EN SV
Gör en Förfrågan
Förfrågan

Rundresa Bali, safari 14 dagar
Från 37 995 SEK  Dykare eller
från 30 995 SEK - icke dykare

Gör en rundresa på Bali, en safari 14 dagar. Det här är ett riktigt attraktivt paket och rundresa där du besöker 4 olika dykcenter och områden under två veckor. Det här erbjuder dig upplevelser av de flesta av Balis alla upplevelser under ytan men också flera på land. Från det kristallklara vattnet i Menjangan Marine Park till mäktiga mantor i Nusa Lembongan. Via nordöstra Bali med Tulamben och det kända vraket Liberty i kombination med Ameds biologiska mångfald. 
Alla priser är frånpriser och baserade på tillgängliga flyg 20 november 2022. 

Internationellt flyg ingår i priset

SafariBali14_dagar

Oavsett om du gillar stora fiskar eller föredrar mindre djur finns det något för alla smaker när man talar om dykning på Bali.

Pemuteran i nordvästra Bali är hisnande. Nära Menjangan National Marine Park är det lätt att dyka där och sikten är i regel mycket mycket bra. Du kan beundra mångfalden av de fantastiska korallerna med många gorgonier i alla färger och storlekar och som ibland når över 2 meter. Du kommer säkert att möta sköldpaddor, stim av trevally, revhajar, sjöhästar och frogfish.

Pemuteran ligger på nordvästra Bali och har så mycket att erbjuda. Landskapet är underbart med utsikt över vulkanerna, det är ingen brådska och livsstilen är långsam. Du har tid att uppskatta varje minut här. Inte ens 30 minuter från nationalparken Menjangan med sitt orörda vatten som är så passande för snorklare och dykare på alla nivåer.

Tulamben i nordöstra Bali har ett av de mest kända vraken i Sydostasien, USAT Liberty. Ett 120 meter långt vrak som är ett fantastiskt konstgjort rev efter alla dessa år under vattnet. Den biologiska mångfalden är otrolig i det här området. De flesta dyk är från land och svart sand ger ännu bättre kontraster än vit sand. Dessutom är det ett litet paradis för makroälskare.

Tulamben- och Amedområdet påminner om det traditionella Bali. De här fiskebyarna ligger långt från mängden av tursiter på södra Bali. Det ger dig möjlighet att upptäcka överraskande landskap med svarta sandstränder längs kusten. Tradition och balinesisk kultur är ledande i livsstilen. Du kan snorkla nästan överallt i det här området.

Öarna öster om Bali

Nusa Lembongan är en trevlig liten paradisö som ligger bara 30 minuter från södra Bali. Här har du klarblått vatten, vit sand och en otrolig utsikt över Balis vulkaner. Den typ av landskap du förväntar dig när du tänker på semester i Asien. Det är en av de sällsynta platserna där du kan se mantorockor och Mola Mola. Du kan också njuta av några spännande dyk över magnifika korallträdgårdar.

Lembongan och Penida har ett helt annat landskap än Amed och Tulamben, här är det som en paradisö, klarblått vatten, dofter av grillad fisk när du går längs den vita sandstranden. Nusa Lembongan är mer utvecklad än Tulamben, folk kommer hit för att utöva dykning förstås, men också surfing och yoga.

Gör en Rundresa Bali dyksafari på 9 dagar och du får prova på en del av Balis bästa dykning. Vi skräddarsyr din resa och semester om du vill dyka mer och vill du dyka mer eller rent av komplettera din dykresa med en liveaboard ordnar vi det också.

All pictures with © approval from Dive Concepts, Bali, Indonesia

Datum för den här safarin, priser inkl flyg från: Dykare / icke dykare

Dec 03 - Dec17 44 195 SEK / 37 195 SEK

Jan 08 - Jan 22 43 595 SEK / 36 595 SEK

Feb 18 - Mar 04 40 495 SEK / 33 495 SEK

Mar 18 - Apr 01 39 495 SEK / 32 495 SEK

Apr 22 - Maj 06 39 495 SEK / 32 495 SEK

Maj 06 - Maj 20 39 295 SEK / 32 295 SEK

Jun 03 - Jun 17 38 995 SEK / 31 995 SEK

Jun 24 - Jul 08 40 395 SEK / 33 395 SEK

Sep 01 - Sep 15 37 995 SEK / 30 995 SEK

Sep 16 - Sep 30 39 995 SEK / 32 995 SEK

Sep 30 - Okt 14 39 595 SEK / 32 595 SEK

Okt 14 - Okt 28 42 295 SEK / 35 295 SEK

Okt 21 - Nov 04 41 595 SEK / 34 595 SEK

Nov 04 - Nov 18 TBA

Dec 02 - Dec 16 TBA

Gör en Förfrågan

Din dykresa och safariresa - för dykare

Dag 1
Vi hämtar dig på flygplatsen eller på din nuvarande plats i södra Bali och kör dig till hotellet i Ubud. När du väl är framme erbjuds du en välkomstdrink och du får checka in. Beroende på hämtningstiden kommer du under eftermiddagen att ha tillräckligt med tid för att åka till Bali Pulina där du kan vila och njuta av ett utmärkt Luwak-kaffe med en otrolig utsikt över dalen.

Dag 2
Du återhämtar dig från eventuell jetlag med en "Lazy Morning" på hotellet och checkar ut vid 10-tiden. På vägen stannar du för lunch med en fantastisk utsikt över sjöarna och Mt Agung. Du gör ett andra snabbt stopp vid Munduk-sjöarna för att ta bilder och tar sedan vägen till Pemuteran. Väl framme får du en välkomstdrink och beroende på datumet för ditt senaste loggade dyk kommer du att göra ditt uppfräschningsdyk eller ditt check-updyk i Pemuteranbukten vid Biowreck.

Dag 3
På morgonen kommer du att njuta av dina 2 första dyk i västra delen av Menjangan National Marine Park. Den första platsen, Eel Garden, då du dyker i Pos1, är en vacker sluttning med färgglada koraller. Båda dessa två första dyk är lätta att dyka, idealiska för att lätt komma tillbaka i dykgängorna. Efter lunch på Menjangan Island åker ni tillbaka till hotellet. Under eftermiddagen kommer du att kunna koppla av vid poolen. Strax efter solnedgången kommer ni att göra ett nattdyk på House Reef.

Dag 4
Två dyk i den östra delen av Menjangans nationella marina park. Du kommer att dyka i Coral Garden, som är ett otroligt välbevarat rev som används som putsningsstation av några stora fiskar. Det andra dyket görs i Bat Cave, som är en liten kanjon där du har ett vackert ljus från ovan och kan ofta se några stora arter av fisk. Efter lunch på ön Menjangan kommer du att utforska Pos2 Fall, som är en av de mest populära dykplatserna på Menjangan. 

Dag 5
Två dyk i Pemuteran, Close Encounters som är en plats som ligger 2 km från kusten och är känd för sin rika marina mångfald och sina koraller. Den andra dykplatsen är Napoleon Reef med otroliga mjukkoraller och svampdjur (barrelsponges). Efter lunch är det dags att ge sig av mot Tulamben. På vägen stannar du för att besöka det autentiska Pulaki-templet.

Dag 6
På morgonen gör du 2 av de mest kända dykplatserna i Tulamben. Ni börjar med att utforska vraket USAT Liberty. Därefter dyker du på Drop-off, som är fullt med svampdur och koraller och här hittar du massor av makroarter. Efter lunch, när du är redo, kommer du att dyka i Tulambens korallträdgård, där du kommer att hitta en fin mångfald av fiskar, massor av koraller och du kanske ser några revhajar.

Dag 7
Två dyk i Amed är planerade på morgonen, Jemeluk wall och Pyramids. Två trevliga och lätta dykplatser som är tillgängliga för alla nivåer. Efter lunch ska du dyka på "det nya vraket", en snabbbåt som sjönk 2018, fisk och varelser bosatte sig ganska snabbt runt omkring det här vraket.

Dag 8
Det här är dagen för att utforska ett annat vrak, Boga vrak en fin 43 meter lång båt som sänktes 2012 och som ligger från 25 till 38 meters djup, sedan dykning på Kubu revet som är fullt av liv. På eftermiddagen kommer du att koppla av vid poolen och när kvällen faller kommer du att göra ett fantastiskt nattdyk på USAT Liberty-vraket.

Dag 9
Runt 8:30 på morgonen börjar du din transfer från Tulamben till Nusa Lembongan. På vägen till Sanurs hamn stannar ni för att besöka det berömda Tirta Gangga-templet och äter lunch på Soul on the Beach i Sanur. Du går ombord på snabbbåten runt 15.00 för din resa till Nusa Lembongan (30 minuter med båt).

Dag 10
På morgonen gör du 2 dyk i den norra delen av Nusa Penida. Ditt första dyk blir i Toyapakeh, en av de vackraste dykplatserna i området med rikligt med färgglada koraller. Det andra dyket kommer att äga rum på SD-platsen, ett strömdyk i mjuk strömm. Ni äter lunch på båten och dyker sedan på Mangrove för ett uppvaknande driftdyk. Senare ansluter du dig till resten av gruppen för att njuta av solnedgången.

Dag 11
Det är dags att åka vidare till södra Nusa Penida mer exakt till Manta Point för att se Mantor och ta chansen att se Mola mola i Crystal Bay. Din dag kommer att avslutas med den fantastiska solnedgången vid Devil's tear.

Dag 12
På morgonen gör du två dyk i östra delen av Nusa Penida. Du kommer att besöka dykplatserna Karang Sari och Sampalan som är ganska avlägsna för att du ska känna dig privilegierad när du utforskar dem. Efter lunchen på båten får du din sista adrenalinspruta i Mangrove. 

Dag 13
Ni åker tillbaka till dykplatserna Manta Point och Crystal Bay, så att ni återigen kan uppleva de majestätiska mantorna och få en ny chans att se en jättelik klumpfisk (Mola Mola).

Dag 14
På morgonen tar du båten för att åka tillbaka till Bali. Vi har två tidtabeller att erbjuda dig enligt dina önskemål (8:15 eller 11:00). Väl framme i Sanur är resten av dagen anpassningsbar beroende på dina behov och tid. Vi släpper tillbaka dig till ditt hotell i söder eller till flygplatsen om du lämnar Bali.

Vänligen notera

Vårt gedigna program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. 

Förlängning av din resa
För dig som vill förlänga resan med hotell eller resort på Bali eller resa vidare inom Indonesien för mer dykning från land eller liveaboard eller göra stopover på vägen ber vi dig kontakta oss här så tittar vi såklart på det.

Din safariresa - för icke dykare

Dag 1
Vi hämtar dig på flygplatsen eller på din nuvarande plats i södra Bali och kör dig till hotellet i Ubud. När du väl är framme erbjuds du en välkomstdrink och du får checka in. Beroende på hämtningstiden kommer du under eftermiddagen att ha tillräckligt med tid för att åka till Bali Pulina där du kan vila och njuta av ett utmärkt Luwak-kaffe med en otrolig utsikt över dalen.

Dag 2
Du återhämtar dig från eventuell jetlag med en "Lazy Morning" på hotellet och checkar ut vid 10-tiden. På vägen stannar du för lunch med en fantastisk utsikt över sjöarna och Mt Agung. Du gör ett andra snabbt stopp vid Munduk-sjöarna för att ta bilder och tar sedan vägen till Pemuteran. Väl framme kommer ni att få en välkomstdrink.

Dag 3
På morgonen besöker du Menjangan Island-templet och njuter av snorkling i detta bevarade område. Efteråt äter ni lunch på Menjangan Island och möter hjortarna som bor permanent på ön. Under eftermiddagen kan du koppla av vid poolen eller göra en utflykt till vulkenen Kawah ijen för att se den berömda blå elden. Om du inte valde den lilla utflykten till Kawah Ijen kommer du att få din solnedgångstid med en fantastisk utsikt.

Dag 4
På morgonen kommer du antingen tillbaka från din utflykt till Kawah ijen eller så besöker du det imponerande Munduk-vattenfallet. Du kommer att äta lunch med panoramautsikt. På eftermiddagen badar du och kopplar av vid de heliga Seririt Hot Springs.

Dag 5
På morgonen får du uppleva en traditionell balinesisk massage på 90 minuter. Efter lunch åker ni till Tulamben. På vägen stannar ni för att besöka det autentiska Pulaki-templet. Väl framme erbjuds ni en välkomstdrink och njuter av hotellets pool. 

Dag 6
På morgonen besöker ni Sidemen risterrasser som är ett av Unescos kulturarv. Senare äter du en lunch med ett fantastiskt landskap. På eftermiddagen besöker du det andliga Pura Besakih-templet som ligger vid foten av Mount Agung.

Dag 7
På morgonen besök i Selang by och traditionell salttillverkning. Efter lunchen tar ni plats på en "Jukung" traditionell fiskebåt för en kryssning på det majestätiska havet. I slutet av eftermiddagen kommer du att njuta av solnedgången vid Amed sunset point med en vacker utsikt över Mount Agung och havet.

Dag 8
Du kommer att njuta av de exceptionella marina förhållandena på morgonen för att snorkla vid vraket USAT Liberty som bara är några få meter djupt. På eftermiddagen får du njuta av en traditionell balinesisk massage på 90 minuter. Du kommer att njuta av solnedgången vid Pacha Beach i Amed. 

Dag 9
Runt 8:30 på morgonen börjar du din transfer från Tulamben till Nusa Lembongan. På vägen till Sanurs hamn stannar ni för att besöka det berömda Tirta Gangga-templet och äta lunch på Soul on the Beachs i Sanur. Du går ombord på snabbbåten runt 15.00 för din resa till Nusa Lembongan (30 minuter med båt).

Dag 10
På morgonen gör du en tur till Lembongans mangroveområde. På eftermiddagen kopplar du av på spaet. Senare njuter du av solnedgången i poolen på Tamarind Resort.

Dag 11
På morgonen tar ni er ut på en båttur till Nusa Penida och snorklar med mantor. Senare, tillbaka i Nusa Lembongan efter lunch kan du njuta av solbad vid poolen eller på stranden. Du kommer att ha din solnedgångstid vid Devil's tear som är en majestätisk plats där vågorna slår mot stranden.

Dag 12
Det här blir en avkopplande och hälsosam dag. På morgonen kommer du att ha en yogaklass. Efter att ha återhämtat alla dina sinnen kommer du att äta lunch, senare kommer du att njuta av ett 90 minuters spa.

Dag 13
På morgonen har du möjlighet att välja mellan att göra nästa yogaklass eller att ha en "Lazy Morning" och njuta av poolen. Efter lunch får du din första indonesiska matlagningskurs följt av en middag på samma ställe för att kittla dina smaklökar.

Dag 14
På morgonen tar du båten för att åka tillbaka till Bali. Vi har två tidtabeller att erbjuda dig enligt dina önskemål (8:15 eller 11:00). Väl framme i Sanur är resten av dagen anpassningsbar beroende på dina behov och tid. Vi släpper tillbaka dig till ditt hotell i söder eller till flygplatsen om du lämnar Bali.

Vänligen notera

Vårt gedigna program är endast en preliminär plan som påverkas utifrån de yttre förutsättningarna som vädergudarna belönar oss med. Det innebär att vi kan behöva flytta aktiviteter och dykplatser till andra dagar och även ersätta planerade aktiviteter med alternativa om det krävs. 

Förlängning av din resa
​För dig som vill förlänga resan med hotell eller resort på Bali eller resa vidare inom Indonesien för mer dykning från land eller liveaboard eller göra stopover på vägen ber vi dig kontakta oss här så tittar vi såklart på det.

T +46 (0) 301 22100   E info@scubatravel.se   Skype scubatravel

Fabriksgatan 13, 412 50 Gothenburg, Sweden

Nyhetsbrev

Missa inte våra erbjudanden och nyheter.Newsletter

Get the latest news and offers from Scuba Travel