EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Rundresa Bali, safari 9 dagar (Opt 2)
Från 29 795 SEK - Dykare eller
från 24 795 SEK - icke dykare

Rundresa Bali dyksafari 9 dagar (Option 2) Du kommer att dyka på de två mest populära destinationerna på den här turen, Tulamben och Nusa Lembongan & Nusa Penida.

Tulamben i nordöstra Bali är känt för ett av de mest kända vraken i Sydostasien, USAT Liberty. Ett 120 meter långt vrak som är ett fantastiskt konstgjort rev efter alla dessa år under vattnet. Den biologiska mångfalden är otrolig i det här området. De flesta dyk är från land och den svarta sanden ger ännu fantastisk kontrast än vit sand. Dessutom är det ett verkligt paradis för makroälskare.
Alla priser på Rundresa till Bali dyksafari med 9 dagar är frånpriser och baserade på tillgängliga flyg 19 november 2022. 

Internationellt flyg ingår i priset

Rundresa Bali för dykare och icke dykare 9 dagar. Dykning och snorkling i Indonesien
Mer om dykningen

Tulamben- och Amedområdet påminner mycket om det traditionella Bali. De här fiskebyarna ligger långt från mängden av turister på södra Bali. Det ger dig möjlighet att upptäcka överraskande landskap med svarta sandstränder längs kusten. Tradition och balinesisk kultur leder livsstilen. Du kan snorkla nästan överallt i det här området.

Nusa Lembongan är en trevlig liten paradisö som ligger bara 30 minuter från södra Bali. Här hittar du klarblått vatten, vit sand och en otrolig utsikt över Balis vulkaner. Den typ av landskap du förväntar dig när du tänker på semester i Asien. Det är en av de sällsynta platserna där du kan se mantor och Mola Mola eller klumpfisk. Samtidigt njuter du av spännande dyk över magnifika korallträdgårdar.

Lembongan och Penida har ett helt annat landskap än Amed och Tulamben. Här är det som en paradisö, klarblått vatten, dofter av grillad fisk när du går längs den vita sandstranden. Nusa Lembongan är mer utvecklad än Tulamben, folk kommer hit för att utöva dykning förstås, men också för surfing, strandliv, avkoppling och yoga.

Gör en Rundresa Bali dyksafari på 9 dagar och du får uppleva en del av Balis bästa dykning. Vi skräddarsyr din resa och semester om du vill dyka mer och vill du dyka mer eller rent av komplettera din dykresa med en liveaboard ordnar vi det också.

All pictures with © approval from Dive Concepts, Bali, Indonesia

Datum för den här safarin, priser inkl flyg från: Dykare / icke dykare

Dec 08 - Dec 17 34 995 SEK / 29 995 SEK

Jan 13 - Jan 22 33 195 SEK / 28 195 SEK

Feb 23 - Mar 04 30 695 SEK / 25 695 SEK

Mar 23 - Apr 01 33 995 SEK / 28 995 SEK

Apr 27 - Maj 06 32 595 SEK / 27 595 SEK

Maj 11 - Maj 20 31 595 SEK / 26 595 SEK

Jun 08 - Jun 17 31 595 SEK / 26 595 SEK

Jun 29 - Jul 08 31 895 SEK / 26 895 SEK

Sep 06 - Sep 15 29 795 SEK / 24 795 SEK

Sep 21 - Sep 30 32 195 SEK / 27 195 SEK

Okt 05 - Okt 14 31 995 SEK / 26 995 SEK

Okt 19 - Okt 28 33 195 SEK / 28 195 SEK

Okt 26 - Nov 04 33 495 SEK / 28 495 SEK

Nov 09 - Nov 18 TBA

Dec 07 - Dec 16 TBA

Gör en Förfrågan

Din dykresa och safariresa - för dykare

Dag 1
Vi hämtar dig på flygplatsen eller på din nuvarande plats i södra Bali och kör dig till hotellet i Tulamben. När du väl är framme erbjuds du en välkomstdrink och du får göra din incheckning. Beroende på hämtningstidpunkten kommer du under eftermiddagen att ha tillräckligt med tid för att göra en repetition om ditt senaste dyk är mer än ett år sedan. Om det inte krävs har du tid för ett kontrolldyk på Liberty.

Dag 2
Du kommer att dyka först i Amed, Jemeluk wall och Pyramids är två fina och lätta dykplatser som är tillgängliga för alla nivåer, efter lunchen åker du tillbaka till ditt hotell, dagen avslutas med ett otroligt nattdyk på Liberty.

Dag 3
Låt oss börja dagen fint, ditt första dyk blir på USAT Liberty, sedan Drop off, och efter lunchen upptäcker du Coral garden för att avsluta försiktigt.

Dag 4
Runt 8:30 på morgonen börjar du din transfer från Tulamben till Nusa Lembongan. På vägen till Sanurs hamn stannar ni för att besöka det berömda Tirta Gangga-templet och äter lunch på Soul on the Beach i Sanur. Du går ombord på snabbbåten runt 15.00 för din resa till Nusa Lembongan (30 minuter med båt).

Dag 5
På morgonen gör du 2 dyk i den norra delen av Nusa Penida. Ditt första dyk blir i Toyapakeh, en av de vackraste dykplatserna i området med rikligt med färgglada koraller. Det andra dyket kommer att äga rum på SD-platsen, ett drivdyk i den mjuka strömmen. Ni äter lunch på båten och dyker sedan på Mangrove. Senare ansluter du dig till resten av gruppen för att njuta av solnedgången.

Dag 6
Det är dags att åka vidare till södra Nusa Penida mer exakt till Manta Point för att se Mantas och ta chansen att se Mola mola i Crystal Bay. Din dag kommer att avslutas med den fantastiska solnedgången vid Devil's tear.

Dag 7
På morgonen kommer du att göra två dyk på östra Nusa Penida. Du kommer att besöka dykplatserna Karang Sari och Sampalan som är tillräckligt avlägsna för att du ska känna dig privilegierad när du utforskar dem. Efter lunchen på båten får du din sista adrenalinspruta i Mangrove. Denna plats består av ett vackert rev med en drop-off där du kan se några rev- och rävhajar samt några örnrocka.

Dag 8
Du åker tillbaka till dykplatserna Manta Point och Crystal Bay, så att du återigen kan uppleva de majestätiska Manta-råttorna och få en ny chans att se en jättelik solfisk (Mola Mola).

Dag 9
På morgonen tar du båten för att åka tillbaka till Bali. Vi har två tidtabeller att erbjuda dig enligt dina önskemål (8:15 eller 11:00). Väl framme i Sanur är resten av dagen anpassningsbar beroende på dina behov och tillgänglighet. Vi släpper tillbaka dig till ditt hotell i söder eller till flygplatsen om du lämnar Bali.


Vänligen notera

Vårt gedigna program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. 

Förlängning av din resa
För dig som vill förlänga resan med hotell eller resort på Bali eller resa vidare inom Indonesien för mer dykning från land eller liveaboard eller göra stopover på vägen ber vi dig kontakta oss här så tittar vi såklart på det.

Din safariresa - för icke dykare

Dag 1
Vi hämtar dig på flygplatsen eller på din nuvarande plats i södra Bali och kör dig till hotellet i Tulamben. När du väl är framme erbjuds du en välkomstdrink och du får göra din incheckning. Beroende på din upphämtningstid kommer du under eftermiddagen att ha tillräckligt med tid för att koppla av bredvid poolen.

Dag 2
På morgonen besök i Selang by och traditionell salttillverkning. Efter lunchen tar du plats på en "Jukung" traditionell fiskebåt för en kryssning på det majestätiska havet. I slutet av eftermiddagen kommer du att njuta av solnedgången vid Amed sunset point med en vacker utsikt över Mount Agung och havet.

Dag 3
Du kommer att njuta av de exceptionella marina förhållandena på morgonen för att snorkla vid USAT Liberty-fartygsvraket som bara är några få meter djupt. På eftermiddagen får du njuta av en traditionell balinesisk massage på 90 minuter. Du kommer att njuta av solnedgången vid Pacha Beach i Amed. 

Dag 4
Runt 8:30 börjar du din transfer från Tulamben till Nusa Lembongan. På vägen till Sanurs hamn stannar ni för att besöka det berömda Tirta Gangga-templet och äta lunch på Soul on the Beach i Sanur. Du går ombord på snabbbåten runt 15.00 för din resa till Nusa Lembongan (30 minuter med båt).

Dag 5
På morgonen gör du en tur till Lembongans mangroveområde. På eftermiddagen kopplar du av på spaet. Senare njuter du av solnedgången i poolen på Tamarind Resort.

Dag 6
På morgonen tar ni plats för en båttur till Nusa Penida och snorklar med mantarockor. Senare, tillbaka i Nusa Lembongan efter lunchen kan du njuta av solbad vid poolen eller på stranden. Du kommer att ha din solnedgångstid vid Devil's tear som är en majestätisk plats där vågorna slår mot stranden.

Dag 7
Det här blir en avkopplande och hälsosam dag. På morgonen kommer du att ha en yogaklass. Efter att ha återhämtat alla dina sinnen kommer du att äta lunch, senare kommer du att njuta av ett 90 minuters spa.

Dag 8
På morgonen har du möjlighet att välja mellan att göra nästa yogaklass eller att ha en "Lazy Morning" och njuta av poolen. Efter lunchen får du din första indonesiska matlagningskurs följt av en middag på samma ställe för att förbättra dina smaklökar.

Dag 9
På morgonen tar du båten för att åka tillbaka till Bali. Vi har två tidtabeller att erbjuda dig enligt dina önskemål (8:15 eller 11:00). Väl framme i Sanur är resten av dagen anpassningsbar beroende på dina behov och tillgänglighet. Vi släpper tillbaka dig till ditt hotell i söder eller till flygplatsen om du lämnar Bali.

Vänligen notera

Vårt gedigna program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. 

Förlängning av din resa
​För dig som vill förlänga resan med hotell eller resort på Bali eller resa vidare inom Indonesien för mer dykning från land eller liveaboard eller göra stopover på vägen ber vi dig kontakta oss här så tittar vi såklart på det.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel