotellet. Under eftermiddagen kommer du att koppla av vid poolen. Strax efter solnedgången kommer ni att göra ett nattdyk på House Reef.

Dag 4
Två dyk i den östra delen av Menjangans nationella marina park. Du kommer att dyka i Coral Garden, som är ett otroligt välbevarat rev som används som rengöringsstation av några stora fiskar. Det andra dyket görs i Bat Cave, som är en liten kanjon där du har ett vackert ljus från ovan och kan ibland se stora fiskarter. Efter lunch på ön Menjangan kommer du att utforska Pos2 Fall, som är en av de mest populära dykplatserna på Menjangan. 

Dag 5
Två dyk i Pemuteran, Close Encounters plats som ligger 2 km från kusten och är känd för sin rikliga mångfald och sina koraller. Den andra dykplatsen är Napoleon Reef med otroliga mjukkoraller och stora svampdjur, så kallade barrel sponges. Efter lunch är det dags att ge sig av till Tulamben. På vägen stannar du för att besöka det autentiska Pulaki-templet.

Dag 6
På morgonen gör du 2 av de mest kända dykplatserna i Tulamben. Du börjar med att utforska USAT Liberty-vraket. Därefter dyker du på Drop-off, som är ett beväxt med svampdjur och koraller och många olika makromotiv. Efter lunchen, när du är redo, kommer du att dyka i Tulambens Coral Garden, där du kommer att hitta en stor mångfald av fisk. Här finns det gott om vackra koraller, och du kanske ser några revhajar.

Dag 7
Två dyk i Amed är planerade på morgonen, Jemeluk wall och Pyramids, två trevliga och lätta dykplatser som är tillgängliga för alla nivåer, efter lunchen ska du dyka på det "nya vraket" en motorbåt som sjönk 2018, fiskar och varelser bosatte sig ganska snabbt runt omkring den.

Dag 8
Det här är dagen för att utforska ett annat vrak. Kubu vrak en fin 43 meter lång båt som bogserades hit och sänktes 2012 och som nu ligger från 25 till 38 meters djup, sedan Kubu revet som är fullt av liv. På eftermiddagen kommer du att koppla av vid poolen och när kvällen faller kommer du att göra ett fantastiskt nattdyk på USAT Liberty-vraket.

Dag 9
Runt 8:30 på morgonen börjar du din transfer från Tulamben till södra Bali. På vägen till Sanur stannar ni för att besöka det berömda Tirta Gangga-templet. Väl framme i Sanur är resten av dagen anpassningsbar beroende på dina behov och tillgänglighet. Vi släpper tillbaka dig till ditt hotell i söder eller till flygplatsen om du lämnar Bali.

Vänligen notera

Vårt gedigna program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. 

Förlängning av din resa
För dig som vill förlänga resan med hotell eller resort på Bali eller resa vidare inom Indonesien för mer dykning från land eller liveaboard eller göra stopover på vägen ber vi dig kontakta oss här så tittar vi såklart på det.

Din safariresa - för icke dykare

Dag 1
Vi hämtar dig på flygplatsen eller på din nuvarande plats i södra Bali och kör dig till hotellet i Ubud. När du väl är framme erbjuds du en välkomstdrink och du får göra din incheckning. Beroende på hämtningstiden kommer du under eftermiddagen att ha tillräckligt med tid för att åka till Bali Pulina där du kan vila och njuta av ett utmärkt Luwak-kaffe med en otrolig utsikt över dalen.

Dag 2
Du återhämtar dig från eventuell jetlag med en "Lazy Morning" på hotellet och checkar ut vid 10-tiden. På vägen stannar du för lunch med en fantastisk utsikt över sjöarna och Mt Agung. Du gör ett andra snabbt stopp vid Munduk-sjöarna för att ta bilder och tar sedan vägen till Pemuteran. Väl framme kommer ni att få en välkomstdrink.

Dag 3
På morgonen besöker du Menjangan Island-templet och njuter av snorkling i det här bevarade området. Efteråt äter ni lunch på Menjangan Island och besöker hjortarna som bor permanent på ön. Under eftermiddagen kan du koppla av vid poolen eller göra en utflykt till vulkanen Kawah ijen för att se den berömda blå elden. Om du inte valde den lilla utflykten till Kawah Ijen kommer du att få din solnedgångstid med en fantastisk utsikt.

Dag 4
På morgonen kommer du antingen tillbaka från din utflykt till Kawah ijen eller så besöker du det imponerande Munduk-vattenfallet. Du kommer att äta lunch med panoramautsikt. På eftermiddagen badar du och kopplar av vid de heliga Seririt Hot Springs.

Dag 5
På morgonen får du uppleva en traditionell balinesisk massage på 90 minuter. Efter lunch åker ni till Tulamben. På vägen stannar ni för att besöka det autentiska Pulaki-templet. Väl framme erbjuds ni en välkomstdrink och njuter av hotellets pool. 

Dag 6
På morgonen besöker ni Sidemen risterrasser som är ett av Unescos kulturarv. Senare äter du en lunch med utsikt över ett fantastiskt landskap. På eftermiddagen besöker du det andliga Pura Besakih-templet som ligger vid foten av Mount Agung.

Dag 7
På morgonen besök i Selang by och traditionell salttillverkning. Efter lunchen tar ni plats på en "Jukung" traditionell fiskebåt för en kryssning på det majestätiska havet. I slutet av eftermiddagen kommer du att njuta av solnedgången vid Amed sunset point med en vacker utsikt över Mount Agung och havet.

Dag 8
Du kommer att njuta av de exceptionella marina förhållandena på morgonen för att snorkla vid USAT Liberty-fartygsvraket som bara är några få meter djupt. På eftermiddagen får du njuta av en traditionell balinesisk massage på 90 minuter. Du kommer att njuta av solnedgången vid Pacha Beach i Amed. 

Dag 9
Runt 8:30 börjar du din transfer från Tulamben till södra Bali. På vägen till Sanur stannar du för att besöka det berömda Tirta Gangga-templet. Väl framme i Sanur är resten av dagen anpassningsbar beroende på dina behov och tillgänglighet. Vi släpper tillbaka dig till ditt hotell i söder eller till flygplatsen om du lämnar Bali.

Vänligen notera

Vårt gedigna program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. 

Förlängning av din resa
​För dig som vill förlänga resan med hotell eller resort på Bali eller resa vidare inom Indonesien för mer dykning från land eller liveaboard eller göra stopover på vägen ber vi dig kontakta oss här så tittar vi såklart på det.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel